Egyenlítene a Portland és az OKC is

19:30-tól a harmadik győzelmére hajt a Bucks, majd jön a Rockets-Thunder negyedik felvonása - éjfél után véget érhet a Heat-Pacers, a játéknapot pedig a Lakers-Blazers zárja.

 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 19:30

Az első meccsen ugyan még meglepte ellenfelét a Magic, de azóta kettőből kettőt nyert a Milwaukee és legutóbb már rendben volt a játék is, úgy győztek Giannisék, ahogy azt elvárhattuk tőlük - ha ezen az úton haladnak tovább, akkor most is ők a toronymagas esélyesek. Az Orlandónak túl sok reménye nincs akkor, amikor a Bucks kellő fordulatszámon pörög és ülnek a dobásai, illetve védekezésben is javulgat, mert legutóbb már Nik Vucsevics sem tudott igazán dominálni, pedig az ő játéka alapvető lenne ahhoz, hogy legyen esélye a Magicnek. Aaron Gordon még mindig nem játszhat, úgyhogy nincs változás, hacsak Augustinék nem fognak ki valami őrült nagy napot, vagy a Milwaukee nem dől hátra egy jó meccs után, akkor egyértelműek az erőviszonyok.

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 22:00

Itt a Rockets két remek meccsel előnybe került, aztán legutóbb már felnőtt a feladathoz az OKC is és hosszabbításban nyerni tudott, amely alapján most lehet igazán izgalmas a párharc - mintha meglenne a Thunder kulcsa a houstoni védekezéshez, Luguentz Dort pedig elképesztő munkát végez James Hardenen, úgyhogy akár fordulhat is a kocka. Persze a Rockets ettől még legutóbb is egy dobásra, vagy egy el nem adott labdára volt a sikertől és a 3-0-tól, úgyhogy a javuló játék önmagában még nem garancia a Thunder sikerére, de tény, hogy az első két meccshez képest most van esély és ha megint Chris Paulék győznek, akkor kiváló párharc lehet még ebből. A Houstonnál mindenképpen javulnia kell a Harden-Gordon páros dobóformájának, legutóbb már kevésbé tudtak védelmet bontani a kiegészítők, szükség lesz a vezérek jobb játékára, ráadásul Russell Westbrook még mindig sérült, rá nem számíthatnak - a Thundernél Steven Adams nem 100%-os, de játszani fog.

A párharc állása: 2-1 a Rockets javára.

Miami Heat - Indiana Pacers 00:30

Éjfél után jön a két "büntetős" párharc. ahol a hátrányban lévő fél a túl sok faultra panaszkodott legutóbb, meglátjuk, hogy ez változik-e ezekre a meccsekre, vagy lesz-e bármilyen reakció a bírók részéről. A Pacersnél ez sem biztos, hogy segít, az első két találkozón kevesek voltak támadásban, legutóbb ott jobban pörögtek, de közben elengedték a védekezést, úgyhogy a Miami igazából eddig egy extra félidőt produkálva és fontos pillanatokban a Butler-Dragic párosra támaszkodva 3-0-ra vezet - ha nem történik változás, akkor pedig most akár véget is érhet a széria. Az Indy oldalán mindenképpen tudatosabb, pontosabb támadójáték kell, de nem szabad ennyire megkönnyíteni a Miami dolgát a túloldalon, mert Robinsonék olyan könnyen tudnak kosarat szerezni, hogy az ilyen meccseket bármikor képesek behúzni - kivéve persze, ha éppen most lesz egy rossz napjuk, Butler, vagy Dragic "csíje" elhagyja az arénát, vagy valami ilyesmi történik. Taktikailag eddig sem nagyon váltott Nate McMillan, nincs is rá igazi eszköze, úgyhogy amennyiben a Heat kellően koncentrált lesz, úgy erősen benne van a 4-0.

A párharc állása: 3-0 a Heat javára.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 03:00

Itt a Portland sikerével indult a széria, azóta viszont kétszer is jól játszott a Lakers és mindkettőt megnyerte - a Blazers egyet szinte elengedett, fizikailag elkészültek a játékosok, de legutóbb már ismét odatették magukat és szorosan is alakult a küzdelem. A kétcenteres rendszer mellett alighanem kitart már Terry Stotts, más eszköze viszont nem nagyon maradt, még Gary Trent Jr. szerepével lehetne variálni, kicsit finomítani a dolgokon, a rotáción, meglátjuk, hogy változtat-e valamin - az biztos, hogy a Lakers van jobb passzban és már LeBron James is megnyomta a PO-gombot. Persze a Los Angeles sem hibátlan, a kinti dobásaik továbbra is esetlegesek, de a festékben képesek dominálni még egy ilyen portlandi szerkezettel szemben is és hacsak nem jön a Lillard-mágia, akkor nekik áll a zászló - viszont egy gyengébb teljesítmény a Lakerstől, vagy egy jól elsülő Stotts-változtatás elég lehet a szoros végjátékhoz, ahol Lillardnek már nem is kell több...

A párharc állása: 2-1 a Lakers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus