Egyenlítenie kell a Houstonnak, különben a döntő kapujába lép a GSW

Egy 41 pontos vereség után kell válaszolnia az alapszakaszgyőztesnek idegenben, meglátjuk, hogy sikerül-e - a Sport TV élőben közvetít. 

Golden State Warriors - Houston Rockets 03:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

Szoros meccset még nem láttunk ebben a párharcban, a Warriors kezdett élesebben, a második meccsen üzenetértékkel bíró győzelemmel válaszolt a Rockets, majd legutóbb hazai pályán 41 ponttal verte meg ellenfelét a címvédő, itt tartunk most. A Houston mutatott olyan dolgokat, amelyekkel lehet keresnivalója, de legutóbb annyira felpörgött a GSW védekezése, hogy nem nagyon találtak rá megoldást a texasiak és most is ez az a feladat, amellyel meg kell birkózniuk. A védekezés többé-kevésbé rendben volt az első félidőben, limitálni tudták a Warriors fő fegyvereit, de amíg a túloldalon nem tudják végrehajtani a játékaikat, addig nem fognak tudni nyerni, akárhogy védekeznek, a GSW legyőzéséhez meg kell dobni a 110 pontokat minden meccsen.

Óriási gondjuk ebből a szempontból Chris Paul egészségi állapota, egyértelmű, hogy sérüléssel bajlódik, így viszont sokszor csak erőlködik, nem ülnek a dobásai, nem nagyon tudja megverni az emberét, nem tudja folyamatosan kiegészíteni James Harden játékát, ráadásul Szakáll is messze van az MVP-formájától - a védekezésérről pedig akkor még nem is beszéltünk. Nagyon sok múlik megint azon, hogy a Gordon-Tucker-Ariza trió mit tud hozzátenni, ha ők beverik a helyzeteiket és agresszívek lesznek, elindulnak befelé, amikor lehet, akkor működhet D'Antoni terve, de a két vezértől akkor is többre lesz szükségük. 

Megváltoztathatja viszont a helyzetet az, ha Andre Iguodalának ki kell hagynia ezt a meccset, a hírek szerint nincs jó állapotban a térde és bár megpróbálják összedrótozni, jelenleg erősen kérdéses a játéka - ha ő nincs, akkor Hamtpon 5 sincs, ami jelentősen átírhatja a dolgokat elöl-hátul. 

Kicsit élesebb, tudatosabb, fegyelmezettebb játék, ugyanilyen kemény védekezés, jobb dobóforma és lehet esélye a Houstonnak, de most már a szezonjukért lépnek pályára - ha kikapnak Paulék, akkor 1-3-ról kellene már felállniuk egy ilyen GSW ellen, matematikaira csökkenne az esélyük. Ha viszont nyerni tudnak és kiegyenlítenek, azzal visszaveszik a pályaelőnyt és jelzik, hogy nem lehet őket még leírni, kiélezik a küzdelmet. 

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus