Egyenlítene a Sixers, kezdődik a Jazz-Clippers

Győzelmi kényszerben vannak Joel Embiidék, Kawhi Leonardék pedig egy nap pihenő után már egy új párharcba mennek bele a frissebb első kiemelt otthonában.

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:30

Az első mérkőzésen némi meglepetésre szétdobta ellenfelét az Atlanta, az első félidőben Trae Young azt csinált, amit akart, a húsz pont feletti előny pedig kitartott a végéig, hiába szedte össze magát a folytatásban a Sixers. A hazaiak most győzelmi kényszerben vannak, már az elvesztett pályaelőny is fájdalmas, de 0-2-vel nem mehetnek át Atlantába, az óriási hátrány lenne, úgyhogy most muszáj válaszolniuk, nyerniük és kiegyenlíteniük a párharcot. Ez azért bennük van, ha kicsit fizikálisabbak lesznek és védekezésben szigorúbban tudják őrizni Youngot, Doc Rivers nem Danny Greent erőlteti rajta, akkor elvileg mindenük adott ahhoz, hogy otthon nyerni tudjanak, de ez a Hawks nagyon "swag" eddig ebben a PO-ban, semmilyen helyzetben nem lehet leírni. Nyilván kérdés, hogy Joel Embiid hogyan érzi majd magát ezen az estén, nála ez nem biztos, hogy mindig ugyanolyan lesz a sérülése miatt, de alapvetően ha Rivers kicsit igazít a rotáción és a védekezésen, főleg a meccs elején, akkor képesek nyerni - ha nem, akkor bajban lesznek. A Hawksnál egyébként az első meccset kihagyó De'Andre Hunter térde állítólag javul, van esély a játékára.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára.

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 04:00

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

A linkelt felvezetőben sok mindent kielemeztünk, igazából az első mérkőzés aktuális kérdéseit Mike Conley egészsége és a Clippers fáradtsága adja. A vendégek tovább húzták az első kört és jóval nagyobb szenvedés árán jutottak el idáig, mint a Jazz, emiatt nyilván fáradtabbak és a Mavs játéka után elsőre biztosan nehéz lesz átállniuk a Jazzére ilyen kevés felkészüléssel, ez időbe telhet nekik és akár rá is mehet még ez a mérkőzés. A Utah frissebb, otthon játszhat, viszont talán kevésbé van ritmusban és olyan óriási gondokat még nem kellett leküzdenie, míg a Clipperst kicsit talán összehozta a Mavs elleni széria, a fő faktor a hazaiaknál pedig Conley: jelenleg kérdéses a játéka, edzegetett, de nem teljes értékűen és még nincs 100%-os állapotban a combhajlítója. A nyomás otthon elsőre a Utah-n van, még Conley nélkül is nekik lenne fontosabb nyerni, a Clippersnek ez a mérkőzés még elúszhat arra, hogy felmérik a terepet és hozzászoknak a rivális játékához, de ha nincs Conley, akkor nekik is égetőbb lenne még addig nyerni, amíg az irányító nem játszik. A vendégeknél egyébként Serge Ibaka az, aki továbbra sem bevethető.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus