Dallasba látogat a Jazz, jön a New York-i derbi

Mutatjuk a soron következő NBA-játéknap felvezetőjét. 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:00

Két csalódott csapat találkozik annyi különbséggel, hogy a Raptors legutóbb kitombolta magát és megsemmisítette a Warriorst, ezzel lezárta a vereségszériáját és talán merített némi önbizalmat, meglátjuk, hogy hogyan reagálnak az eseményekre Pascal Siakamék. A Wizardsnál Bradley Beal sérülése sem jött jól, de egyébként sincsenek jó passzban, ők is a vereségeket gyűjtögetik és bár nekik is volt egy-két önbizalomnövelő sikerük, de az előző három találkozójukat megint elbukták, ebből az utóbbi kettőnél 91 és 87 pontot tudtak dobni. Nehéz jósolni, mert egyik gárda sem meggyőző, de a keret és a hazai pálya is a Toronto mellett szól - csak éppen Kyle Lowry nincs és Fred VanVleet sem edzett, az ő játéka erősen kérdéses...

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:00

A Nets back-to-backet játszik a chicagói vereség után és kérdéses a keret összetétele, Durant biztosan nincs, Harden is sérült, Tyler Johnson éppen előző este dőlt ki és a b2b miatt lehet, hogy a veteránok közül sem játszik mindenki - Irving, Griffin, vagy Aldridge esetében is benne van, hogy kiülik a meccset. Márpedig így a New Yorknak abszolút jó esélyei lehetnek, támadásban ugyan ingadozó a gárda (igazából gyenge, de pont legutóbb játszottak extrát Randle-ék), de védekezésben nagyon szigorú és fizikális, úgyhogy egy pihent, egészséges csapatnak sincs könnyű dolga, pláne a mostani Netsnek. A városi rangadó így egy kemény, izzadós küzdelmet hozhat, ahol abszolút képes lehet a győzelemre a Knicks - persze ha mondjuk Harden visszatér, az fordíthat a dolgokon, de jelen állás szerint a pihentebb, egészségesebb New York "idegenben" is jó esélyekkel léphet pályára. 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 01:00

Ez tulajdonképpen rangadó lesz, ugyan a Dallas csak hetedik Nyugaton, de ennél azért többre is képes lehet a gárda, nincs is rossz formában (sorozatban négyet nyert), otthon játszhat, meglátjuk, hogy mire lesz képes. A Jazz zsinórban kilenc győzelemből érkezik és bár idegenben voltak botlásai, de mostanában már ezeket is maga mögött hagyta, egy ideje ismét a liga legjobbjaként tündökölnek Mitchellék, akiknél most Mike Conley is rendelkezésre áll, nem lesz hiányzójuk. A Mavsnél azért Porzingis és Kleber játéka sem biztos, úgyhogy nagyon sok fog múlni Doncicon és azon, hogy Gobert-rel mit kezdenek majd a hazaiak a palánk alatt - könnyen lehet ebből egy védekezős/izmozós meccs, de egy igazi tripladobó párbaj is, mindkét szegmensben láttunk már elit teljesítményt mindkét csapattól. 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 01:00

Nyugati alsóházi derbi, ahol a Kings még küzd a playoffba jutásért, de az előző három meccsét elvesztette és bár legutóbb már nem játszott rosszul, de a védekezés ezeken a mérkőzéseken ismét messze volt az elfogadhatótól - Luke Walton vezetőedző elégedetlenkedik, de eddig nem tudott változást elérni. A Minnesota próbálkozik, szorosabb meccseket játszik, néha nyer is egyet, de alapvető változás ott sem történt, az utóbbi öt összecsapásukból négyet Karl-Anthony Townsék is elbuktak, így továbbra is ligautolsók, úgyhogy túl magas színvonalra nem kell számítani. A tét és a keret kiegyensúlyozottsága a Kings mellett szól, de azt csak akkor lehet érvényesíteni, ha a teljes meccs során küzd és hajt a csapat, mert anélkül Foxék nem képesek érdemi védekezést bemutatni - meglátjuk, hogy átérzik-e a helyzetet. 

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 01:00

Az OKC két nagyon megalázó vereség után próbálna javítani, de teljesen elment a gárda a fiatalok fejlesztése irányába, ami abszolút jó út, viszont az ilyen jellengű vereségeket azért jó lenne kicsit szépíteni, mert hosszabb távon ez sem vezet célra. A Pistons is simán kikapott legutóbb, esélye sem volt a Knicks ellen, de előtte 29 ponttal verte a Washingtont és összességében mostanában több tartás volt benne, mint a Thunderben. Lehetetlen megjósolni, hogy most éppen melyik alakulat tudja magát felszívni, de az biztos, hogy a világon semmi tétje nincs már ennek az összecsapásnak. 

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, a Spurs az utóbbi négy meccséből hármat is elvesztett, mindegyiket otthon, a védekezéssel most már abszolút elégedetlen Gregg Popovich, ráadásul az előző két derbit hosszabbításban bukták el, úgyhogy a fáradtság is faktor lehet náluk. A Cavs csak szimplán gyenge, zsinórban öt vereségnél tart, idegenben is régen nyert, Allen és Lance Jr. pedig nem játszott legutóbb, most is erősen kérdéses, hogy számíthatnak-e rájuk - az esélyes így mindenképpen a San Antonio, de DeRozanéknak össze kell kapniuk magukat hátul, mert a Memphis már utolérte őket a nyugati nyolcadik helyen. 

Houston Rockets - Phoenix Suns 02:00

Itt nem lehetnek kérdésesek az erőviszonyok, a Rockets back-to-backet játszik és amúgy is a liga egyik leggyengébb keretével rendelkezik, ugyan van benne tartás, de nem lehet egy lapon említeni a ligamásodik Sunsszal. A vendégek remek formát futnak, stabilan hozzák a győzelmeket, jól védekeznek, támadásban is megvannak a vezéreik, egészségesek, mindenük adott ahhoz, hogy igazán nagyot villantsanak a szezon végére, a houstoni meccs pedig jelenleg nem lehet számukra akadály. Minden a vendégek mellett szól, hatalmas meglepetés lenne, ha túlságosan hátradőlnének és megviccelné őket a fáradt Houston. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus