Deandre Ayton azonnal letette a névjegyét az NBA-ben

Az 1/1-es magasember remeklése sem volt elég a Suns sikeréhez, hosszabbítást játszott a Knicks és a Wizards, megint jól nézett ki a Philly és ismét kikapott a New Orleans.

 

Visszajátszás: Embiid és Mo Bamba már meg is találta egymást - videók

Philadelphia 76ers  Orlando Magic 120-114

Jobb volt Philly. Rögtön egy 12-2-vel nyitotta a meccset a Sixers és ebből Joel Embiid azonnal nyolc ponttal vette ki a részét, innentől pedig Brett Brown csapata diktálta a tempót - a második negyedben volt közte 16 is és a harmadik játékrészben sem változott a képlet, igaz, közben kisebb-nagyobb futásokkal vissza-visszazárkózott az Orlando. Igazán szorossá azonban csak az utolsó percekben, a cserék cseréivel vált a találkozó, összességében magabiztos Philadelphia-győzelmet láthattunk és az említett Embiid (21 pont, 9/15 mezőnyből, 7 lepattanó) mellett szinte mindenki tette a dolgát - egyedül Dario Saric nem találta a ritmust a fontosabb játékosok közül, Robert Covington 3/5 triplával, Ben Simmons sokoldalú játékkal (9 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz), Markelle Fultz, JJ Redick, az újonc Landry Shamet, valamint Furkan Korkmaz pedig tíz pont feleti teljesítménnyel szólt hozzá.

Elöl rendben volt a Magic is. Az Orlando most kezdte meg az előszezont, de támadásban elsőre is jól mozgott az együttes: 49,5%-kal dobott mezőnyből, 41,7%-kal triplázott, csak 12 labdát adott el (a Philly 19-et), szétosztott 27 gólpasszt, ráadásul 52-34-re nyert a festékből is. A gond inkább hátul volt, a 48-35-re elvesztett lepattanózással, a 13 engedett támadópattanóval és azzal, hogy a Sixers vezérei kis túlzással azt csinálhattak, amit akartak - hiába dobott 20 pontot Nik Vucsevics, hiába játszott jól Aaron Gordon (10 pont, 7 lepattanó, 4 gólpasz), DJ Augustin (12 pont, 3/4 tripla, 6 gólpassz), Terrence Ross (13 pont, 3/4 tripla), az idei 1/6-os Mo Bamba (12 pont, 4/5 mezőnyből), vagy éppen Isaiah Briscoe (8 perc, 11 pont), túldobni nem lehetett a Phillyt, így csak biztató részeredményekkel kezdhették az idényt.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 21/3, Korkmaz 18/9, Fultz 12/3, Shamet 12/6, Redick 12/6
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 20, Ross 13/9, Augustin 12/9, Bamba 12/6

Washington Wizards - New York Knicks 121-124 - hosszabbítás után

Ott volt a Wizards kezében. A Dwight Howardot nélkülöző fővárosiak megnyerhették volna a végig szoros, fordulatos meccset a rendes játékidő végén, de sorra elhibázták a helyzeteiket: egy perccel a vége előtt Jordan McRae egy, majd Thomas Bryant mindkét büntetőjét kihagyta egál állásnál, zárszóként pedig McRae előbb egy támadóhibával, majd egy rossz passzal eladott labdát is vétett, így jöhetett a túlóra. Ott pedig már észhez tért a New York, bár tegyük hozzá, hogy egypontos hátrányban, nyolc másodperccel a vége előtt McRae megint elpasszolta a labdát, így vereséget szenvedett a Washington - érdemes azért megemlíteni, hogy John Wall például csak kilenc percet játszott és amúgy is tizenöt játékos lépett pályára a kezdőit nem erőltető, egyébként is gyengén dobó együttesben. Még egy adalék: Markieff Morris annyira felhúzta magát az újonc Mitchell Robinsonon, hogy kidumált magának két technikait, így egy kiállítást...

Kevin Knox a kezdőben. Kristaps Porzingis és Courtney Lee sem játszott a Knicksnél, az újonc Kevin Knox viszont azonnal a kezdőötösben találta magát és nem is okozott csalódást - 13 pontot (4/9 mezőnyből, 2/5 tripla), 10 lepattanót és 3 gólpasszt tett a közösbe, csapata egyik legjobbjának bizonyult. Rajta kívül sok mindenkit nem lehet kiemelni a New Yorknál, bár a padról 13 ponttal beszálló másik újonc, Allonzo Trier is jó teljesítményt nyújtott, de egyelőre itt is azon volt a hangsúly, hogy mindenki lehetőséghez jusson: tizenheten léptek pályára, ebből tizenhatan legalább tíz percet el is tölthettek ott.

A Wizards legjobb dobói: Oubre 15/3, McRae 14/3, Porter 13/9
A Knicks legjobb dobói: Dotson 14/6, Trier 13/3, Knox 13/6

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 116-102

Trae Young debütált. Nagy várakozások előzik meg az "új Curryként" is (inkább csak korábban...) emlegetett Trae Young NBA-bemutatkozását, az első előszezon-meccs azonban elég felemásan sikerült számára: 8 gólpassza jól mutat, de 5/16-os mezőny- és 1/6-os triplamutatóval elért 11 pontja már jóval kevésbé. Pozitívumként leginkább DeAndre Bembry (20 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és John Collins (18 pont, 8/14 mezőnyből) említhető a Hawksnál, de a rutinosabbak, Kent Bazemore (lassan őt is ide lehet sorolni), Jeremy Lin, vagy éppen Vince Carter is mutatott ezt-azt. A szoros első félidő után a harmadik negyedben szétszedte ellenfelét a társaság, a 37-14-re megnyert játékrész eldöntötte az összecsapást, így az említett jó teljesítményeken felül végül a győzelemnek is lehetett örülni a csapatnál.

Back-to-back vereség. A Chicago elleni vesztes meccs másnapján megint kikapott a New Orleans, de pozitívum, hogy amíg a kezdők voltak fent, fáradtabban is tartani tudták a lépést - a nagyszünetben még ők vezettek hat ponttal, aztán jött a már említett harmadik negyed. Anthony Davis (17 perc, 16 pont, 7 lepattanó), Jrue Holiday (13 pont, 4 gólpassz, 3/4 tripla) és Julius Randle (11 pont, 7 lepattanó, 5/7 mezőnyből) ismét jó volt, Nikola Mirotic, Alexis Ajinca, Darius Miller és a tegnap megsérült Jahlil Okafor pedig nem játszott - a többieknél azért voltak gondok, de az alap megvan, idejük pedig még van finomítani a szezonrajtig.

A Hawks legjobb dobói: Bembry 20/3, Collins 18, Poythress 13/3
A Pelicans legjobb dobói: Davis 16, Holiday 13/9, Randle 11/3, Williams 11/3

Phoenix Suns - Sacramento Kings 102-106

Ayton letette a névjegyét. Nem sokáig vesztegette az időt a Suns idei 1/1-ese, Deandre Ayton, aki azonnal csapata legeredményesebb játékosaként mutatkozott be az NBA előszezonjában: a magasember pályán töltött 30 percet, dobott 24 pontot (9/16 mezőnyből), leszedett 10 lepattanót és kiosztott 3 blokkot is, tarthatatlan volt a festékben. A szoros végjátékban ő sem tudott segíteni, pedig Josh Jackson (17 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és TJ Warren (16 pont, 6/7 mezőnyből) is remekelt, de kintről teljesen veszélytelen volt a társaság (2/22 tripla csapatszinten), a rutinosabbak közül Trevor Ariza és Ryan Anderson nem nagyon tett hozzá, Devin Booker pedig nem lépett pályára - Ayton és a fiatalok miatt azért így is optimisták lehetnek az együttesnél.

Fiatalokkal nyitott a Kings. Zach Randolph, Nemanja Bjelica, Kosta Koufos, Iman Shumpert és Bogdan Bogdanovics sem lépett pályára a Sacramentónál, a kezdőben Fox, Hield, Justin Jackson, Labissiere és Cauley-Stein kapott helyet, míg a padról a friss 1/2-es Marvin Bagley III, Giles, Ferrell, Mason és McLemore állhatott be - tízfős rotációt alkalmazott a szakmai stáb és a parkettre kerülők közül mindenki bőven kapott lehetőséget. Bagley elsőre nem kápráztatta el a nagyérdeműt (25 perc, 7 pont, 2/7 mezőnyből, 2 lepattanó). de a Kingsnek most erre nem is volt nagy szüksége: Fox (12 pont, 5 gólpassz) jól mozgatta a csapatot, a palánk alatt Cauley-Stein (14 pont, 12 lepattanó), kintről Ferrell (26 pont, 6/9 tripla) remekelt, de Giles és Mason is tíz pont fölé jutott. A hajrában clutch játékokra is szükség volt a sikerhez, Bagley egy blokkal, Mason egy fontos duplával szólt hozzá, de kellett nekik az is, hogy a Suns (és Ayton) elrontsa a büntetőit.

A Suns legjobb dobói: Ayton 24, Jackson 17/3, Warren 16
A Kings legjobb dobói: Ferrell 26/18, Giles 14/3, Cauley-Stein 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus