Denver-Boston rangadó a Sport TV-n, Dallasba látogat a Miami

Hét mérkőzés vár ránk hajnalban, köztük egy hatalmas rangadóval, mutatjuk a programot.

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 01:00

Detroitba látogat a Brooklyn, ahhoz a Pistonshoz, amely bár az elmúlt három mérkőzését elvesztette, de már közel sem az a pofozógép, mint ami a szezon korai szakaszában volt. A Pistons az utóbbi időben a nála sokkal jobb erőkből álló csapatokkal is lépést tudott tartani, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a rossz dobóforma ellenére is pariban tudtak lenni a Miamival, és csak tíz ponttal kaptak ki a jelenleg keleti második Clevelandtől. A Brooklyn azonban a sok sérült ellenére lendületben van, hiszen az elmúlt négy mérkőzéséből háromszor győzedelmeskedni tudott. Kétszer is két vállra fektette a Youngot nélkülöző Atlantát, és legutóbb a Philadelphiát győzte le hazai pályán. Ezen a mérkőzésen a Brooklynból hiányozni fog a február 27-e óta maródi Cam Thomas és Ben Simmons is, valamint a Philly ellen megsérülő Cameron Johnson. Ennek ellenére azonban ez egy kötelező győzelem kellene, hogy legyen a lendületben lévő Netsnek.

 

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 01:00

Az OKC-vel holtversenyben nyugati listavezető Minnesota Indianába látogat. A Timberwolves az utóbbi időben elég felemás szereplést tud felmutatni, mivel bár hozták a kötelezőket és legyőzték a San Antoniót, illetve a Memphist is, de a rangadókon rendre vereséget szenvedtek, hiszen előbb a Sacramento, majd a Los Angeles Clippers tudott föléjük kerekedni. Ezt követően egy Portland elleni győzelemmel melegítettek a Pacers elleni meccsre. Az Indiana is hasonló utat járt be, hiszen az utóbbi időben egyszer elverték a New Orleanst, de egyszer ki is kaptak tőlük, majd meglepetésre a Spurstől szenvedtek vereséget, a Minny elleni mérkőzésre pedig a Dallas legyőzésével hangolódtak. A Minnesota a liga egyik legmasszívabb csapata, de ellenük szól, hogy ezen a mérkőzésen (és még jó ideig) nélkülözniük kell egyik kulcsemberüket, Karl-Anthony Townst, akire meniszkusz-szakadás miatt határozatlan ideig nem számíthatnak, míg az Indynél a mindig nagy energiával játszó Mathurin és a triplaspecialista McDermott hiányzik.

 

Dallas Mavericks - Miami Heat 01:30

Az All-Star szünet óta nagy lendületben lévő Heat Dallasba utazik. A Miami a szünet óta az elmúlt hat mérkőzéséből ötször is győzedelmeskedni tudott, és ebben a sorozatban csak a Denvertől szenvedett vereséget - ezzel pedig elmozdult a playin helyekről, és most már ott liheg a sérülésekkel küzdő New York nyakában. Teszi mindezt úgy a Heat, hogy továbbra is nélkülöznie kell Tyler Herrót és Kevin Love-ot, akik a Mavericks ellen sem lesznek bevethetőek. A Dallas azonban teljesen ellentétes utat járt be. Az elmúlt hat mérkőzésükből a szünet óta csak kétszer tudtak győzedelmeskedni, és jelenleg zsinórban három meccset buktak el - mindezt úgy, hogy Luka Doncic továbbra is történelmi magasságokban jár. A Dallas most otthon a Miami ellen kísérelheti meg megszakítani ezt a vereségsorozatot. A két csapat között lévő történelem miatt ez egy igazán parázs csatának ígérkezik.

 

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

Phoenixbe látogat a kanadai gárda, amely talán már el is engedte az idei szezont. A Toronto az elmúlt négy mérkőzésén három vereséget és egy győzelmet tud felmutatni. A kanadaiak egyszer hozták a kötelezőt a keleti alsóházban tanyázó Charlotte ellen, de kikaptak a Warriorstól, valamint a Maverickstől is, és legutóbb New Orleansban szaladtak bele egy 41 pontos vereségbe. A Suns azonban még mindig harcban van a nyugati rájátszást érő helyekért, és bár belefutottak egy csúfos Houston elleni vereségbe az utóbbi időben, de legutóbb egy heroikus csatában győzték le a Denvert. Annak ellenére, hogy Devin Booker továbbra is maródi, a Phoenixnek kötelező lenne legyőzni a Barnest, Poeltlt, valamint Brownt és Agbajit is nélkülözni kényszerülő Raptorst.

 

Denver Nuggets - Boston Celtics 04:00 (ÉLŐ: Sport 1)

A játéknap legnagyobb rangadóján a keleti listavezető Boston, amely az egész ligában a legjobb mérleggel rendelkezik, a tavalyi bajnok Denverhez látogat. A zsinórban 11 mérkőzést megnyerő Celtics a liga legdominánsabb csapata, amely legutóbbi mérkőzésén egy óriási leolvadást produkált az utolsó negyedben a Cleveland ellen, és így szenvedett vereséget. Azonban a Celticsnek nem lehet oka panaszra, így is toronymagasan vezetik a ligát. A Nuggets a legutóbbi négy mérkőzéséből háromszor győzedelmeskedett olyan csapatok ellen, mint a Heat vagy a Kings, csak a legutóbbi, Suns elleni hosszabbításos vereség rondít bele az összképbe. Mindkét oldalon bevethetőek a kulcsemberek, így egy hatalmas csatára van kilátás Denverben.

 

Golden State Warriors - Chicago Bulls 04:00

San Franciscóba utazik a hatszoros bajnok Bulls. A chicagói csapat még mindig egy nagyon kétarcú gárda, hiszen az elmúlt négy mérkőzése során sikerült megvernie a Clevelandet és a Sacramentót, de kikapott a Buckstól. A Warriors elleni meccsre azonban egy Utah elleni győzelemmel hangolódtak: a csapat magabiztosan őrzi playin helyét és nincs látótávolságon belül a Pacershez képest. A Golden State azonban lendületbe jött az utóbbi időben és hat meccséből négyszer is győzedelmeskedni tudott, csak a Boston és a Denver tudta őket kétvállra fektetni, miközben tegnap a Bucksnak sem kegyelmeztek Curryék. Ez a Warriorsnak úgy, hogy nincsenek nagy hiányzók, kötelező győzelem kellene, hogy legyen hazai pályán, hiszen nagy csata megy Nyugaton a playin helyeken.

 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 04:00

Sacramentóba érkezik a San Antonio, és bár ez egy back-to-back mérkőzés lesz a Kingsnek, így is ők az esélyesek a Victor Wembanyamát nélkülözni kényszerülő Spurs ellen. A Sacramento az utóbbi időben elég hullámzó formát mutat, hiszen kikaptak a Miamitól és a Chicagótól is, azonban elkapták a Minnesotát és egy Lakers elleni győzelmet követően fordulnak rá erre a meccsre. A Kingsnek csak Vezenkovot kell nélkülöznie ezen a meccsen, így tehát minden kulcsember harcra kész. A másik oldalon a San Antonio az OKC, valamint az Indiana elleni bravúrt követően kikapott Houstonban, és így, hogy a legjobb játékosukat nélkülözniük kell, egyáltalán nem ők számítanak ennek a találkozónak az esélyesének.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus