Durant nélkül is nyert Houstonban, továbbjutott a GSW

Nagy tettet hajtott végre a Kevin Durantet az előző meccsen elveszítő Warriors, Steph Curryék idegenben verték a nagy esélyt elszalasztó Houstont és továbbjutottak a nyugati döntőbe.

Nagy tettet hajtott végre a Kevin Durantet az előző meccsen elveszítő Warriors, Steph Curryék idegenben verték a nagy esélyt elszalasztó Houstont és továbbjutottak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjébe.

Visszajátszás: Steph Curry kivárta a drámai hatásszünetet - videók

Houston Rockets - Golden State Warriors 113-118

Erről még sokat fogunk beszélni. Az előző mérkőzés harmadik negyedének végén megsérült Kevin Durant nélkül már az is nagy szó volt, hogy azt az összecsapást meg tudta nyerni a Warriors, arra pedig nagyon kevesen számítottak (ez a fogadóirodáknál is jól látszott...), hogy most idegenben, ebben a felállásban tovább tud jutni a társaság. Steve Kerr azonban tökéletes munkát végzett taktikailag és mentálisan is, kiválóan felkészítette játékosait erre az estére, akik aztán végre is hajtották, amit kellett - Klay Thompson nagyon hamar beleérzett a nagyobb szerepbe és végig remekelt (27 pont, 7/13 tripla), Andre Iguodala beverte a triplákat (17 pont, 5 labdaszerzés, 5/8 távolról) az eddiginél sokkal bővebb rotáció is jól működött (öten is tíz perc felett kaptak a padról, Livingston és Looney tíz pont fölé jutott), a döntő faktor pedig "természetesen" Steph Curry lett. Az irányító a jól működő csapatjátékot nem fogta vissza az első félidőben és mviel a Rockets főleg rá koncentrált, így nem is nagyon vállalt, a nagyszünetben 0 (!) pontja volt, aztán ahogy haladtunk előre, úgy pörgött fel és szúrt tőrt a houstoni szívekbe: a második félidőben egymaga 33 (!) egységet rámolt be, melyből 23 (!) a negyedik negyedben, clutch helyzetben érkezett - ezt a játékrészt 36-26-ra nyerre a GSW, ez is mutatja, hogy mekkora szerepe volt a sikerben. Ebben az időszakban már egyértelműen ő jelentette a különbséget, ugyan a negyedet még hátrányból kezdték a vendégek, de aztán fordítottak, a hajrához Curry nagy dobásaival öt-hét pontos előnnyel érkeztek meg, ezt pedig annak ellenére megőrizték, hogy a Houston nagyobbnál nagyobb triplákkal tartotta életben halovány reményeit a legvégén - a büntetők azonban nem maradtak ki, majd Klay Thompson "küldte zuhanyozni" a csapatokat egy újabb nagy hármassal. A Warriors így órási tettet hajtott végre Durant nélkül, amelyről sokáig fogunk még beszélni, ennek következményeként pedig sorozatban ötödször is ott lesz a nyugati döntőben, ahol a Denver-Portland párharc győztesét várja.

Ezt is elrontotta a Houston. Már az előző mérkőzés végjátékában is kihagyta a nagy lehetőséget a Rockets, de az, hogy ezt a találkozót sem tudta megnyerni, amikor az életben maradás volt a tét úgy, hogy készülhettek a Durant nélküli Warriorsra, újabb komoly blama a texasi együttesnél. Pedig támadásban végül jó számokat hoztak, James Harden (35 pont, 11/25 mezőnyből, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett, 6 eladott labda) és Chris Paul (27 pont, 11/19 mezőnyből, 11 lepattanó, 6 gólpassz) működtette a rendszert, összességében 17 hármast küldtek a gyűrűbe 43,6%-kal, megnyerték a lepattanózást, kevesebb labdát adtak el, de védekezésben képtelenek voltak limitálni a régi-új GSW-t, a negyedik negyedben megint lefagytak - a legfontosabb időszakban nem voltak elég erősek fejben, amit a Warriors és Curry könyörtelenül ki is használt. Olyan esélyt kapott a Rockets Durant kidőlésével, ami a Kerr-érában valószínűleg senki előtt nem adódott még, de nem tudott vele élni, úgyhogy egy újabb kiesés lett a vége - az utóbbi öt évben negyedszer állította meg Hardenéket a GSW...

A Rockets legjobb dobói: Harden 35/18, Paul 27/9, Tucker 15/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 33/12, Thompson 27/21, Iguodala 17/15

A párharc végeredménye: 4-2 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus