Denverben kellene javítani a Lakersnek, a Raptors Memphisbe látogat

A Nuggets-Lakers és a Grizzlies-Raptors összecsapáson élcsapatok találkoznak, de érdekesnek ígérkezik a Pistons-Knicks és a Heat-Hawks meccs is. 

Detroit Pistons - New York Knicks 01:00

Bár a Knicks eléggé hátul tanyázik a tabellán, jó formában vannak Dave Fizdale fiai, és nagyon komoly skalpokat gyűjtöttek be az előző három meccsükön: a Bostont idegenben, a New Orleanst otthon, majd a Memphist újfent idegenben verték meg. A három győzelem érdekessége, hogy egyetlen olyan Knicks-játékos sem akadt, aki mindegyiken kiemelkedően játszott volna: vagy a center Kanter, vagy a dobóhátvéd Hardaway, vagy az erőcsatár Vonleh, vagy az utóbbi két meccsen villogó Mudiay volt a vezér, illetve a padról Trey Burke és Allonzo Trier is hozott 20 pont feletti teljesítményt. A sokoldalúság intő jel lehet a Detroit számára, akik ugyan utóbbi öt meccsükből négyet nyertek, és hat találkozóból álló hazai sorozatban vannak, de a játékuk messze van a tökéletestől. Blake Griffin ugyan All-Star szinten teljesít, de mellette nincs stabil második opció: Andre Drummond egy meccsen belül is nagy hullámzásokra képes, ráadásul könnyen ki tudja magát írni egy meccsből a könnyű faultok és/vagy az idén ismét visszaeső büntetőzése miatt. Úgy tűnik, Reggie Jackson kezd belelendülni és a Suns ellen a kiegészítők is remekeltek, de jó kérdés, hogy a masszív New York ellen ez elég lesz-e. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:30

A nap második meccsén két, kifejezetten rosszul játszó csapat fut össze. A Miami 10 hazai meccséből mindössze hármat nyert meg, legutóbbi kilenc fellépésükön mindössze kétszer győztek, hazai pályán legutóbb majdnem három hete triumfáltak a Spurs ellen. Továbbra sem igazán látszik a csapat valódi arca, általában Erik Spoelstra ügyességén múlik, hogy megtalálja, aznap éppen melyik játékosa lehet nyerőember. A Raptors ellen legalább a támadójáték elkezdett összeállni, erre építhetnek, illetve számíthatnak rá, hogy a Hawks a kanadaiakkal ellentétben nem fog 125 pontot szórni - talán még úgyis kicsit esélyesebbek, hogy Dragic és Tyler Johnson vagy nem játszik, vagy nem lesz 100 százalékos. A túloldalon a Hawks éppen most zárt le egy tízmeccses bukószériát a Hornets elleni egylabdás mérkőzés megnyerésével, de nagyon nehezen alakul a gárda játéka, egyrészt nem nagyon lehet kiszámítani, hogy Trae Youngtól éppen milyen dobóforma érkezik, másrészt folyamatosan esnek ki és jönnek vissza a rotációban a játékosok, az állandóság nem jellemző idén az Atlanta felállására. Az biztos, hogy John Collins visszatérése nagyot dobott az Atlanta stabilitásán, a másodéves center kifejezetten érdekes csatát vívhat Hassan Whiteside-dal. 

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A pár héttel ezelőtti, három mérkőzésnyi megingás már a múlté, azóta öt gyengébb alakulattal szemben építhette önbizalmát a Raptors: a kanadaiak az 50 százalékos mérleg alatti csapatok ellen hibátlanok. Nick Nurse jól variálja a magasembereket, vagy a small-ball és Serge Ibaka, vagy a Jonas Valanciunassal felálló klasszikus ötös van fent, és legalább az egyik felállás általában megoldhatatlan feladat az ellenfeleknek. A stabilitáshoz hozzájárul Leonard és Lowry parádés játéka, illetve a két kiegészítő, Danny Green és Pascal Siakam kiemelkedően hasznos teljesítménye. A Raptors egyébként mumusa a Grizzliesnek, Lowry például zsinórban tizenöt alkalommal dobott legalább 10 pontot ellenük, illetve a Toronto az előző tíz mérkőzésükből nyolcat megnyert. A Grizzlies egy ötös győzelemsorozat után kétszer is kikapott, másodjára az előző edzőjük, Dave Fizdale vezette New Yorktól, de így is 7-2-es mérleggel rendelkeznek a FedEx Forumban, nincs komolyabb sérültjük (Chandler Parsonst már nem is nagyon vehetjük számításba...), és a lassabb játék és kemény védekezés jó eséllyel a Torontónak sem fog ízleni, ráadásul a fentebb említett két magasemberes felállására egyaránt lehet kriptonitja a Memphisnek Marc Gasol és az újonc Jaren Jackson Jr. személyében. Érdekesség, hogy pár hónapja Leonard, Green és Kyle Anderson még a Spurs játékosa volt, most pedig egymás ellen fognak játszani - illetve az is, hogy tavaly Leonard helyén éppen Anderson kapott szerepet a kezdőben San Antonióban. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:00

Nyolc meccsből hetet nyert meg a Los Angeles, mielőtt a hétvégén váratlan vereséget szenvedett otthon az Orlandótól, ráadásul úgy, hogy a második negyedben értheteten összeomlást produkáltak, Lebron Jamesszel az élen. Itt kissé kijött, hogy nincs egy rutinos irányítójuk, aki összefogná a csapatot ilyenkor - Rajon Rondo a hírek szerint már két héttel kéztörése után edz, de nyilván még 1-2 hétig ezt nélküle kellene megoldani. A Lakers játéka néha még mindig esetleges, nagy futásokra és nagy leolvadásokra is képes, ami a nagyon okosan támadó és védekező Denver ellen nem életbiztosítás. A hazaiak lassan kijönnek a hullámvölgyükből, a Wolves-Magic-Thunder triót verték, ebből különösen a Westbrookkal felálló OKC elleni mérkőzés intheti óvatosságra a Los Angelest, ott kijött, hogy milyen könnyen tudja csőbe húzni a Denver az ellenfelet. Nikola Jokicsra a Lakersnél sem nagyon látszik jó opció védekezésben, mert JaVale McGee hiába állíthatja meg lábon, muszáj vele menni a tripláig, így a festékben szokás szerint nagy terek nyílhatnak, amit a coloradóiak kíméletlenül ki tudnak használni. A Lakersnél nagyon fontos lesz a besegítő védekezés, különösen James és a hosszú karokkal megáldott Ingram lehet a kulcs - ha nem tudják megoldani a Nuggets támadójátékát, akkor komoly gondban lesznek, mert túlvédekezni őket szinte lehetetlen feladat Jameséknek. 

Phoenix Suns - Indiana Pacers 03:00

A Hornets és a Spurs elleni vereség után indult négymeccses túrára a Pacers, és Victor Oladipo hiányában is akkora győzelmet arattak a szintén foghíjas Jazz otthonában, amire náluk 22 éve nem volt példa. Bár a játéknap egyetlen back-to-back játszó csapata az Indiana, ez a Suns ellen valószínűleg nem lesz faktor, mert finoman fogalmazva sem kellett megszakadnia a húzóembereknek a Utah ellen, sőt: mindenkit játékba tudott hozni a stáb, ami nem jó hír a Phoenix számára. A hazaiak Nyugat leggyengéb mérlegével rendelkeznek, utóbbi 10 meccsükből nyolcat elbuktak - időnként képesek meglepetésre, a sok sebből vérző Spurst és a kissé nagyképűen hozzáálló Bucksot is elkapták, de alapvetően rengeteg támadható felület van a játékukban elöl-hátul. Devin Bookert Oladipo nélkül is képesek limitálni a vendégek, Deandre Ayton újabb értékes tapasztalatot gyűjthet Myles Turnerrel szemben, a vendégek kispadja pedig sokkal stabilabbnak tűnhet. A hazaiak a futásban, gyors játékban bízhatnak, de ha a nagyon fegyelmezett Pacers-védekezés nem hagyja őket felgyorsulni, akkor sok esélyük nincs. Érdekesség, hogy az Év Hatodik Embere Díjra esélyes Domantas Sabonist anno a 11. helyen vitte el az Orlando a 2016-os drafton, a Suns előtte két magasembert is kiválasztott - Marquese Chriss már nincs is a csapatnál, Dragan Bendernek pedig nem hívták le a negyedik évére szóló opciót. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus