Denverbe látogat a New York, Orlandóba a Pelicans

Pályán a Suns, a Bucks, a Mavs és a Kings is: ez vár ránk hajnalban.

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 00:00

Mindkét csapat magabiztos győzelemből, egy pihenőnap után érkezik, a Magic a Charlotte-ot, a Pelicans pedig a Brooklynt intézte el legutóbb - a vendégek az utazás miatt vannak nehezebb helyzetben, de egyébként nincsenek leharcolva ők sem. Nagyon hasonló helyzetben vannak a csapatok, mindketten kicsit felülteljesítenek idén, és az utóbbi heteket nézve mindketten egész jó formát futnak, nem véletlen, hogy jelenleg alig egyetlen győzelem közöttük a különbség. Minőségben azért valamivel többet tud a Pels, de a Magic lesz otthon, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket - támadásban a vendégek, védekezésben inkább a hazaiak járnak előrébb, de lesz Banchero-Williamson, vagy Wagner-Ingram párharc is, amiket érdemes lesz odafigyelni. 

 

Washington Wizards - Sacramento Kings 00:00

Kötelező meccs a Sacramento számára, a Wizards jelenleg nagyjából a liga legrosszabb, legjelentéktelenebb csapata, amely 21/23 vereséget szenvedett az utóbbi hónapokban, ráadásul sok a sérültje is, bár Kyle Kuzma elvileg ott lehet a parketten. A Kings a playoffért hajt, próbálja maga mögött tartani a Dallast és a Sunst, úgyhogy egy ilyen országos kettest nem hibázhat el - Kevin Huerter válla sérült, az ő játéka kérdéses, de akár ott lesz, akár nem, komoly betli lenne Foxéktól, ha nem hoznák simán a kötelezőt. Az egyetlen nehezítő körülmény a back-to-back, hiszen Kanadából érkezik a Kings, de  Torontóban is könnyedén nyert, most is ez a papírforma.

 

Houston Rockets - Chicago Bulls 01:00

A Rockets remek formában van, az előző hat meccsét zsinórban megnyerte, és voltak benne jó csapatok is, úgyhogy most abszolút bármire képes lehet a gárda - főleg otthon, ahol 23-11 a mérlege, kifejezetten erős hazai pályája van a társaságnak. A Bulls sincs rossz passzban az elmúlt időszakban, az elmúlt négy mérkőzéséből is megnyert hármat, és ha most is győz, akkor 50%-ra javítja a mérlegét - jelenleg fél meccsel áll jobban a Houstonnál, ennyire kiegyenlítettek az erőviszonyok. Ebből egy egészen jó találkozó is kisülhet, mindkét oldalon vannak dobógépek és egyéni sztárok, Jalen Green legutóbb 42 ponttal villogott, jelenleg, otthon simán behúzhatják akár ezt is - bár Vucevicék ellen azért hiányozni fog Sengün...

 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 01:00

A Milwaukee back-to-back érkezik a bostoni vereségből, amit Giannis Antetokounmpo nélkül szenvedett el, úgyhogy a kérdés az, hogy mennyi energia maradt a gárdában - Giannis játéka most is kérdéses, de elvileg pl. Khris Middleton játszani fog a b2b ellenére is. Otthon alapvetően ez egy kötelező feladat lenne a keleti második helyezettnek, a Nets támadójátéka közelít az értékelhetetlenhez, éppen ezért általában nem kell túl nagy energiát mozgósítani a legyőzéséhez, úgyhogy Damian Lillardék még fáradtabban is egyértelmű esélyesek. A Netsnél Nic Claxton is beteg, az ő játéka is erősen kérdéses.

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 01:30

Itt a Jazz vív back-to-backet, az OKC elleni vereség után utazik el Dallasba, ahol szintén nem lesz esélyes, hiszen a Mavs egyrészt jobb csapat, másrészt jó formában is van: az elmúlt hét meccséből hatot is megnyert, az aránylag stabil védekezés mellé a Doncic-Irving duó remeklése éppen elég a sikerek gyártásához. Most pihentebben, otthon természetesen ismét az a papírforma, hogy a texasiak győznek, különösen úgy, hogy a legfontosabb embereik közül mindenki egészséges: Green nem játszhat és Williams szereplése kérdéses, de a többiekkel számolhat Jason Kidd. A Jazz az utóbbi időben a vereségeket gyűjtötte, az előző három találkozóját elbukta, de nem volt könnyű a sorsolása,  topcsapatok ellen maradt alul általában tisztességgel - most viszont Lauri Markkanen és Jordan Clarkson játéka is kérdéses, és az esélyek ismét nem a vendégek mellett szólnak.

 

Denver Nuggets - New York Knicks 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két remek csapat között, ezt lesz érdemes igazán követni. A címvédő az All-Star óta alig-alig hibázik, nagyjából egészséges, és most sem lesz fontos hiányzója, az előző 14 meccséből 12-t megnyert, otthon összesen hat veresége van az egész szezonban, úgyhogy magabiztosan léphet pályára. A New York ennyire nem stabil, de az előző négy mérkőzését így is behúzta, főleg védekezésben produkált parádés dolgokat mostanában, hiszen sorozatban ötször kapott 100 pont alatt, míg legutóbb 119-112-re győzte le a Warriorst. Hiányzója viszont most is lesz, Julius Randle és OG Anunoby továbbra sem bevethető, márpedig a Jokics-Gordon-Porter Jr. frontcourt feladhatja a leckét ebben a formában. Színvonalas találkozóra van kilátás, de a Knicks hiányzói, valamint a denveri hazai pálya miatt előzetesen a Nuggets az esélyesebb.

 

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 03:30

A Suns a Sixers elleni győzelem másnapján, back-to-back lép parkettre, míg az Atlanta a nyugati túrája ötödik állomásához érkezett - eddig 1-3 a mérlege, a korábbi fellángolás után megint rossz felé mozog a társaság a tabellán. Az esélyes így fáradtabban is a Phoenix, amely ugyan ingadozó, de a Hawksnál jóval előrébb tart, Booker, Durant vagy éppen Grayson Allen is jó meccsből, meccsekből érkezik, nem lesz fontos hiányzójuk, és nagyon kell is nekik a győzelem, mert óriási csatában vannak a nyugati hatodik-nyolcadik helyen. Az Atlantának kevésbé fontos, hogy mi történik, Trae Young és Saddiq Bey pedig továbbra sem játszhat, úgyhogy messze is lesznek az egészségestől. Igaz, februárban még legyőzték a Sunst, de ez most bravúrként hatna.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus