Durant nélkül jön a Brooklyn-Boston, a Mavst fogadja a Lakers

A tartalékos Heathez utazik a Bucks, egymásnak feszül James és Doncic, kötelező előtt áll a Sixers, visszatérhet Ricky Rubio: ez várható a hajnali NBA-meccsektől.

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:00

A Sixersnél legutóbb parádés játékkal tért vissza Joel Embiid, a csapat pedig simán meg is verte a Detroitot, azóta volt egy szünnapja, most pedig otthon ismét favoritként léphet pályára. A Thunder azért veszélyes csapat, négyből három győzelem után legutóbb egy ponttal kapott ki a 40/40 büntetőt bedobó Heattől, úgyhogy nincs rossz formában, de a hazai pályán 17-6-os, keleti negyedik Sixers nyilván más kategória. Maxey-ék idén egyszer már simán le is győzték az OKC-t, kivételesen nincs sérültjük, teljes kerettel, optimális állapotban állhatnak ki, úgyhogy nincs kifogás, nyerni kell, főleg hogy van rá esély, hogy közelítsenek a Brooklynra. 

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30

Ez kiemelt rangadó, jelen pillanatban a liga két legjobb mérleggel bíró csapata feszül egymásnak, de mégsem egyenlőek a feltételek: a Netsnél megsérült Kevin Durant, és hetekre kidőlt, így legjobb játékosa, MVP-jelöltje nélkül áll ki a hazai alakulat. A Boston dolgát az nehezíti, hogy idegenbe kell utazni, és az, hogy back-to-back kell pályára lépni a New Orleans lekardozása után, de Robert Williams III elvileg visszatérhet, és van esély Marcus Smart játékára is, ők frissebben szállhatnak be. A Brooklyn parádés formáját zárójelbe tette Durant sérülése, a listavezető ellen ebben a helyzetben komoyl teljesítmény lenne Kyrie Irvingéktől, ha nyerni tudnának - persze ha meglenne a kellő energiájuk a fáradtabb Celticsszel szemben, akkor lehetne keresnivalójuk, de minőségben így elég nagy lesz a hátrányuk. Persze aligha feltett kezekkel lépnek majd pályára, különösen otthon úgy, hogy két teljes napot készülhettek erre a derbire már a Durant-sérülés tudatában - ezzel együtt a Boston is remek formában van, mindene kerek, és a minőség most egyértelműen a vendégek mellett szól. 

 

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30

A Hornets elleni vereség után kicsit összekapta magát a Bucks, nyert kettőt, az egyiket New Yorkban, és bár Khris Middleton továbbra sem játszhat, Giannis Antetokounmpo pedig kategóriákat visszavett mostanában támadásban, de ezzel a fogcsikorgatós játékkal is képesek voltak nyerni, meglátjuk, hogy ezúttal mit hoznak ki magukból. A Heat is bizonytalan, ott is jönnek az eredmények, de nagyon nehezen, játékban sikerült kicsit javulni, de aztán megint szétesett a keret és megsérült mindenki, legutóbb hét bevethető játékosa maradt Erik Spoelstrának, úgy gyűrték le az OKC-t. Sokkal pedig most sem lesz jobb a helyzetük: Adebayo visszatérhet, de Dedmon eltiltást kapott, Lowry, Herro és Martin biztosan hiányozni fog most is a kezdőből, úgyhogy ezúttal is jóindulattal B keretet és nagyjából 7-8 játékost tudnak majd kitenni a parkettre. Így azért nem lehet tőlük elvárni a bravúrt, de mivel a Milwaukee is nagyon-nagyon küszködik, elég nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd - a papírforma azért egy nem szép Bucks-győzelmet ígér. 

 

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:30

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor látványos mecscen 132-120-ra nyert a Raptors, de a mostani mérkőzés előtt mindkét félnek volt min dolgoznia - a védekezésen mindkettőnek, a Hornetsnél pedig sem tartás, sem keménység, sem akarat nem látszott legutóbb, amit az edzői stáb számon is kért a játékosokon. Meglátjuk, hogy ez elér-e valamit, meglesz-e most a szükséges tűz, illetve hogy a Toronto tud-e jobban védekezni a múltkorinál, mert azért Siakaméknak is voltak pocsék időszakaik ebből a szempontból. Az esélyesek persze így is a kanadaiak, ők a playinért mennek, a Charlotte pedig jelenleg keleti utolsó, otthon amúgy is egészen masszív a torontói alakulat, úgyhogy bravúr lenne a Hornets sikere, de ha fejben felkeményednek Ballék, akkor okozhatnak meglepetést - anélkül viszont biztosan nem. 

 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 04:00 (Sport 1)

A Lakers legutóbb megszakította a győzelmi sorozatát, és kikapott Denverben, ezúttal viszont LeBron James és Troy Brown Jr. biztosan, Pat Beverley pedig lehet, hogy pályára léphet, úgyhogy lehet keresnivalójuk. Anthony Davis valószínűleg még nem lesz, és így is akadnak más hiányzóik, de Jamesszel azért mostanában elég stabilak voltak, nem véletlenül nyertek a múltkori vereségük előtt zsinórban ötöt. A Dallasnál sem kerek minden, négyből hármat bukott a társaság, mindegyiket elég gyenge teljesítménnyel, legutóbb a Clippers vendégeként egy pocsék félidő után Luka Doncic kozmetikázta vállalhatóra az estéjüket, de győzni nem tudtak, és nincsenek jó formában, a 7-13-as idegenbeli mérleg pedig szintén nem sok jót ígér. A James-Doncic csata természetesen igazi csemegének ígérkezik, a Lakers a karácsonyi csörtéhez (amikor egy jó második félidővel győzött a Mavs) jobb formában van, a Dallas pedig igazából csak a szlovén zsenijében bízhat, mert a csapatjáték január közepéig sem simult ki...

 

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 04:00

A Portland nagyon rossz passzban van, zsinórban négyet bukott, és bár eddig többnyire idegenben kapott ki, de legutóbb már a Magic elleni hazait is elvesztette, és Chauncey Billups vezetőedző is úgy fogalmazott, hogy nem tudja, mi a baj, de az világos, hogy jelentős. A Cavs sem brillírozik, legutóbb Donovan Mitchell extrája ellenére kikapott Salt Lake Cityben, és az ohióiak csak 8-12-t hoztak eddig idegenben, most már elvesztették a keleti negyedik pozíciójukat, nincsenek kirobbanó formában. A jó hír viszont az, hogy Jarrett Allen kiheverte a betegségét és elvileg játékra alkalmas állapotban van, az ennél is jobb hír pedig az, hogy állítólag Ricky Rubio is ott lehet a parketten - a spanyol karmester egy teljes évet hagyott ki a súlyos ACL-sérülésével, úgyhogy nagy csodákat nem várhatunk tőle, de a tervek szerint ezen a mérkőzésen megejtheti a visszatérését. Hogy ki az esélyesebb, azt nehéz megmondani, a Cavs alapvetően azért előrébb tart, de ha kicsit fel tudja magát rázni a Blazers, akkor otthon lehet keresnivalója - ha viszont a mostanában látott "kapufát" hozza, akkor nem nagyon. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus