Döntő előnybe kerül a Jazz, vagy szépít a Clippers?

2-0-s hátrányban kell életben maradnia a Los Angelesnek, nézzük, hogy mit kell tudni a mérkőzés előtt. 

 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 02:30

A Clippersnek eddig mindkét meccsen volt esélye, de a Jazz végül mindkétszer ellenfele fölé tudott kerekedni Donovan Mitchell vezérletével és a kiegészítők remeklésével annak ellenére, hogy Mike Conley még nem lépett pályára. Ezen a találkozón már nem hibázhat a Los Angeles, ha életben akar maradni, akkor valahogy nyernie kell, mert 3-0-nál véget ér a párharc érdemi része, onnantól nincs miről beszélni. Ennek elkerüléséhez egyrészt jóval fizikálisabb játékra lesz szükség elöl-hátul, "be kell darálni" a Jazz könnyedén alkotó kiegészítőit (Inglest, Clarksont és az eddig nagyot védekező Bogdanovicot, de idevehetjük O'Nealt is), közben pedig jóval pontosabban kellene dobni kintről, mert hiába a Clippers a liga legjobb tripladobó csapata, ha pont a legfontosabb pillanatokban lövik darabokra a palánkot. 

Serge Ibaka nem játszhat, ez eldőlt, Kawhi Leonardtől viszont agresszívebb játék kellene, vagy ha a társak elkezdik bedobálni az üres helyzeteiket a kiosztásaiból, akkor akár az eddigi felfogás is eredményre vezethet, de az biztosan döntő lesz, hogy marad-e ereje neki és Paul George-nak a fontos periódusokra. Most már nem lehet keresgélni, bizonyítani kell, különben egy újabb kiesés következik számukra a második körben, ami elég komoly blamát jelentene...

A Jazznél túl nagy gondok nincsenek, ha Bogdanovic képes továbbra is így védekezni és Ingles is hozza magát, illetve Clarkson dobóformája is megmarad, akkor nekik ezt kell folytatni és kész - náluk a kérdés az, hogy mi van a sztár hátvédjeikkel. Donovan Mitchell az előző meccs végén meghúzta a lábát, elég dühös is volt miatta és bár elvileg játszani fog, de majd meglátjuk, hogy mennyire érzi esetleg a sérülését - Mike Conley az eddigi két meccs kihagyása után hivatalosan most is kérdéses, hogy visszatérhet-e, teljes edzést egyelőre állítólag nem csinált, úgyhogy az a valószínűbb, hogy most sem léphet parkettre. 

A párharc állása: 2-0 a Jazz javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus