Dallasba látogat a Sixers, Warriors-Clippers a Sport TV-n

Négy meccset rendeznek hajnalban, lássuk a programot.

Washington Wizards - Toronto Raptors 01:00

A keleti konferencia kilencedik és tizedik helyezettje először találkozik egymással a szezonban, viszont most két nap alatt kétszer is játszanak egymással, úgyhogy mindkét fél számára különösen fontos lesz ez az ütközet. A Raptors mostanában kimondottan jó formát mutat, az elmúlt 10 meccsükből nyolcat megnyertek, a hiányzók is visszatértek már, legutóbb Fred VanVleet is játékra jelentkezett, bár a Bulls ellen még nem dobott jól. A Wizards formája kicsit ingadozóbb, de legutóbb két vereség után nyerni tudtak az ugyancsak riválisnak számító Hawks ellen, és náluk sincs sok sérült, bár Monte Morris hiánya azért így is érzékeny veszteség lehet. Nehéz megjósolni, hogy mire lehet számítani, mivel mindkét csapatnak rendkívül fontos lenne a győzelem: a jobb forma talán a vendégek felé billentheti a mérleg nyelvét, az viszont a Wizards mellett szólhat, hogy ellenfelüknek kimondottan nem megy idegenben idén, mindössze 11-19-re állnak Torontón kívül.

 

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 01:30

A Mavericks továbbra is igyekszik összecsiszolni Luka Doncic és Kyrie Irving kettősét, és alapvetően a 76ers nem egy könnyű ellenfél, de a hazaiak mellett szólhat, hogy ellenfelük előző este még a nem éppen közeli Miamiban lépett pályára, míg a Mavericks pihenhetett. Sok múlhat majd azon is, hogy Joel Embiid tudja-e vállalni a játékot, mert az előző meccsük előtt is csak kevéssel a feldobás előtt dőlt el, hogy kihagyja a Heat elleni összecsapást a lábsérülésével, a back-to-back második felén viszont szükség lenne az ő dominanciájára is – ez döntő faktor lehet, mert a Mavericks a gyengébben védekező csapatok közé tartozik a ligában, és nincs igazán ideális védőjük a centerre. A hazaiak kerete szinte teljes lehet, egyedül Davis Bertans visszatérésére kell még kicsit várni, de nem is az ő hiánya miatt állnak 1-5-re az elmúlt hat meccsen, hanem azért, mert a Doncic-Irving duó összeállása óta rendre gondot okozott nekik, hogy megcsináljanak egy-két nagy játékot a meccsek végjátékában.

 

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 02:30

A Pacers kezd kilábalni a pocsék formájából, az elmúlt négy meccsükből hármat megnyertek, illetve a Celtics ellen is csak hosszabbításban buktak, a Spurs pedig ideális ellenfél lehet ahhoz, hogy végleg visszakapaszkodjanak a playin-helyekért folytatott küzdelembe. Ami a Pacers helyzetét nehezítheti, hogy Tyrese Haliburton vádliproblémákkal küzd, és emiatt nem is biztos, hogy tudja vállalni a játékot, ugyanakkor a hazaiaknál is lehetnek újabb hiányzók, Keldon Johnson (lábfej) és Malaki Branham (csípő) játéka is kérdéses. Jó hír a hazaiaknál, hogy Tre Jones és Devin Vassell is közel a visszatéréshez, illetve legutóbb megszakították a 16 meccsből álló vereségsorozatukat is, de ezzel együtt sem ők tűnnek a mérkőzés esélyeseinek, és a tankcsatában is fontos lenne számukra a vereség, mert akkor ugyanolyan mérlegük lehetne, mint az utolsóelőtti Pistonsnak, és továbbra is tartanák a tisztes távolságot a 20 győzelemmel álló Hornetstől.

 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00 (Sport 1)

Igazi rangadónak ígérkezik ez az összecsapás, elvégre mindkét csapat szeretné bebiztosítani a helyét a rájátszásban, és könnyen elképzelhető, hogy ebben az összevetésben az egymás elleni eredményeknek is lesz jelentősége az alapszakasz végén – eddig 1-1-re állnak a felek, és két hét múlva lesz majd még egy meccsük. Nézőpont kérdése, hogy melyik csapat várja jobb helyzetből ezt a meccset, mert a Warriors megnyerte az előző három meccsét, ugyanakkor Stephen Curry és Andrew Wiggins változatlanul maródi, és Jordan Poole játéka sem teljesen biztos egy térdsérülés miatt, bár ő valószínűleg ott lesz a pályán. A Clippersnél ezzel szemben hivatalosan nincs hiányzó, mindenki egészséges, ugyanakkor Russell Westbrook bemutatkozása óta 0-3-ra állnak, a Kings és a Nuggets ellen is gondot okozott a mérkőzés lezárása, és egy újabb vereséggel lépéshátrányba is kerülnének mostani ellenfelükkel szemben. Klay Thompson és Kawhi Leonard pontpárbajára külön is érdemes lehet odafigyelni, karácsony óta mindketten 26 pont fölött átlagolnak és kiváló formában játszanak.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus