Dallas-Houston a Sport TV-n, Memphisbe utazik a Lakers

Kilenc találkozóval folytatódik hajnalban az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt. 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 00:00 (Sport 1)

Két szörnyű idegenbeli meccs és két komoly vereség után igyekszik valamibe kapaszkodni a Houston, míg a hetek óta jó formában lévő Dallas a legutóbbi, váratlanul nagy, közel 30 pontos zakó után próbálja bizonyítani, hogy az csak egy véletlen kisiklás volt. Hazai pályán Luka Doncicék 10-2-es mérlege parádés, ezt, illetve a Rockets előző két meccsét (91-91 dobott pont) elnézve most esélyesebbnek is tűnik a Carlisle-legénység, ráadásul a Mavs nemrég Houstonban is győzött 20 ponttal, akkor nagyon éltek James Hardenék ellen. Meglátjuk, a Rocketsben persze sokkal több van ennél, de december van és ebből még alig láttunk valamit, pedig az elmúlt találkozókon már a sérülésekre sem foghattak semmit.

Indiana Pacers - Sacramento Kings 1:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, ráadásul mindkettő egy magabiztos győzelem után, a Pacers Orlandóban, a Kings pedig Clevelandben tudott nyerni - annyit tegyünk viszont hozzá, hogy az Indianánál jelentkezett egy ételmérgezés, amely miatt Domantas Sabonis kidőlt és a többiek közül is volt, aki érezte, kérdés, hogy ezen a találkozón Sabonis tud-e már játszani. Victor Oladipo nem lesz még ott a parketten, a Kingsnél viszont mindenki bevethető, már Bagley is visszatért, méghozzá jó formában, meglátjuk, hogy melyik félnek ízlik jobban a back-to-back - a Sacramento kerete azért mélyebb, de ők lesznek idegenben és az ő játékukhoz talán fontosabb lenne a frissesség és a lendület, bár a Pacers is csak akkor tud eredményes lenni Oladipo nélkül, ha nagyon agresszíven védekezik és labdákat szerez. 

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 1:30

A Denver back-to-backet játszik, előző este Charlotte-ban megszakadt a gárda hosszú győzelmi sorozata, ráadásul Paul Millsap lábujja is eltört, rá nem számíthatnak - Gary Harris és Will Barton sem bevethető, úgyhogy megszenvedhetik ezt a back-to-backet, főleg úgy, hogy egyébként is zsinórban ötödször játszanak már idegenben. Az Atlanta sorozatban négy vereségből érkezik, de pihentebb és a hazai pálya előnyét is élvezi, viszont Prince, Plumlee és Lin is sérült, úgyhogy náluk sem minden kerek. A frissesség lehet Collinsék fegyvere, ha nagyot küzdenek, a Denver pedig kellően fásult lesz majd, akkor lehet keresnivalójuk, egyébként természetesen szakadéknyi a különbség a felek között minden téren. 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 1:30

A Cavs back-to-backet játszik, miután simán kikapott a Kingstől és bár korábban azért votl tartása a gárdának, most egymás után kétszer kapott 129 pontot, arra pedig esély sincs, hogy ezt megközelítse támadásban, úgyhogy a kulcs az lehet, hogy össze tudják-e kapni a védekezésüket Tristan Thompsonék. A Wizards idei legjobb formájában van, zsinórban hármat nyert, 2-0-ra áll idegenbeli túráján és abszolút favoritnak számít, ráadásul Bradley Bealék gyors, betörés-kiosztásos játéka nem igazán fekszik a fáradtabb és a Kings által alaposan "meghajtott" Clevelandnek. John Wall viszont nem tudott edzeni és most sem fog még pályára lépni a fővárosiaknál, így bár Beal és Satoransky is remekül játszott legutóbb, most sem adhatják alább, ha érvényesíteni akarják a papírformát - Wall mellett Jeff Green és Dwight Howard is sérült, de előbbi a hírek szerint vállalni fogja a játékot. A Cavsnél a Hill-cserében érkező Dellavedova elvileg még nem debütál, a sérültlistára viszont feliratkozott a többiek mellé Rodney Hood is, most őt is nélkülözniük kell. 

New York Knicks - Brooklyn Nets 1:30

A Nets back-to-backet játszik, méghozzá egy nagyon komoly, Toronto elleni hosszabbításos siker után, amellyel egy rendkívül hosszú nyeretlenségi szériát sikerült megtörnie az együttesnek, de valószínűleg annyit kivett belőlük ez a túlóra és ez a meccs, hogy közel sem ideális állapotban érkeznek meg a szomszédba. A Knicks legutóbb nagyon simán kikapott Bostonban és összességében az elmúlt időszakban azért nem sok sikerélményben volt része, Trey Burke sérült és ő nem is játszhat, viszont pihentebb a gárda és az akaratra, a küzdelemre azért ritkán lehetett panasz az ő esetükben. Ha a megszokott elánnal próbálják meg bedarálni fáradt ellenfelüket, akkor jó esélyeik lehetnek, de egyik fél sem elég stabil ahhoz, hogy komolyabb jóslásokba menjünk bele. 

Chicago Bulls - Boston Celtics 2:00

A Chicago back-to-backet vív, méghozzá az OKC elleni bravúros győzelem után, amely azért adhat egy lökést a gárdának - Lauri Markkanen felidézte korábbi önmagát és ez meg is látszott a csapaton, vele rögtön veszélyesebbé és sokoldalúbbá vált a Bulls. A Celtics viszont egyrészt pihentebb, másrészt pedig úgy fest, hogy most megvan az a ritmus, ami eddig hiányzott az együttesnél, zsinórban négyet nyertek Kyrie Irvingék és legutóbb is tükörsimán intézték el a New Yorkot, úgyhogy most is abszolút esélyesnek számítanak. Irving válla egyébként nem 100%-os, de elvileg játszik, Baynesre viszont nem számíthatnak, a Chicagónál pedig értelemszerűen Markkanen játéka nem vehető biztosra a back-to-back miatt, főleg úgy, hogy a Thunder ellen kapott azért egy komolyabb ütést, amit vizsgálgattak egy ideig a kispadon. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 2:00

Izgalmas rangadó lehet ebből a meccsből, a képletbe pedig azt is bele kell számolni, hogy mindkét fél back-to-backet játszik - a Grizzlies parádés utolsó öt perccel győzött New Orleansban, míg a Lakers botrányos negyedik negyeddel kapitulált San Antonióban. Az elmúlt időszakban már a LAL is képes rendkívül hatékony védekezésre, de LeBron Jamesék így is egészen más stílust képviselnek, mint a Memphis, meglátjuk, hogy tudnak-e rohanni, vagy lelassítják-e őket Marc Gasolék. Ha utóbbi valósul meg, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek, nem biztos, hogy van elég playmakerük és shooterük ahhoz, hogy feltörjék a Grizzlies falát Ingram és Rondo nélkül, ráadásul Memphisben eddig csak háromszor nyert idén az aktuális vendégcsapat. 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 4:00

Érdekes meccs lehet, a Minnesota a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít az elmúlt időszakban, extra védekezéseket mutat be, idegenben viszont az egész szezonban eddig mindössze két meccset nyert, míg a Portland sokkal gyengébb formában van, de legutóbb megverte a Sunst, megtörte a rossz szériáját és lehet, hogy ezzel fordított is a dolgai menetén. Meglátjuk, a kulcs mindenképpen a védekezés lesz, a Wolves csak akkor tud nyerni, ha hátul ligaelit szintet hoz, a Blazers pedig éppen azért nem nyert mostanában, mert szétcsúszott ebben a tekintetben - ami a sérülteket illeti, CJ McCollum elvileg visszatérhet, míg a Minnynél elvileg mindenki bevethető. Érdekesség: a két csapat eddigi idei két meccsét egyaránt simán nyerte az aktuális hazai csapat. 

Los Angeles Clippers - Miami Heat 4:30

A Heat back-to-back érkezik erre a meccsre, előző este Phoenixben hozta a kötelezőt és az elmúlt bő egy hétben négyből három győzelmet jegyzett, igaz, olyan nagyon mély következtetéseket nem biztos, hogy le lehet ezekből vonni - nem volt feltétlenül meggyőző a társaság egyiken sem. Goran Dragic visszatért, de ezt a meccset most elővigyázatosságból kiüli, Hassan Whiteside és Wayne Ellington pedig nem játszhat most sem, így számolhat Erik Spoelstra, míg a Clippers két teljes napot pihenhetett és otthon 9-1-re áll - ugyan az utóbbi három meccséből kettőt elbukott, de mindegyiket idegenben, otthon más a felállás náluk. Most is abszolút favoritnak számítanak Danilo Gallinariék, az egyetlen komolyabb sérültjük Luc Mbah a Moute, frissebbek, mélyebbek, támadásban sokkal-sokkal eredményesebbek, úgyhogy nincs mitől tartaniuk - komoly bravúr lenne a Miami sikere.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus