Egyenlítene a Memphis, meglógna a Suns és a Heat

A Grizzliesen nagy nyomás lesz otthon a Minnesotával szemben, a Hawks és a Pelicans pedig ellopná a pályaelőnyt. 

 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:30

Az első meccset nagyon simán, gyakorlatilag kiütéssel nyerte a Heat, az Atlanta botrányos dobóformát fogott ki és különösen Trae Young volt szörnyű, ő NBA-pályafutása talán legrosszabb teljesítményét nyújtotta. Az nyilván nem reális, hogy ez megismétlődik, de a Miami védekezése is erősen benne volt az események alakulásában, így Nate McMillannek valamin azért finomítania kell, nem várhatja a csodát ölbe tett kézzel. A Heatnél a nyilatkozatok alapján nem dőlnek hátra, motiváltak, koncentráltak, de majd a pályán derül ki, hogy ez tényleg így marad-e - egyébként bár vannak sérültjeik, de elvileg mindenki, Bam Adebayo is ott lesz a pályán. Az Atlantánál továbbra sem lesz ott Clint Capela és Lou Williams, John Collins viszont most is igen, érdeklődve várjuk, hogy lesz-e válaszuk - nagyon sok mindenen kellene egyszerre javítaniuk, de nem lehetetlen feladat.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:30

Itt nagy nyomás lesz a Memphisen, Ja Moranték elsőre eléggé lefagytak és rögtön bukták a pályaelőnyt, egy 0-2 pedig óriási csapás lenne már számukra, így nagyon-nagyon kellene nekik a győzelem. Élességben mindenképpen utol kell érniük a Minnesotát, illetve egyrészt Steven Adams perceit kell limitálni, másrészt elérni, hogy Jaren Jackson Jr. pályán tudjon lenni, neki és Brandon Clarke-nak nem szabad buta faultokat beütnie. Ha ezek működnek főleg hátul, elöl pedig kicsit gyorsítani tudnak a játékukon, akkor minden esélyük meglesz az egyenlítésre - a Wolvesnál nincs fejlemény, mindenki bevethető és ugyanazt a játékot kellene játszaniuk, mint legutóbb. Nyilván meglátjuk azért, hogy Edwardsban van-e rögtön még egy olyan meccs, illetve hogy ha nem Adamset kell támadni, akkor Towns is tartja-e a formáját, de nekik nem kell bizonyítaniuk, a pályaelőnyt elvették, a munka legfontosabb részét már elvégezték. 

A párharc állása: 1-0 a Timberwolves javára.

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 04:00

Elsőre a vártnál jobban megszorongatta az első kiemeltet a Pelicans, bár tegyük hozzá, hogy a Suns egy félidő alatt földbe döngölte ellenfelét, csak utána eresztett le és végül így is nyert Chris Paul parádés negyedik negyedének köszönhetően. Ez talán arra jó volt, hogy ne aludjon bele a meccsbe Monty Williams alakulata, érezhették Bookerék, hogy ingyen nem kapnak győzelmeket és a lepattanózásukon mindenképpen változtatni kell, mert Jonas Valanciunas egyedül elpusztította őket a palánk alatt. Ha ezt megteszik, akkor azért nem nagyon látni más fegyvert a Pelsnél, Bridges és Ayton parádés védekezést mutatott be legutóbb, ha ez nem romlik, akkor természetesen ők a toronymagas favoritok - a New Orleans leginkább az Ingram-McCollum páros extra napjában és a legutóbbi lepattanózásban bízhatna.

A párharc állása: 1-0 a Suns javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus