Dallasban rangadózik a Lakers, Brooklynba látogat a Houston

Muszáj javítania a Milwaukee-nak, de pályára lép többek között a Boston és a Utah is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali találkozók előtt. 

 

A budapesti KDM Barban közös meccsnézést szerveznek ma és holnap este, ide kattintva tudhattok meg részleteket!

 

Brooklyn Nets - Houston Rockets 00:00

Az eddigiekkel egyik csapat sem lehet elégedett és bár a Houston legalább a győzelmeket hozza (3-1), a legutóbb kapott 158 pontnak már mindenképpen ébresztőt kell fújni a fejekben, hogy védekezés nélkül nagyon nehéz szezon lesz ez. Hasonló gondok vannak a Netsnél is, ők is gyengén védekeznek és átlagosan 122 pontot kaptak eddig, de náluk pluszban a támadójáték is csőd és bár a sorsolásuk eddig elég baráti volt, mégis 1-3-mal kezdtek - Kenny Atkinson legutóbb azt mondta, hogy elvesztették azt, amit tavaly felépítettek, meglátjuk, hogy sikerül-e felráznia csapatát. A Rockets alapvetően jobb lehet még idegenben is, sérültje nincs, de ha nem szedik össze magukat hátul Clint Capeláék, akkor bármi elképzelhető, egy klasszisteljesítmény, vagy a jobb dobóforma dönthet - James Hardennel és a jó formában lévő Russell Westbrookkal persze ez is a javukra szólhat, de Kyrie Irving bármire képes lehet...

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 00:00

Múlt hétvégén már találkoztak egyszer a felek, akkor otthon 110-99-re nyert a Cleveland és Kevin Love-ék azóta még egy győzelmet behúztak, 2-2-re állnak, kifejezetten jól kezdték a szezont - viszont most már a Pacers is megtörte a jeget és Brooklynban megszerezte idei első sikerét. Otthon nyilván szeretnének visszavágni a Clevelandnek Malcolm Brogdonék, az viszont komoly gondot jelenthet, hogy Myles Turner hetekre kidőlt, a szűk rotációjuk így még szűkebbé vált, ráadásul centerposzton a remek formában lévő Tristan Thompsonék ellen ez nagy problémát okozhat. A Nets ellen, meccs közben jól reagáltak erre, Domantas Sabonis villogott és megoldották a feladatot, de most a Cavs is így készülhet rájuk, úgyhogy meglátjuk, melyik fél tudja érvényesíteni az akaratát. 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 00:00

Kötelező meccs a Bucks számára, a tavalyi alapszakasz győztese eddig erősen botladozik, kikapott a Miamitól és legutóbb a Bostontól is, egy nagy rohammal verte meg a Houstont, szóval úgy áll 2-2-re, hogy kicsit sem volt meggyőző. A Magic sem az, még egyszer sem érte el a százpontos határt és bár így is nyert két meccset, Giannis Antetokounmpóék ellen ez nem biztos, hogy elég lesz, igaz, a vendégek védekezése egyelőre meg sem közelíti az Orlandóét. Ettől függetlenül az eddigiek után most nem hibázhat a Milwaukee, egyedül Kyle Korver fog hiányozni pihentetés miatt, míg az Orlandónál Mo Bamba nem fog pályára lépni a back-to-back első felén. 

Boston Celtics - New York Knicks 00:30

Itt a Celtics számára kötelező a győzelem, Brad Stevens csapata abszolút pozitívan kezdte a szezont, a Bucks legyőzésével ismét bizonyított és eddig nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a csapat - a Walker-Tatum páros jól játszik, Hayward is megkapja a labdáit és egyre inkább ráérez a ritmusra, a magas poszt vékonysága pedig egyelőre nem került középpontba. Jaylen Brown játéka ugyan kérdéses, de rá a Bucks ellen sem volt szükség, Enes Kanter hiánya eddig sem tűnt fel, úgyhogy otthon nincs mitől tartaniuk a Knicks ellen, amely ugyan nyert már meccset, de nagyon más szintet képvisel - ráadásul Elfrid Payton és Dennis Smith Jr. ismét hiányozni fog a vendégek közül, ezúttal is RJ Barrett fog irányítani és ezzel legutóbb a 90 pontot sem érték el, nem működött igazán a terv. 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 01:00

A Bullsnál valami nem klappol így az első mérkőzéseken, ötből egyet nyertek csak, voltak szörnyű meccseik, legutóbbi Clevelandben is kikaptak, úgyhogy most hazai pályán nagyon szeretnének javítani még akkor is, ha Wendell Carter Jr. nem teljesen egészséges. A Pistons jobban kezdett, Andre Drummond éppen Carternek ad majd komoly munkát, a meccs érdekessége viszont természetesen a régi önmagára emlékeztető Derrick Rose Chicagóba való visszatérése lesz - neki is van egy kisebb sérülése, de elvileg pályára léphet a United Centerben, korábbi sikerei színhelyén. A vendégeknél Blake Griffin és Reggie Jackson továbbra sem bevethető és Markieff Morris játéka is kérdéses. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 02:30

Ez rangadó lesz, a Lakers a Clippers elleni vereség óta minden meccsét behúzta, míg a Mavericks a denveri győzelmével bizonyította, hogy komolyan számolni kell vele. Parádés párharcnak ígérkezik Luka Doncic és LeBron James, illetve Kristaps Porzingis és Anthony Davis csatája, ők valószínűleg sokat fognak találkozni a pályán, úgyhogy érdemes lesz nézni a zsenik küzdelmét, ráadásul a Los Angelesnél a hírek szerint Kyle Kuzma is megkezdheti az idényt ezen a mérkőzésen, igaz, 15-20 perces limittel - Rajon Rondo viszont továbbra sem léphet pályára. A Mavsnél nincs gond a sérülésekkel, a hazai pálya is őket segíti és ha megint olyan csapatteljesítményre lesznek képesek, mint a Nuggets ellen, akkor bőven lesz esélyük nyerni annak ellenére, hogy összességében idén azért még a Lakersnek vannak magasabb céljai. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 03:00

A csapatok találkoztak már idén, akkor hazai pályán kiütéssel, 113-81-re győzött a Utah és a gárda azóta nyert még kettőt, míg a Kings továbbra is nyeretlen, 0-5-ről próbálja meg magát összeszedni. Az erőviszonyok egyértelműek, a Sacramentónál valami nagyon mellé ment így a szezon elején, átlagosan 17 ponttal vesztették el eddig a meccseiket, száz dobott pont alatt átlagolnak, pedig csak Marvin Bagley hiányzik a fontosabb játékosok közül, de Fox, Bogdanovics, vagy Hield így is bizonyíthatná, hogy megéri a pénzét. A Jazznek is voltak már gyengébb meccsei, de a 4-1-es mérleg nem véletlen, az átlagban kapott 92,4 pont nagyon beszédes, ez a jelenlegi sacramentói támadójátéknak ismét halálos lehet, ráadásul a Clippers legyőzése további önbizalmat adhat Mike Conley-éknak. Hacsak nem éppen most szakad ki a zsák a Kingsnél, akkor egyértelmű esélyes a Utah. 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 03:30

A Spurs back-to-backet játszik a Clippers elleni idegenbeli vereség után és az már biztos, hogy Dejounte Murray emiatt pihenőt kap, a hosszú kihagyása után a b2b-eken még nem akarják erőltetni. Egyébként is kérdés, hogy milyen állapotban lesz Gregg Popovich csapata, de a jelenlegi Warriorst fél lábbal is vernie kell, hiszen amellett, hogy szörnyen kezdte a szezont a GSW, legutóbb kéztörést szenvedett Steph Curry, így aztán már tényleg csak egy-két olyan játékosuk maradt, aki megüti az NBA szintjét. Hazai pálya ide, frissesség oda, jelen helyzetben komoly meglepetés és bravúr lenne, ha meg tudnák verni a jóval komolyabb kerettel bíró Spurst...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus