Egymásnak feszül a Suns és a Bucks, javíthat a Nets és a Clippers

Kilenc mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt. 

 

Washington Wizards - Toronto Raptors 01:00

A Washington legutóbb nyerni tudott Chicagóban és most is szeretne feljebb kapaszkodni, mert azért nem oda vágyna a gárda, ahol most tart - kérdés, hogy Russell Westbrook visszatérése milyen hatást vált ki, mert alapvetően nyilván pozitívat kéne, de a tényállás az, hogy egyelőre nélküle eredményesebbek, mint vele. A Toronto az utóbbi öt mérkőzéséből négyet is megnyert, legutóbb Memphisből távozott győztesen, úgyhogy jó passzban van, a kulcsemberek jó formát futnak, annyi, hogy ez viszont már az idegenbeli túra ötödik állomása lesz számukra, aligha lesznek frissek. Kyle Lowry nem 100%-os, de elvileg játszani fog, OG Anunoby pályára lépése pedig kérdéses, ami egyébként pozitívum, mert hét kihagyott meccs után most először nem "out" a besorolása. 

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 01:30

A csapatok múlt héten találkoztak már Atlantában, akkor pontzáporos meccsen végül a Dallas tudott nyerni és most is valami hasonló lehet a realitás - pont mindkét gárdában rengeteg van, védekezni egyik se igazán tud, úgyhogy amúgy is látványos meccseket vívnak, miért pont egymással ne tennék ezt. A hazai pálya a Mavs mellett szól, egyébként viszont a Hawks a pihentebb, mert három teljes napot kihagyott a legutóbbi mérkőzése óta, amit egyébként megnyert a Toronto ellen, úgyhogy Trae Youngék sem rossz esélyekkel mennek bele a derbibe. Nyilván érdekes lesz a Doncic-Young és a Porzingis-Collins csata, ahogy az is, hogy Clint Capelával mihez kezdenek majd a hazaiak. 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 02:00

A Nets back-to-backet játszik a fájó detroiti vereség után, úgyhogy az a kérdés, hogy mennyi büszkeség lesz Kyrie Irvingékben azok után, hogy megint sorozatban harmadszor kaptak ki - oké, Kevin Durant nincs, de ez még nem indok arra, hogy ennyire gyengén játsszanak. Steve Nash is felhúzta magát kicsit a Pistons-meccsen, úgyhogy kíváncsian várjuk a reakciót, bár a b2b miatt egyébként elképzelhető, hogy Irving végül kihagyja a találkozót. A Pacers sincs viszont jó formában, ugyanúgy ötből négyet bukott a gárda, mint a Brooklyn, igaz, jó ellenfelekkel játszott, szóval leírni még nem kell Malcolm Brogdonékat - az viszont biztos, hogy nekik is javulni kell, amit a fáradtabb, "bizonytalan" Nets ellen még idegenben is megtehetnek. Náluk nincs új sérült, a megszokott rotációval jell összeszedniük magukat. 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 02:00

Ellentétes úton jártak a csapatok, a Charlotte ugyanis remek formában van, volt ugyan két veresége jó csapatok ellen, de egyébként jól játszik és a győzelmeket is hozza, amikor az reális - ezzel szemben a Memphis zsinórban négyszer kapott ki, főleg védekezésben csúsztak szét teljesen Ja Moranték. Ha ezen most nem javítanak drasztikusan, akkor a Hornets őket is szétszedi, a Ball-Hayward páros körül nagyon él most a vendégcsapat, legutóbb Devonte' Graham hiánya sem jelentett akadályt, úgyhogy bár a hátvéd most sem játszik, de ez elvileg megoldható feladat számukra. A kérdés tényleg a Grizzlies teljesítménye és különösen a védekezése, amíg az nincs rendben, addig piszok nehéz dolguk lesz, hiába tért vissza már Jonas Valanciunas - Clarke és Melton egyébként most sem játszhat náluk. 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 02:00

Ez most kötelező feladatnak tűnik a Clippers számára, a Minnesota az egy-két jobb (nem annyira rossz) teljesítménye ellenére igazából nem lépett előrébb, míg a Los Angeles magához képest rossz formában van, kikapott a Netstől, a Celticstől és legutóbb a Kingstől is, úgyhogy nagyon javítani kéne. Paul George viszont még most sem bevethető a vendégeknél és Pat Beverley játéka is kérdéses, állítólag már nagyjából felépült és bevethető állapotban van, de még nem erősítették meg, hogy ezen a meccsen visszatér-e - ha ő játszik, az segíthet, de igazából ezt a Minnesotát nélküle és PG nélkül is verni kéne. A Wolvesnál nincs változás, Towns most sem játszhat, Russell is messze van a 100%-tól, az ő játéka kérdéses, úgyhogy marad Beasley, vagy Edwards - azért egy normálisan pörgő Clippers és Kawhi Leonard ellen ez ne legyen elég...

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 03:00

A Pelicans back-to-backet játszik és idei talán legjobb formájában várhatja ezt a meccset, zsinórban négyet nyert, méghozzá kifejezetten szép és eredményes játékkal, a Houstonnak is dobott 130 pontot a gárda, úgyhogy Chicagóban is jó esélyei lehetnek. A Bulls egyszerűen képtelen nyerni és legutóbb Lauri Markkanen kiesése is meglátszott a gárda játékán, nagy kérdés, hogy mire számíthatunk Zach LaVine-éktől - vannak fontos sérültjeik, legutóbb a Wizardstól is kikaptak és bár néha ők is nagyon szépen játszanak, de valahogy a meccsek lezárása hiányzik belőlük. A Pelsnél most a helyükre kattantak a dolgok és egészségesek is, elvileg a b2b miatt sem lesznek hiányzóik - Zion Williamson például alig 21 percet játszott előző este, maradt ereje mostanra is...

Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 03:00

Ezt most muszáj nyernie a Denvernek, Nikola Jokicsék a remek szériájuk után nem jöttek ki jól a rangadókból, kikaptak a Lakerstől, a Kingstől, majd legutóbb a Buckstól is, mindegyik meccsen 110 pont felett engedtek, úgyhogy nincsenek jó passzban, de egy Cavs ellen hazai egyszerűen kötelezőnek számít jelen pillanatban. A vendégek nagyon régóta szenvednek támadásban és bár legutóbb végre ismét volt bennük némi fantázia, ez még nem biztos, hogy elég egy ilyen jellegű idegenbeli bravúrhoz. Ha akarnak valamit, akkor a Sexton-Garland párosnak minimum a múltkorit kell hozni, amivel kis híján megverték a Phoenixet, míg Andre Drummondnak fel kell venni a kesztyűt Jokiccsal - Drummond jó játékos, nagyszerű szezont is fut, de ehhez a feladathoz csak sok szerencsét tudunk kívánni. 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 04:00

Mindkét együttes jó formában van, úgyhogy ez tulajdonképpen rangadó lesz, a Bucks legutóbb Denverben nyert, egyébként pedig kilencből hetet, sorozatban ötöt húzott be, míg a Suns hétből hat találkozó után ünnepelhetett mostanában. Izgalmas lehet, hogy a két, elég ellentétesen felépített gárda mire megy egymás erősségeivel - hogyan állítják meg Aytonék Antetokounmpót, mihez kezdenek a nagy formában lévő Middletonnal, míg a túloldalon Jrue Holiday nélkül hogyan limitálják a Paul-Booker duót. A vendégeknél az említett irányítón kívül nincs sérült, míg a hazaiaknál Payne és Saric az, aki biztosan nem bevethető még - döntő lesz, hogy mi történik majd a festékben, de persze az is, hogy Paulék mennyire tudják szétdobni a Bucks általában behúzódó védekezését. 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:00

A csapatok két napja ugyanitt találkoztak, akkor a Lakers nagy csatában, a végén fordítva, hosszabbításban izzadta ki a győzelmet, meglátjuk, hogy most mire megy a címvédő - az OKC nincs jó formában, de azon a meccsen is megmutatta, hogy ettől még bármikor képes lehet akár a győzelemre is. Akkor elrontották Horfordék, most tehetnek még egy próbát, viszont lesz egy komoly problémájuk, ugyanis éppen Gilgeous-Alexander fogja kihagyni a derbit, így a csapat a legjobb játékosát fogja nélkülözni, ami jelentősen csökkenti az esélyeit. A Lakersnél Anthony Davis játéka most is kérdéses, nincs jó állapotban, de Alex Caruso is sérült, ő nem játszhat - ezzel együtt amíg James játszik, addig a Lakers otthon esélyesebb, főleg egy Gilgeous-Alexander nélküli OKC-vel szemben. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus