Egymásnak feszül a nyomás alatt lévő Boston és a New Orleans

Pályán a Bucks, a Warriors és a Rockets is, a Minnesotát is meglepné a Cavs - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 1:00

A Hornets back-to-backet játszik egy meglepő atlantai vereség után, így pedig nem nagyon lehet esélyesként kezelni a ligamásodik Milwaukee-val szemben még akkor sem, ha a Bucks vendégként eddig kevésbé volt meggyőző. Giannis Antetokounmpóék pihentebbek, energikusabbak és ha ők is úgy meggyötrik Kemba Walkert, mint ahogy azt a Hawks tette, akkor nyert ügyük lehet - a hazaiak egyszerűen képtelenek kiegyensúlyozottan teljesíteni, Tony Parker továbbra is sérült és a hazai pályán kívül sok minden most nem szól mellettük. Igaz, azt azért tegyük hozzá, hogy ebben a csarnokban idén már egyszer nagyon megizzasztották a Milwaukee-t, akkor 113-112-re nyertek a vendégek. 

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 1:00

A Cavs back-to-back meglepetéssel szolgált az utóbbi két meccsén, úgyhogy most hazai pályán érdemes lesz már odafigyelni Collin Sextonékra, főleg hogy a Wolves vendégként olyan, amilyen - 1-8-ra állnak idegenben Townsék és bár éppen legutóbb nyertek Brooklynban, büszkék erre nem lehetnek. Ezzel együtt természetesen a Minnesota a jobb csapat, de ha a Cavs annyira jó ritmusban, lendületesen és sokoldalúan tud támadni, mint a Sixers és a Rockets ellen, akkor bizony bőven lehet esélye - Thompson védekezése kulcsfontosságú lesz Towns ellen, de a Clevelandnél elsősorban a támadójátékon múlik a dolog mostanában.

Washington Wizards - Houston Rockets 1:00

A Rockets egy back-to-back vereség után igyekszik javítani idegenben az ellen a Wizards ellen, amely most megint mutatott életjeleket az elmúlt mérkőzésein, megverte a Clipperst, aztán kikapott Torontóban, majd megverte a New Orleanst is és ha ezen az úton halad tovább, akkor lehet keresnivalója. A Houstonnál az a fő kérdés, hogy tudott-e eleget pihenni Chris Pault leszámítva a teljes kezdő a legutóbb brutális terhelés után és hogy Mike D'Antoni hajlandó lesz-e most rotálni - szüksége lesz rá, különben még úgy is bajban lehetnek ennyi sérülttel, hogy CP3 visszatér. Az persze egyértelmű, hogy a texasiak jobbak és azért a Harden-Paul páros lenyomhatja a Wall-Beal duót, ahogy Howard nélkül Capela ellen is nehéz dolguk lesz a fővárosiaknak, illetve a Scott Brooks által mostanában sokal alkalmazott, klasszikus magas nélküli small-ball is fekszik papíron a Houstonnak.

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 2:00

Nagyon kellene ez a győzelem a továbbra is akadozó, idegenben csak 3-7-re álló Spursnek, amely viszont az elmúlt két meccsén nem okozott csalódást - nyerni tudott Indianában, majd back-to-back szoros meccset játszott Milwaukee-ban, ha ezt képes hozni most, akkor itt favorit lesz majd. A Bulls nyilván gyengébb csapat sok hiányzóval és a vereségek között "elrejtett" egy-egy győzelemmel, Zach LaVine-ék otthon sem túl meggyőzőek, az előző négy meccsükből háromszor még a 100 dobott pontot sem érték el, miközben a védekezésükön is komoly lyukak tátonganak. A San Antonio közel sem verhetetlen, de ha nem javul fel jelentősen a Chicago, akkor a DeRozan-Aldridge páros ezen az estén elég lehet a texasi sikerhez. 

New Orleans Pelicans - Boston Celtics 2:00

Itt mindkét csapaton nyomás lesz, mert borzasztó fontos lenne egy önbizalomnövelő, talán tűzoltó siker - a Celtics az elmúlt öt meccséből négyet elbukott és semmi köze a szezon előtt várt bajnokesélyeshez, míg a Pelicans egy jobb időszak után 0-3-mal zárta idegenbeli túráját. Ami a NOP mellett szól, az a hazai pálya, otthon 8-1-et hozott eddig a társaság és ebben most is bízhat, de az is tény, hogy Anthony Davis nélkül még nem nyertek meccset és olyankor a liga legrosszabbjai közé tartozik a védekezésük is - a magasember nem 100%-os és most is kérdéses a játéka. Ha nem tud pályára lépni, akkor egyszerűen nyernie kell a Bostonnak, nincs mese, ha AD mégis játszik, akkor viszont a New Orleansnak kell inkább ebbe belekapaszkodnia és otthon megállítania a zuhanást.

Utah Jazz - Indiana Pacers 3:00

A Jazz back-to-backet játszik, méghozzá Donovan Mitchell nélkül, de előző este az ő hiányában is 130 pont fölé jutottak Sacramentóban, igaz, akkor egy nagyon fáradt Kings ellen sikerült nagyon agresszívnek lenniük - most is kulcs lehet utóbbi, csak éppen ezúttal ők lesznek a fáradtabbak. A Pacers nincs jó passzban, Oladipo, Sabonis és Turner is sérült és jelen állás szerint utóbbi játékára lehet a legjobb esély, de mindhármukra nagy szükségük lenne elöl-hátul, hogy igazi önmagukat tudják adni. Idén egyébként egyszer már otthon 27 ponttal megverte a Jazzt az Indiana, de ez most nagyon más meccs lesz, jelenleg a fő előnyük a frissesség lehet, ezt kellene valahogy megragadniuk és bízni abban, hogy a kulcsjátékosaik be tudnak szállni.

Golden State Warriors - Orlando Magic 4:30

A címvédő kissé összerántotta magát és a vereségszéria után egy back-to-back hazai győzelemmel jelezte, hogy ne írjuk le, most pedig ismét otthon léphet pályára egy jó csapat ellen - igaz, a Magic back-to-backet vív, előző este még a Lakerst verte meg. Az viszont tény, hogy Nik Vucseviccsel nagyon nehezen boldogul idén bárki és a Warriors védekezését is megboríthatja, ha a center jól játszik, ráadásul a GSW sikeréhez jelenleg elengedhetetlen az extra nap Kevin Duranttől és Klay Thompsontól, különben nem elég jó a támadójáték - a Curry-Green párosra ezúttal sem számíthatnak még, bár az irányító a hét második felében akár már vissza is térhet. Az Orlando játéka elég jó lehet hozzá, hogy meglepetést (?) okozzon, ha kicsit el tudja venni Durant és Thompson kedvét, vagy kedvenc dobásait, akkor lehet keresnivalója, de a back-to-back nem segít a vendégeken.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus