Denverbe látogat a Heat, az Atlantát fogadja a Warriors

A Lakersnek szorult helyzetben kell javítania, a Sixers pedig nem számíthat Joel Embiidre sem - íme a játéknap felvezetője. 

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

A Knicks back-to-backet játszik a Cavs elleni hazai vereség után és nagy kérdés, hogy mennyire tudja stabilizálni magát a Thibodeau-legénység, amelyről most már kijelenthető, hogy gyenge formában van - igaz, az előző este pihenő Kemba Walkerre lehet, hogy már számíthat ezen a mérkőzésen. A Sixers parádés formában van, a Bulls oda-vissza legyőzése ezzel a rendkívül tartalékos kerettel mindenképpen nagy tett volt, otthon 4-1-re, összességében 8-2-re áll Doc Rivers alakulata, pihentebb is, úgyhogy biztosan lenne esélye... ha nem lenne friss hír, hogy Joel Embiidet meccsekre elvesztette az egészségügyi protokoll miatt. A sztárcenter nélkül, és az amúgy is 8-9 főre korlátozott, Harrist, Thybulle-t és Joe-t biztosan, Greent valószínűleg nélkülöző kerettel azért óriási bravúr lenne, ha megvernék a New Yorkot, hiába hoztak eddig ligaelit támadójátékot még erősen foghíjas rotációval is.

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 02:00

Itt a Nets lép pályára back-to-back, Steve Nash csapata egy torontói győzelemből érkezik és sorozatban öt győzelemnél tart, úgyhogy remek formában léphet pályára. A Bulls is jó passzban volt nem sokkal ezelőtt, de most oda-vissza kikapott a tartalékos Phillytől, ez pedig kicsit azért beárazta a gárdát, amely ezzel együtt persze otthon, pihentebben egyáltalán nem feltartott kezekkel fogadja a Brooklynt. Amennyiben a DeRozan-LaVine páros ponterős játéka most is meglesz és a Ball-Caruso duó kicsit limitálni tudja James Hardent, akkor szoros meccs lehet ebből, egy kiélezett végjátékban pedig számíthat a pihentség is, amelyben ők állnak jobban. 

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

Mindkét csapat két teljes napot pihenhetett a mérkőzés előtt, úgyhogy ez nem lehet kifogás, viszont egyik sem túl jó szájízzel érkezik meg: a Minnesota sorozatban négyszer bukott, a Grizzlies pedig Washingtonban kapott óriási verést legutóbb. Az azért nem kérdés, hogy eddig a Memphis a jobb csapat, de azon a Wizards elleni találkozón Ja Morantet leszedte az ellenfél, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy megállítsa őket, nagy kérdés, hogy az egyébként remek szezont futó irányító tud-e javítani ezen a derbin. A Wolvesnál elsősorban a védekezést kell rendezni, de D'Angelo Russell nélkül támadásban sem az igaziak mostanában, ezért is jönnek a vereségeik - az irányító tegnap már edzett, de jelenleg nem tudni, hogy ott lehet-e a parketten. A Grizzliesnél több fegyver lehet, a hazai pálya is Bane-éket segíti és fontos is lenne nekik a győzelem, hogy tartani tudják a lépést a riválisokkal - a legutóbbi vereség előtt azért oda-vissza megverték a Denvert, eddig csak ők győzték le a Warriorst, úgyhogy természetesen feléjük billen a mérleg nyelve. 

 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 02:30

Itt kötelező a győzelem a Dallas számára, mindig leírjuk és most is megtesszük, hogy játékban nem az igazi a Kidd-legénység, de legutóbb Luka Doncic buzzerével megverték a Bostont és minden hibájuk ellenére 6-3-ra állnak, úgyhogy a mérleggel nincs probléma. Az 1-9-es Pelicans ellen természetesen nem is hibázhatnak a texasiak, főleg nem otthon, már Kristaps Porzingis is visszatért, míg a New Orleansnál Zion Williamson mellett Brandon Ingram is sérült és eddig abszolút reménytelen az, amit mutatnak, legutóbb 41 ponttal kaptak ki a Warriorstól. Nem tudunk nagy dolgokat írni, ha nem nyer a Mavs, az mindenképpen elgondolkodtató lenne...

 

Denver Nuggets - Miami Heat 03:00

Az 5-4-es mérleg nem rossz, de egyelőre nem igazán találja a ritmust a Denver, Nikola Jokics formájával és a csapatvédekezéssel ugyan nincs gond, de támadásban rendkívül erőtelenek, a kiegészítők abszolút formán kívül vannak, a tripláik egyáltalán nem ülnek, így pedig továbbra is nehezen szereznek pontot - a Memphis elleni két vereség után egyetlen egységgel gyűrték le a Houstont, ez is jelzi, hogy mi a gond. A Miami javított a Boston elleni borzalmat követően és remek játékkal megverte a Jazzt, a floridaiak a top ötös támadójáték mellé eddig top ötös védekezést raknak le az asztalra és mivel hátul hasonlóan jók, mint ellenfelük, támadásban viszont egyelőre kategóriákkal jobbak, így még idegenben is jó esélyeik lehetnek a sikerre. Nyilván fontos lesz, hogy a Butler-Herro páros formája kitartson, illetve hogy Adebayo ne hagyja túl könnyen érvényesülni Jokicsot, ha ez meglesz, akkor nekik áll a zászló - főleg, hogy Michael Porter Jr. ki is hagyja a találkozót hazai részről. 

 

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 04:00

A ligaelső Warriors back-to-back lép pályára a Rockets elleni magabiztos győzelem után és most azért egy fokkal nehezebb dolga lesz, hiszen a Hawks jobb csapat, mint a Houston, ráadásul Curryék fáradtabbak is lesznek. Olyan nagyon azért mégsem temetnénk el az éllovast, hiszen továbbra is élvezheti a hazai pálya támogatását, Curry és Green elég "olcsón" megúszta az előző meccset játékpercek tekintetében, az Atlanta pedig sorozatban három vereség után, egészen pocsék védekezéssel és 1-5-ös idegenbeli mérleggel érkezik. Tehát hiába pihentebbek Youngék, így is elég nehéz dolguk lesz és ha nyerni akarnak, akkor javulniuk kell, elsősorban hátul.

 

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00

A Kings b2b lép parkettre a Pacers elleni szoros hazai vereség után, míg a Suns most már zsinórban négyet nyert és stabilizálta magát, de tartsuk észben, hogy utoljára éppen a Sactótól kapott ki közel két hete, méghozzá hazai pályán. Azóta azért rendezték a sorokat Chris Paulék, de a tulaj körüli balhé aligha segít és az utolsó két meccsükön a védekezésük nem is volt igazán acélos, meglátjuk, hogy mire mennek. A pihentség és a minőség azért mellettük szól, a Sacramentónak nem lesz könnyű dolga 100%-ra pörögni, de ha meg tudja tenni, akkor elvileg mindene adott ahhoz, hogy egy éles ki-ki meccset vívjon a Phoenix ellen. A vendégeknél ráadásul Deandre Ayton megint hiányozni fog, így magas poszton gondban lesznek Richaun Holmesszal szemben. 

 

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 04:30

Itt a Charlotte a "másnapos" csapat, a Clippers ellen nagy erőket mozgósított a társaság, de egy 22-0-s futásba nézett bele a negyedik negyedben és emiatt ismét, sorozatban negyedszerre is kikapott, ráadásul most fáradtabban léphet pályára. A Lakers viszont semmivel sincs jobb passzban, két elég "ciki" vereség után érkezik a gárda, ráadásul LeBron James nélkül, de ezúttal Anthony Davis pályára lépése sem biztos a gyomorproblémái miatt. Rengeteg minden múlik majd Russell Westbrookon, de ez a Los Angeles ebben a formában, ennyi hiányzóval (jó pár kiegészítő esett ki már hosszabb időre) finoman szólva sem acélos, a Charlotte még a jelenlegi gyenge formája és ligautolsó védekezés ellenére is stabilabbnak tűnik. A győzelem nagyon kellene mindkét félnek, kíváncsian várjuk, hogy ki akarja majd jobban...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus