Egy pont döntött a Celtics-Hornetsen, győzött a Clippers és a Grizzlies

Debütált Kemba Walker, Terry Rozier és Ja Morant is.

 

Memphis Grizzlies - Maccabi Haifa 123-88

Bemelegített a Grizzlies. Valanciunas, Anderson és Melton sérülés, Iguodala és Josh Jackson "egyéb" okok miatt nem lépett pályára a Memphisnél, de így sem volt kérdés az NBA-csapat magabiztos győzelme - már az első félidőben futott egy 25-5-öt a gárda, uralta a lepattanózást, a festéket és fiataljai remek játékával nem adott esélyt ellenfelének. Kiemelendő a második szezonjára készülő Jaren Jackson Jr., aki 21 perc alatt 19 ponttal és 8 lepattanóval állt csapata élére, a padról 18 pontot és 4/6 triplát tett hozzá Grayson Allen, 16 egységig jutott Dillon Brooks, a nagy reményekkel húzott újonc irányító, Ja Morant pedig szintén nagyon biztatóan mozgott - 5/8 jó dobása mellett hét gólpasszt is kiosztott 19 perc alatt, keveset hibázott, nem lehetett rá panasz. A vendégek így nem tudták felvenni a kesztyűt, hiába dobott náluk 31 pontot a korábbi elsőkörös James Young, illetve hiába igyekezett a 13 egységig jutó Norris Cole - 56-35-re vesztették el a lepattanózást, 60-24-re maradtak alul a festékben, nekik nem nagyon osztottak lapot. A "bemelegítés" után következőleg sem NBA-s csapattal találkozik még a Grizzlies, ugyanis a New Zealand Breakers lesz az ellenfél.

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 19/6, Allen 18/12, Brooks 16/3
A Haifa legjobb dobói: Young 31/12, Cole 13/6, Suggs 11/3

Boston Celtics - Charlotte Hornets 107-106

Nem brillírozott, de nyert a Celtics. Védekezésben még nem igazán találta a megfelelő távolságokat a Boston, sem a pick-and-rollok ellen nem működött tökéletesen a gárda, sem a festéket nem védte megfelelően és mivel támadásban is elsősorban csak Jayson Tatum (20 pont, 8/14 mezőnyből, 23 perc) volt eredményes, így hátrányban is voltak - a félidőben még csak öt, később viszont már tizenöt ponttal. Az utolsó másfél negyedben azonban a fiatalok és a cserék megfordították a küzdelmet, Carsen Edwards kosarai mellett Javonte Green, Tremont Waters és Tacko Fall is biztatóan mozgott, a záró etapban átvették a vezetést és ezt meg is őrizték a végéig, a 107-106-os eredményt egy charlotte-i buzzer tripla állította be. Kemba Walker egyelőre visszafogottan játszott, 12 pontot és 4 gólpasszt tett a közösbe, Enes Kanter 11 pontig és 4 lepattanóig jutott, a kezdő center viszont Robert Williams III volt ezen a találkozón.

PJ Washington játszani szeretne. Az első körben húzott, elsősorban erőcsatár poszton bevethető játékos kiválóan játszott a Charlotte-nál, a padról beszállva 16 pontot, 7 lepattanót, 3/4 triplát, jó védekezést tett a közösbe, ha így folytatja, fog még fejfájást okozni James Borregónak azzal, hogy Miles Bridges és Marvin Williams mellett hol is találjon neki megfelelő játékidőt. Mellette egyénileg azért kevés kiemelendő dolgot találunk, a Martin testvérek, Cody és Caleb pályára lépése mindenképpen érdekesség, Terry Rozier (9 pont, 9 gólpassz) is jól nézett ki kezdő egyesként, de Batum vagy Zeller egyelőre nagyon előszezon-formában adta elő - mindenesetre vezettek 15 ponttal, mielőtt a hajrában elengedték az ügyet, úgyhogy a vereség ellenére összességében bizakodóak lehetnek.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 20/9, Green 15/3, Walker 12/6
A Hornets legjobb dobói: Washington 16/9, Martin 13/6, Bridges 12/3

Los Angeles Clippers - Sanghaj Sharks 127-87

"Pontszerzői nélkül" dobott 127-et a Clippers. Paul George mellett Kawhi Leonard és Lou Williams (illetve Patrick Patterson) sem lépett pályára a Los Angelesnél, úgyhogy eléggé eltolódtak a szerepek csapaton belül, de egyéni extra nélkül is dobtak 127 pontot 50%-os hatékonysággal, valamint kiosztottak 39 gólpasszt. Ez persze a kínai ellenfél játékerejét minősítette, amelynél ugyan Donatas Motiejunas és James Nunnally együtt 60 pontot szerzett, de összességében semmilyen téren nem tudta felvenni a kesztyűt a tartalékos Rivers-legénységgel - egyébként a 7/7 jó dobással, 16 ponttal, 2 blokkal jelentkező Mo Harklesst érdemes leginkább kiemelni. Landry Shamet 8 gólpasszt osztott ki, jelezte, hogy lehet rá számítani labdával a kezében is, bár az 1/8-as mezőnymutatóját nem teszi ki az ablakba, de dobnia nem is nagyon kellett, megtették azt a magasemberek és a kiscsatárok, közülük öten is tíz pont fölé jutottak - megizzadni nem kellett, ez egyelőre egy "házon kívüli" edzésnek volt jó, következőleg, a Nuggets ellen viszont már érdekesebb lehet a helyzet, a tervek szerint pedig akkor már Williams és Leonard is játszani fog.

A Clippers legjobb dobói: Harkless 16/6, Green 13/9, Harrell 12
A Sharks legjobb dobói: Nunnally 31/15, Motiejunas 29/3, Ju 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus