Debütált a Philly új ötöse, a Raptors legyőzte a Houstont

A Boston támadójátéka nem volt túl acélos a Thunderrel szemben - James Harden máris egy izmos dupla-duplát szállított - Ben Simmons bedobott egy triplát - ez történt hajnalban az NBA-ben. 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 90-83

Ugyan nem született sok pont, de az első negyed közepétől végig a Sixers vezetett, méghozzá nagyon: a nyitó játékrészt 13, a másodikat pedig újabb 13 egységgel nyerte meg a társaság. A fordulás után rákapcsolt a Memphis, csak a harmadik negyedben 16 pontot vett ki a különbségből, de utolérni nem tudta ellenfelét, pedig egyénileg több játékosa is jól mozgott - Jonas Valanciunas például 20 pontot szórt 11 lepattanóval, Kyle Anderson 14-8-at  (4/5 triplát) hozott és összesen öten érték el náluk a tízpontos határt. Ja Morant dobásai nem ültek (7 pont, 3/12 mezőnyből, 3 kapott blokk), de volt 5 lepattanója és 8 gólpassza, ezzel igyekezett javítani, ez viszont igazából csak a második félidőben hozott bármilyen eredményt, az elsőben rengeteg labdát szórtak el, amelyből sok pontot ajándékoztak ellenfelüknek. A Phillynél Tobias Harris volt aktív (15 pont, 10 lepattanó, ebből 4 támadó), Ben Simmonst sem lehet szidni (9 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés, 1/2 tripla), a többiek igazán nem voltak kiemelkedőek - Joel Embiid 12 perc alatt 10 pontot és 6 lepattanót tett hozzá, a második félidőben már nem játszott. Meg kell említeni, hogy most láttuk először ígyegyütt a Milton-Richardson-Harris-Simmons-Embiid ötöst, amelyben Simmons echte erőcsatárt játszott és nem nézett ki rosszul ez a sor, igaz, nem egészen hat percet voltak fent ebben az összeállításban - Simmons bedobott hármasa persze egyébként is külön téma...

A 76ers legjobb dobói: Harris 15, Embiid 10/6, Simmons 9/3
A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 20/3, Anderson 14/12, Jackson Jr. 13/3

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 84-98

Végig az OKC diktálta az iramot, a Boston az első negyed elején vezetett két ponttal, de aztán hamar fordult a kocka és onnantól egyszer sem volt előnyben a társaság - a legnagyobb különbség 18 pont volt a Thunder javára, de azért a negyedik játékrészig látótávolságon belül tudott maradni a Celtics. A Kemba Walkert nélkülöző zöldeknél senki sem vállalt el tíz mezőnykísérletet, összességében csak 5/24 triplát tudtak bedobni, csak tíz büntetőt harcoltak ki, így pedig támadásban egyszerűen nem voltak elég jók - senki sem villogott igazán, egyedül Enes Kanter érte el a tízpontos határt. A Thundernél Steven Adams és Shai Gilgeous-Alexander is jól mozgott (17-17 pont), Gallinari bedobott 3/5 triplát és a kispadról is bőven jött segítség, elsőre jobbnak bizonyultak Chris Paulék.

A Celtics legjobb dobói: Kanter 11, Brown 9/3, Theis 8, Smart 8
A Thunder legjobb dobói: Adams 17, Gilgeous-Alexander 17, Nader 11/3

Toronto Raptors - Houston Rockets 94-83

Nem nagyon találta még a ritmust az Austin Riverst nélkülöző Rockets, a gárda elvállalt 48 triplát, de 30% alatt célzott távolról, így pedig hagyományosan nem egyszerű nyerni - James Harden 25 perc alatt 6/15-ös mezőnymutatót, 24 pontot és 10 gólpasszt tudott felmutatni, rajta kívül még a 18 pontos Danuel House Jr. is jó volt, de a többiek nem igazán nőttek fel a feladathoz. A koronavírusból felépülő és éppen csak edzsébe álló Russell Westbrook játszott, 10 pontot és 9 lepattanót jegyzett 5/12-es mezőnymutatóval, 15 perc alatt. A palánk alatt azért voltak gondjaik, Serge Ibaka (18 pont, 8/10 mezőnyből) és Pascal Siakam (13 pont, 5/9 mezőnyből) is ficánkolt, pedig Marc Gasol nem is lépett pályára - a Raptorsnál egyébként a kinti játékosok közül Lowry, Davis és Powell is tíz pont fölé jutott, VanVleet 7 gólpasszt osztott szét, az ő játékuk jobban működött. Ezzel együtt azért voltak olyan időszakok, amikor Harden foghatatlan volt és a Houstonnál ment a szekér, úgyhogy elég hullámzó meccset vívtak a felek, mindkét csapat volt tíz pont feletti előnyben is, de az utolsó negyed második felében a Raptors lett a domináns erő, így a kanadaiak tudtak nyerni.

A Raptors legjobb dobói: Ibaka 18/6, Davis 15/3, Siakam 13
A Rockets legjobb dobói: Harden 24/9, House Jr. 18/9, Gordon 11/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus