Döntőbe jut a Bucks, vagy kiharcolja a hetedik meccset a Hawks?

A hatodik mérkőzés következik a keleti fináléban, a Milwaukee pedig akár le is zárhatja a párharcot. 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 02:30 (Sport 1)

Az előző mérkőzésen a Milwaukee minden fizikalitását összeszedte, Brook Lopez és Bobby Portis dominált, a Holiday-Middleton páros maximálisan teljesítette az elvárásokat, a Bucks pedig simán lejátszotta az Atlantát, amelynek igazából nem volt válasza arra az energiára és fizikai fölényre, amivel Lopezék kijöttek a pályára. A nagy kérdés, hogy most lesz-e - Nate McMillan szerint őt meglepte csapata puhasága, főleg hogy a negyedik meccsen viszont éppen ők nyertek azzal, hogy energikusabbak, pattogósabbak és motiváltabbak voltak ellenfelüknél.

A lényeg valószínűleg most is az energiaszint lesz, a Hawks a kiesés szélén, hazai pályán nem mutogathat semmire, a Bucksnak pedig most először van esélye bejutni a nagydöntőbe, elvileg ott sem lehet probléma a motivációval. A fő kérdés persze a sérültjelentés, amellyel kapcsolatban jelenleg annyit tudunk, hogy Giannis Antetokounmpo jó eséllyel ezt a találkozót is kihagyja, míg Trae Youngnál egyelőre erősen kérdéses a visszatérés, pedig a Portis-Lopez sor ellen égető szükség lenne arra, hogy ő tudjon alkotni a pick-and-rollokból.

A mentális erős most is érdekes lesz, a Hawks legutóbb váratlanul gyenge volt ezen a téren, de most a szakadék szélén kiderülhet, hogy mire mennek, míg a Milwaukee esetleg megremeghet a nagydöntő kapujában. 

A párharc állása: 3-2 a Bucks javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus