Egyenlített Denverben, elvette a pályaelőnyt a Heat

Remek mérkőzésen, az utolsó másodpercben eldőlő küzdelemben tudott idegenbeli győzelmet aratni a Heat, a Nuggets először kapott ki otthon a playoff során. 

 

Denver Nuggets - Miami Heat 108-111

Nagy fordulatok után, az utolsó pillanatban dőlt el. Sokkal agresszívebben kezdte ezt a meccset a Heat, mint a legutóbbit, és az első negyed nagy részében érvényesítette az akaratát: már az első percekben meglépett, és a nyitó játékrész derekán 10-21-re, 11 ponttal vezetett. Itt azonban elfogyott a lendület, a Denver megálljt parancsolt, és jött a hatalmas fordulat: 10-21-ről egy nagy futással már a negyed végéig feljött a Nuggets, majd a második etapban is folytatódott a hazai roham, és 50-35-nél úgy tűnt, hogy elbillenhet a meccs - összességében egy 40-14-es időszakot láttunk alig egy negyednyi idő alatt. A Heat azonban még idejében reagált, és a nagyszünet előtti percekben összekapta magát, visszajött öt-hat pontig, és onnantól nagyjából ez maradt a távolság egészen a negyedik negyedig - az még 83-75-ről indult, de ott megérkezett Duncan Robinson és begyújtotta a rakétákat. A cserepadról beszálló dobógép egymaga tíz pontot szórt két perc alatt, közben Gabe Vincent is bevágott egy nagy triplát, összességében nem egészen három perc alatt egy 15-2-t rohant a Miami, amivel újra átvette a vezetést. Jimmy Butler, Bam Adebayo és Kyle Lowry clutch villanásaival el is kezdett meglógni a keleti bajnok, majd három és fél perccel az órán az újabb csendes produkciót nyújtó Caleb Martin talált be a sarokból - 95-107 állt az eredményjelzőn, megint a Heat kezében volt a meccs. A Nuggets azonban még nem adta fel, Aaron Gordon és Jamal Murray tripláival visszajött három pontra, Nikola Jokics kettese után 108-111-ről indult az utolsó fél perc, Butler hibázott, így volt még egy támadás az egyenlítésért - Murray hármasa azonban ezúttal kimaradt, így óriási küzdelem után nyert, visszavágott, és elvette a pályaelőnyt a Miami.

Jokics nagy meccse sem volt elég. Messze kiemelkedett a mezőnyből Nikola Jokics, akinek a passzjátékát sokkal inkább limitálta a Heat, mint az első mérkőzésen, és négy gólpasszára öt eladott labda jutott, de cserébe a dobásain hiába voltak ott a védők, a kétszeres MVP szenzációs megmozdulásokkal húzta csapatát. Jokics végül 41 pontot szórt 16/28-as mezőnyözéssel, rengeteg dobása hullott be kézen át, tehetetlennek bizonyultak vele szemben a Heat védői, és ha a támadóstatisztikákat nézzük, az ő extrája nagyjából meg is oldotta a problémákat: csapatként 52%-kal tüzeltek mezőnyből és 39%-kal tripláztak, valamint nyerték a lepattanózást is. Jokics mellett Murray (18 pont, 10 gólpassz) érdemel még említést, de tőle most az igazi megőrülés elmaradt, míg a Heat a legutóbbi borzasztó dobóforma és két kiharcolt büntető után összekapta magát: ezúttal húsz alkalommal állhattak a vonalra a vendégek, akik 17 hármast pörköltek be 48,6%-os, parádés hatékonysággal. Egyénileg nem kellett Jokics-szerű extra, Gabe Vincent 23 ponttal lett a legjobb dobó, Jimmy Butler (21 pont, 9 gólpassz, 7/19 mezőnyből) és Bam Adebayo (21 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) sem dobta le a csillagokat, de magára talált Max Strus (14 pont, 6 gólpassz, 4/10 tripla), két irgalmatlanul nagy dobással jelentkezett Kyle Lowry, Robinsonról már szóltunk, Erik Spoelstra pedig nem vacakolt, betette a kezdőbe Kevin Love-ot, aki szintén fontos pillanatokban tudott hozzátenni. Összességében két remek csapat meccsén a jobb negyedik negyedet hozó fél tudott felülkerekedni - folytatás magyar idő szerint csütörtök hajnalban Miamiban.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 41/6, Murray 18/9, Gordon 12/6
A Heat legjobb dobói: Vincent 23/12, Butler 21/6, Adebayo 21

A párharc állása: 1-1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus