Dallasban javítana a Portland, a Jazzhez látogat a Spurs

Öt mérkőzés szerepel a hajnali NBA-programban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 1:00

A mérkőzés érdekessége, hogy ez lesz az első alkalom, hogy Jim Boylen dirigálja majd a Chicagót Fred Hoiberg kirúgása után, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz az együttesre - közben Lauri Markkanen is visszatért már és bár elsőre nem sok hasznos dolgot csinált, azért ha belelendül, ő ennek a csapatnak a legjobb játékosa lehet. A Pacersnél Victor Oladipo továbbra sem bevethető, a támadójátékuk pedig nagyon rosszul működik, sok rossz dobást választanak és bár vannak napjaik, amikor így is eredményesek, stabilan nem képesek hatékonyak lenni. Meglátjuk, otthon azért még Oladipo nélkül is esélyesebbek, mint a komoly mélyrepülésben lévő Chicago, de az edzőváltás rövid távon sokszor hoz komoly pozitív fordulatot, most is feltüzelheti ez LaVine-éket. 

Miami Heat - Orlando Magic 1:30

Komoly teszt lesz ez a Heat számára, mert Erik Spoelstra csapata hosszú idő után egymás után két meccset is megnyert, mindkétszer jól védekezett és talán megmozdult nála valami, ha ezt tudják folytatni Dwyane Wade-ék, akkor most is lehet keresnivalójuk - de azért még mindig elég sok hiányosságuk volt és a szoros végjátékok jó menedzselése hozta meg nekik a sikert. A Magic egyelőre jobb csapat, de egy borzalmasan hosszú idegenbeli túrát teljesít, ez már a hatodik állomás lesz és bár eddig remekül helytállt, legutóbb Phoenixben simán nyert is, azért biztos, hogy eléggé leharcolt állapotban van. Sérültjük viszont nincs a vendégeknek, úgyhogy meglátjuk, hogy mennyire tudnak felpörögni, illetve hogy mennyire tud majd agresszíven védekezni a Heat - döntő lehet, hogy mi történik ötös poszton Whiteside és Vucsevics között. 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 2:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, két jó nyugati csapat találkozik egymással, de a Portland azért most már egy ideje zuhan és főleg a védekezése az, ami vállalhatatlan - közel 125 pontot engedtek átlagban Damian Lillardék az elmúlt meccseiken, nem csoda, hogy az előző hatból ötöt is elveszítettek. A Dallas jobb passzban van, otthon 9-2-re áll, legutóbb még a Clipperst is legyőzte, úgyhogy ezek alapján esélyesebbnek számít most, de a sérülések nem könnyítik meg a texasiak dolgát: Nowitzki hiánya mellett Smith, Barea és Powell játéka is erősen kérdéses, a legutóbb hiányzó Luka Doncic viszont úgy fest, hogy vállalja a mérkőzést. Nyilván rengeteg múlik azon, hogy az említettek közül végül ki tud játszani, Smith-re és Bareára mindenképpen szükségük lenne ahhoz, hogy a támadójátékuk megfelelően működjön - ha ők ott lesznek, akkor túldobhatják a hátul teljesen szétesett Blazerst.

Phoenix Suns - Sacramento Kings 3:00

Ez most jelen helyzetben kötelező mérkőzés a Sacramento számára, hiszen a vendégeknek egyrészt legutóbb sikerült lezárniuk kisebb vereségsorozatukat, másrészt a playoffért harcolva hozniuk kell az ilyen meccseket, harmadrészt pedig még az egészséges Sunsnál is jobbak, de a hazaiak egyáltalán nem egészségesek: Devin Booker nem játszhat, nélküle pedig ez a csapat közel sem ugyanaz, mint vele. Legalább TJ Warren már visszatérhet a hírek szerint, de így is bravúr lenne, ha a sokkal több lábon álló, kiegyensúlyozottabb, hatékonyabb, olajozottabb Sacramentót megvernék - amellett, hogy legfontosabb támadófegyverüket nélküközik, a csapatvédekezésük is ott van a legrosszabb kettő között ligaszinten.

Utah Jazz - San Antonio Spurs 3:00

Ez teljességgel megjósolhatatlan meccs, ez a két csapat bármikor és bármire képes jó és rossz értelemben is, nem lehet megmondani, hogy ezen az estén éppen mi történik majd velük. A Spurs történelmi gödörben volt még néhány napja, aztán 131 dobott ponttal megverte a Portlandet, de azt érdemes megjegyezni, hogy a védekezését egyáltalán nem tudta összeszedni, csak olyan embertelen százalékkal dobott, hogy az elég volt a sikerhez - az viszont nagy kérdés, hogy ezt meg lehet-e ismételni, főleg idegenben. A Jazz két siker után gyenge játékkal kikapott Miamiban és továbbra is áll az, hogy egyszerűen képtelen akár csak két-három mérkőzésen keresztül kiegyensúlyozott maradni, ráadásul most a hazai pálya is csak papíron előny, hiszen 2-6-ra áll saját közonsége előtt a Snyder-legénység, utoljára november 10-én, a Boston ellen tudott nyerni ebben a csarnokban. Ami a sérülteket illeti, a Utah oldalán mindenki játszhat, a Spursnél viszont a fixen hiányzó Murray-Walker-Gasol trió mellett Belinelli sem teljesen egészséges, de a legfrissebb hírek szerint ő visszatérhet ezen a meccsen.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus