Egyenlít a GSW vagy harmadszor is nyer a Celtics?

Steph Curry sérülése csökkenti a Warriors esélyeit, de ha győzni tudnak a vendégek, azzal visszaveszik a pályaelőnyt - ha nem, akkor viszont egy lépésre kerül a bajnoki címtől a Boston.

Boston Celtics - Golden State Warriors 03:00 (Sport 1)

Ez most olyan mérkőzésnek tűnik, amely sorsdöntő is lehet: ha megint nyer a Celtics, akkor 3-1-es előnybe kerül, amellyel minimum az egyik kezét ráteszi már a bajnoki trófeára, ha viszont ismét kiegyenlít a Warriors, akkor azzal gyakorlatilag minden eddigit lenulláz és visszaveszi a pályaelőnyt.

Legutóbb főleg védekezésben volt borzalmas a GSW, a Celtics nagyon türelmesen és higgadtan passzolta szét a nyugati bajnokot, amelynek erre egyáltalán nem volt válasza, sem Kevon Looney-val, sem Draymond Greennel nem sikerült stabilizálnia magát a palánk alatt. Ez most is kulcsfaktor lesz, a második, megnyert meccsen uralkodott a festékben a Golden State, legutóbb viszont felőrölte itt a Celtics, ami meg is látszott a végeredményen - Looney keveset játszott legutóbb, a small-ball pedig csak akkor bizonyult hasznosnak, ha nem volt fent Jordan Poole.

Sorsdöntő lehet, hogy a Boston mennyire tud koncentrált és pontos lenni támadásban, mennyire tud figyelni az eladott labdákra, illetve hogy a Smart-Horford páros milyen napot fog ki, mert eddig akkor kaptak ki, amikor ők pocsékul játszottak, illetve az első meccs végét is úgy nyerték meg, hogy ők javultak fel. 

A Golden State-nél Steph Curry sérülése jelent súlyos problémát, ugyan játszani fog, de csak azért, mert egy nagydöntő negyedik meccséről van szó, egyébként szinte biztosan kihagyna jó pár napot - márpedig eddig csak ő tudott érdemben kreálni és folyamatos veszélyt jelenteni a Bostonra, ha ő ritmust veszt, akkor nem igazán látni, hogy ezt mivel, hogyan tudná ellensúlyozni Steve Kerr csapata. A Celticsnél viszont mindenki egészséges, a fáradtság sem látszik a társaságon, Robert Williams III szinte hónapok óta nem volt olyan formában, mint a legutóbbi meccsen, ha most is azt a védekezést hozza, az már egy fél győzelmet ér is az együttesnek.

A meccs közbeni hullámvölgyek kezelése és a rotáció alakítása is nagyon fontos lesz, Kerr eddig több alkalommal is rosszul keverte a kártyáit, míg Udoka legutóbb például el tudta állítani a vérzést - egyik csapatnál sem túl bő a variációs lehetőségek tárháza, de nem szabad most már mellényúlni, főleg Kerrnek. Érdekes kérdés lesz, hogy Poole-t hogyan használja, hogy Porter Jr. hogyan fog dobni, hogy Thompson dobóformája kitart-e legalább az előző meccs szintjén és hogy Green összeszedi-e magát - egyelőre csak a keménykedést hozza, egyébként a Boston bőven jól érzi magát azzal, amit ő csinál. A Celticsnél gond nincs, mindenki jó formát mutatott legutóbb, taktikailag is rendben volt a gárda és eddig úgy tűnik, hogy egyrészt sok lábon áll, másrészt inkább az ő formája határozza meg a meccsek alakulását - egyszerűen végre kell hajtani a tervet és nagy baj nem lehet.

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus