Egymás ellen javíthat a Jazz és a Rockets

A Minnesotát fogadja a Toronto, Milwaukee-ba látogat a Philly, a Washington ellen folytatja a GSW - tizenegy meccset rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 1:00

Izgalmas újonccsatára van kilátás, hiszen a Hawksnál Trae Young legutóbb 30 pont és 10 gólpassz fölé jutott, míg a Mavsnél Luka Doncic az, aki egyre jobban bemelegszik - a gyenge első meccs óta kétszer is remekül játszott, az ő párharcukra kifejezetten érdemes lesz figyelni. Egyébként a Dallas jobb csapat lehet, de Nowitzki, Barnes és Harris nélkül ők is nagyon fontos játékosok nélkül állnak ki, míg az Atlantánál Collins, Dedmon és Anderson sérült, ők is csonka kerettel játszanak egyelőre. Jósolni nehéz, mindkét oldalon sok a fiatal kulcsszereplő, akiknél bármikor benne lehet egy kisiklás, vagy egy kiugrás is.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 1:00

A Cavs egyelőre nem üti meg az NBA-szintet védekezésben és amíg ez nem változik, addig nem sok keresnivalója lesz a csapatnak - ez most is igaz, a Netsben ráadásul olyan tűzerő van, hogy könnyedén meg tudja büntetni azt, amit a Cleveland eddig bemutatott hátul. A vendégeknél ráadásul Hollis-Jefferson és Napier is visszatérhet, velük bővülhet a rotáció, ami szintén mellettük szól és ha a Russell-LeVert-Allen trió mellé fel tudnak lépni a kiegészítők, akkor jó esélyeik lehetnek - persze ha összekapja magát hátul a Cavs, akkor fordulhat a helyzet, de akkor még mindig meg kellene találni Kevin Love dobásait és a helyükre rakni az elemeket támadásban.

Miami Heat - New York Knicks 1:30

Egyik csapat sem kezdte jól a szezont, a Heat 1-2-vel, a Knicks 1-3-mal áll és egyikük sem lehet elégedett - mindkét oldalon fontos hiányzók vannak és mindkét oldalon elsősorban a védekezéssel van probléma. Kérdés, hogy ezt hogyan sikerül rendezni egymás ellen, de ha a Miami tud valamit kezdeni Tim Hardawayjel, Hassan Whiteside és Bam Adebayo pedig megállítja Enes Kantert, akkor otthon jobb esélyei lehetnek - nekik több fegyverük is lehet a periméterről, csak eddig "változó" hatékonysággal működött Dragic, Wade vagy éppen Richardson. A vendégeknél Porzingis mellett Lee és Knox még biztosan nem lesz ott a parketten és Mudiay játéka is erősen kérdéses, míg a Heatnél Waiters, Ellington és James Johnson fog hiányozni, Justise Winslow viszont valószínűleg már játszhat.

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 1:30

Érdekes meccs lehet, hiszen a Toronto eddig ellenállhatatlan, különösebb erőlködés nélkül áll 4-0-lal a társaság, otthon mindenki ellen esélyes, ráadásul sérülések sem nehezítik a dolgukat, mindenki bevethető. A Wolvesnál közel sem ilyen szép a helyzet, jöttek a betlik, de legutóbb váratlanul jól védekeztek Jimmy Butlerék és ha ezt tudják tartani, akkor lehet keresnivalójuk. Érdekes csata lehet majd Butler és Leonard között, főleg hogy utóbbinak hátul Danny Green is bőven besegíthet, Townst Ibaka és Valanciunas büntetheti, Teague dolgát pedig Lowry nehezítheti meg - mindennek klappolnia kell a vendégeknél ahhoz, hogy nyerni tudjanak, alapvetően olajozottabban működik és több lábon áll a Raptors. A vendégeknél egyébként éppen a kanadai Andew Wiggins fog hiányozni, ő a legutóbbi mérkőzésen sérült meg.

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 2:00

A Bullsnál Zach LaVine bemutatót tart, körülötte a csapat viszont ebből nem sokat tud profitálni, nincs meg bennük a győzelmekhez szükséges átütőerő - Markkanen és Valentine mellett most Dunn is kidőlt hosszabb időre, így ismét gondjaik lehetnek. A Hornetsnél Kemba Walker az, aki viszi a prímet, de csapatjátékban azért előrébb tartanak a vendégek még akkor is, ha legutóbb a Toronto ellen nem volt esélyük és sima vereséget szenvedtek. A Chicago még nem nyert meccset és egyszer sem kapott 115 pont alatt, ha megérkezik a már többször látott charlotte-i triplaeső, akkor azzal el is áztathatják Lambék a szeles várost.

Houston Rockets - Utah Jazz 2:00

Nyugati rangadó, mégpedig olyan, ahol mindkét csapatnak bőven javulnia kellene és bőven többet kellene mutatnia annál, mint amennyit eddig láttunk tőle. A Rocketsnél Chris Paul most is hiányozni fog, a Harden-Gordon párosnak kell húznia a gárdát, de csapatjátékban, védekezésben fel kell javulniuk, mert eddig nagyon akadozik a gépezet, tompának, lassúnak tűnnek, igaz, a Jazz két pocsék védekezés után legutóbb támadásban volt vállalhatatlan, ott sem sokkal jobb a helyzet. A két fél tavaly a playoffban találkozott, ott egyértelmű volt a Houston előnye, de ez most nagyon más helyzet, Paul hiánya is érződhet, a kérdés az, hogy melyik csapat tud jobban felpörögni és közelebb kerülni a maximumához.

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 2:30

A Spurs hosszabbításos derbit nyert legutóbb a Lakers ellen, míg az Indiana borzalmas támadójátékkal kapott ki, de az eddigi négy meccséből kétszer remekelt, kétszer betlizett, nehéz megmondani, hogy most melyik fog következni. A több játékosát is nélkülöző San Antoniónál DeMar DeRozan megtalálta a helyét és LaMarcus Aldridge is jó formában van, a kérdés, hogy Victor Oladipóék játéka mennyire fog összeállni, náluk nagyobbak a kérdőjelek - papíron megvan a keretük ahhoz, hogy nyerni tudjanak, de ehhez Oladipónak meg kell fognia DeRozant, Turneréknek pedig Aldridge-et úgy, hogy közben a túloldalon is húzzák az igát, meglátjuk, hogy sikerül-e nekik.

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 3:30

Ez keleti rangadónak tűnik, de tompítja ennek erejét az, hogy a Philly back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbításos vereség másnapján, ráadásul Ben Simmons nélkül, ami komoly érvágás nekik. Joel Embiid pusztíthat a palánk alatt, ha nem pihentetik, mert ezen a poszton a Bucks azért vékonyabb, de Giannis Antetokounmpo vezetésével látványos, sok kinti dobással operáló támadójátékot játszanak, a védekezésük emellé párosítva éppen eleget hozott eddig, így még nem találtak legyőzőre. Ezek alapján otthon, frissebben ők tűnnek esélyesebbnek, a Sixers idénye nem indult jól, de a szupersztár-faktor náluk is megvan, ami bármelyik mérkőzést a javukra döntheti el.

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 4:00

Nehéz meccsekkel és vereségekkel rajtolt a Lakers, most már lassan ideje lenne megszerezni az első győzelmet úgy is, hogy sem Ingram, sem Rondo nem lehet ott a parketten még mindig. A védekezésüket viszont egyelőre csak a Cavséhez lehet hasonlítani, totális átjáróház, így hiába hozza magát LeBron James, hiába húznak elő Kyle Kuzmák és Josh Hartok extra meccseket támadásban, ezzel nyerni még nem tudtak - márpedig dobni a Suns is tud, itt sem számíthatnak könnyű estére. Az 1/1-es Deandre Ayton lubickolhat, ha érvényesíteni tudja fizikai fölényét centerposzton, ha a Lakers gyorsabb szerkezete fog dominálni, akkor bajban lehet, de mellette is ott van Booker, ott van Warren, egy pontháborúban egyáltalán nem elveszett a Phoenix. Ezzel együtt a teher most már kezd megérkezni a Los Angelesnél, nyerni kellene akkor is, ha most még mindenki arról beszél, hogy építkeznek, tanulnak, nem a győzelem a legfontosabb...

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 4:00

Itt a Sacramento back-to-backet játszik, de előző este a vereség ellenére nem fáradhatott el nagyon, mert annyira simán kapott ki, hogy 20-25 percet játszottak a kezdők, tudtak pihenni, így talán kevésbé lesz nekik megterhelő ez a meccs. A Memphisre érdemes figyelni, mert úgy áll 2-1-re, hogy három teljesen eltérő mérkőzést játszott: egy borzalmas támadójátékkal elszenvedett vereséget dobófesztivál és elképesztő támadójáték követett, legutóbb pedig a legszebb időszakukat idéző védekezéssel gyűrték le az Indianát. Hogy most mit látunk tőlük, az teljes rejtély, a látványos támadójátékot zárnám ki, ha mindenképp választani kell, ahhoz kevésbé vannak meg az eszközeik, de ez a találkozó teljes homály előzetesen, megtippelni sem nagyon lehet, hogy mit mutat a két együttes. 

Golden State Warriors - Washington Wizards 4:30

A gyengébb rajt után legutóbb már magabiztosabb győzelmet aratott a címvédő, most hazai pályán természetesen ismét egyértelmű esélyesnek számít, bár a Wizards éppen legutóbb tudott nyerni Portlandben annak ellenére, hogy lepattanózásban még mindig komoly gondjai vannak - Dwight Howard nem utazott el velük az idegenbeli túrára, úgyhogy nélküle kellene megoldaniuk ezt a gondot. A GSW-nél az akarat a fő kérdés, ha akarnak védekezni és koncentráltak maradnak támadásban, akkor nyerniük kell, Steph Curry nagy formában van és Kevin Durant sem játszik rosszul, bár Shaun Livingston játéka még mindig kérdéses és Klay Thompson sem 100%-os, igaz, ő a hírek szerint ott lesz a parketten.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus