Dallasba utazik a Bucks, a Knicks a Lakerst fogadja

Visszatér Philadelphiába Ben Simmons, újra összecsap egymással a Hawks és a GSW, de érdekes meccseket láthatunk Dallasban és New Yorkban is. Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA soron következő játéknapján.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 00:00 (ÉLŐ - Sport 2)

A Philly az elmúlt napokban egy komolyabb gödörbe került, több mérkőzésre is elveszítette Joel Embiidet, de Tyrese Maxey is kihagyott néhány meccset is – legutóbb viszont a fiatal irányító a Jazz ellen 51 ponttal tért vissza és egymás után négy vereség után újra győzelemhez segítette csapatát. A Nets ugyan a Rockets és a Utah ellen győzni tudott a napokban, de összességében így is nagyon halovány teljesítményt nyújtanak, Bridgesék csupán három meccsüket nyerték meg az utóbbi tíz találkozójukból. A Sixers egy hosszabb idegenbeli túra után tér most újra haza, míg a Nets hosszú idő után lép pályára ismét idegenben, az esélyek ettől függetlenül viszont egyértelműek, a Philly ugyan visszacsúszott az ötödik helyre Keleten, de így is a topcsapatok közé tartozik, ma Embiid nélkül is hoznia kellene a meccset. A mérkőzés érdekességét adhatja még Ben Simmons „hazatérése”, a Nets irányítója a Suns ellen egy jó meccsel tért vissza több hónapos kihagyásából, és ma is ott lehet a pályán egykori szurkolói előtt, ami egy plusz löketet adhat ennek a találkozónak.

 

Atlanta Hawks – Golden State Warriors 01:30

A felek egy hete találkoztak egymással, azt a meccset a GSW tudta behúzni, a helyzet azonban nem igazán változott egyik csapatnál sem. A Hawks ugyan most zsinórban három győzelemnél jár, de még mindig nem lehet elégedett magával, a 21-27-es mérleg és a tizedik hely nagy csalódás, ennél nyilván többet vártak a szurkolók és maga a csapat is. A Warriors sem lehet büszke a teljesítményére, Curry-ék bár a Philly és a Grizzlies ellen a legutóbbi két meccsüket behúzták, de még mindig csak a tizenkettedik helyen állnak Nyugaton, ahhoz, hogy innen el tudjanak mozdulni, muszáj lesz egy hosszabb jó sorozatot produkálniuk. Könnyű helyzetben most egyik csapat sincs, a Hawks back-to-backre készül, de előző este elveszítette Saddiq Bey-t, aki valószínűleg ma nem lesz ott a pályán, ahogyan egyelőre De’Andre Hunter szereplése sem biztos – azonban a vendégeknél is vannak hiányzók, hiszen Paul, Saric, Payton és Moody is sérültlistán van. Nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk a felek visszavágóján, a Hawks bár fáradtabb, de a hazai pálya mellettük szólhat, ráadásul sokat számíthat az is, ha Youngék meg tudják szerezni zsinórban negyedik győzelmüket is – ugyanez elmondható a Warriorsról is, nekik talán még égetőbb szükségük lenne a győzelmekre.

 

Chicago Bulls – Sacramento Kings 02:00

A Kings újra jobb időszakát éli, Sabonisék ötből négyszer tudtak nyerni az elmúlt időszakban, legutóbb a Pacerst gyűrték le, most viszont nem pihennek, back-to-back utaznak tovább Chicagóba. A Bulls felemás eredményeket hoz mostanában, összességében 50% körül teljesítettek az utóbbi hetekben, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megőrizzék keleti kilencedik helyüket – így viszont nem tudtak zárkózni tovább és már a hetedik Heat és a nyolcadik Magic is három meccsre van DeRozanéktől. A hazaiaknál vannak hiányzók, Zach LaVine és Patrick Williams ma sem léphet pályára, de Torrey Craig és a remek formában lévő Coby White szereplése sem biztos, az egyébként is alacsonyabb színvonalat hozó Bulls esélyei így meglehetősek alacsonyak ma, még úgy is, hogy a jó formában lévő vendégek egy back-to-back második felére készülnek.

 

Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks 02:30

Egyik csapat sincs jó formában, a Dallas és a Milwaukee is csak két meccsét nyerte meg az elmúlt öt találkozójából, előbbi így már a nyugati nyolcadik helyre csúszott le, a Bucks pedig egy tetemesebb hátrányt szedett össze a listavezető Boston mögött. A Dallas legutóbb Minnesotában nézett bele egy igen nagy pofonba, ott talán még Luka Doncic hiánya sem magyarázza a 34 pontos vereséget, most tehát egy komolyabb gödörben van a gárda és már inkább maga mögé érdemes tekintgetnie a playin-mezőnyben, mintsem előre. A Bucks sincs sokkal jobb helyzetben most, Doc Rivers eddigi mindkét meccsén kikapott a csapat kispadján, ugyan a Denver elleni zakó még bele is fért, de legutóbb Portlandben is jött a hidegzuhany, ami abszolút kudarc volt a keleti második helyezettnek. A hírek szerint a Milwakee-nál mindenki bevethető, a Dallasnál viszont megint sok lesz a kérdőjel: bár a szlovén klasszis lekerült a sérültlistáról, de Kyrie Irving és Dereck Lively II játéka most is kétséges, Dante Exum pedig biztosan nem léphet még pályára – ezek fényében idegenben is a Bucks számít esélyesebbnek, összességében gyengébb formájuk ellenére is előrébb járnak Giannisék, ha zsinórban harmadjára is kikapnának, akkor akár már a Knicks is megelőzheti őket a tabellán.

 

New York Knicks – Los Angeles Lakers 02:30

Ez egy kifejezetten érdekes mérkőzés lehet, a New York szépen csendben a liga legjobb formában lévő csapatává avanzsált, Brunsonék zsinórban kilenc győzelemnél járnak, már ott loholnak a Bucks nyakában és kopogtatnak a konferencia második helyén.  A Lakers ugyan ötből három meccsét is megnyerte, de még mindig nem mondható el róla, hogy végleg maga mögött hagyta volna a rosszabb időszakot: Atlantában és Houstonban is vereséget szenvedtek Jamesék, legutóbb viszont LeBron és Davis nélkül hatalmas meglepetésre Bostonban (!) tudtak győzelmet ünnepelni, erre mindenképpen építeniük kell a jövőben, ha valamit szeretnének még ettől a szezontól. A két Los Angeles-i sztár játéka hivatalosan most is kérdéses, Jarred Vanderbilt viszont csatlakozott a sérültekhez és várhatóan hosszú hetekig nem számíthat rá a csapat. A NYK-nél továbbra sem lesz Robinson és Randle, ráadásul most Grimesra sem számíthat Tom Thibodeau, de Anunoby játékát is kérdőjelek övezik – sok fog múlni azon, hogy James és Davis tudja-e vállalni a játékot, jelenleg azonban talán így is a zsinórban tizedik sikerére hajtó Knicks felé billen a mérleg nyelve, a New York annyira egyben van, hogy a Lakers győzelme most talán még vezéreivel együtt is bravúr lenne.

 

San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers 02:30

Sokat nem kell gondolkoznunk az előzetes esélyeken, a Spurs zsinórban harmadik vereségét szenvedte el tegnap a Pelicans ellen, ugyan csak az utolsó másodpercekben kapott ki a gárda, de továbbra is a mezőny egyik leggyengébbje, ezt mutatja az idényben megszerzett mindössze csak 10 győzelme is. A Cavs ezzel szemben egymás után ötödik sikerére hajt, a héten legyőzte többek között a Milwaukee-t és a Clipperst is, ezek hatalmas eredmények voltak Mitchelléktől, így már csupán egyetlen meccsre vannak a keleti második helytől. A hazaiaknál Keldon Johnson várhatóan nem lesz bevethető, a Cavsnél pedig Jarrett Allen pályára lépése kérdéses egyelőre – ennek ellenére a mérkőzés masszív favoritja a vendégcsapat, a csapatok között abszolút osztálykülönbség van, Wembanyamáék ráadásul b2b lépnek pályára, gyakorlatilag semmi nem szól amellett, hogy itt meglepetés születhetne.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus