Durant a GSW ellen, házi rangadó LA-ben: Indul a szezon!

Hajnalban két mérkőzéssel megkezdődik az NBA 2020-2021-es alapszakasza, a Sport TV pedig mindkettőt közvetíti - nézzük, hogy mi vár ránk az első játéknapon. 

 

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 01:00

A mérkőzés "lényege" természetesen az lesz, hogy a másfél év után újra tétmeccset játszó Kevin Durant éppen a Golden State ellen tér vissza a liga körforgásába - emiatt mindenképpen különleges meccs lesz ez, igaz, mivel nem a GSW, hanem a Nets otthonában játsszák, így talán valamivel "tompább" lesz ennek az éle. Egyébként nyilván a Brooklyntól várunk többet ebben a szezonban, de azért még ők is egy út elején járnak, Durant biztató volt az előszezonban, viszont ez már azért más lesz, Kyrie Irving kiszámíthatatlan és Steve Nash vezetőedző is most debütál - náluk is bőven van bizonytalansági faktor. A Warriors oldalán Steph Curry jól játszott az előszezonban, tőla valószínűleg most is várhatunk látványos megoldásokat, Draymond Green és James Wiseman viszont egyszer sem lépett pályára és Green most sem lesz ott a parketten egy izomsérülés miatt - Wiseman debütálása viszont Steve Kerr szerint megtörténik és a hírek szerint rögtön kezdő lesz majd.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 04:00

A két nagy rivális a tavalyihoz hasonlóan az idei szezonnak is úgy mehet neki, hogy őket tartják a bajnokság legnagyobb esélyesének és minden bizonnyal egymás testén vezet az út a céljaik eléréséhez. Az ilyen szezonnyitókon sokszor szokott "másnapos" lenni az aktuális címvédő, de a Lakers az előszezon során meglehetősen élesnek tűnt, egyébként pont a Clipperst is legyőzte kétszer és Kawhi Leonardék a bemelegítő meccseken pont hogy nem néztek ki túl jól. Ez persze most akár meg is fordulhat, nyilván nagyon sok van a Clippersben és ha a Leonard-George párost fűti a visszavágás vágya, akkor lehet, hogy ők lesznek a motiváltabbak - a Lakersnél sincs minden kolbászból, nekik is vannak új kulcsembereik, akik most kell elkezdeni beépíteni, de talán az utóbbi két hét alapján ők tartanak előrébb. Érdekes lesz látni tétmeccsen is Montrezl Harrellt a LAC ellen, illetve azt is, hogy Anthony Davisre milyen megoldása van Tyronn Lue együttesének - a tréner és LeBron James csatája pedig amúgy is rejt magában pikantériát. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus