Éjféltől Kings-Heat a Sport TV-n

Lesz Bulls-Sixers rangadó, az Atlantát fogadja a Milwaukee, a Grizzliest a Utah, pályára lép a Warriors, a Mavs és a Nets is.

Sacramento Kings - Miami Heat 00:00 (Sport 1)

A Sacramento egyike a két, még nyeretlen csapatnak a ligában, 0-4-re áll, nem védekezik jól, így most otthon sincsenek túl jó esélyei a Heat ellen. Egyelőre a Miami sem váltja meg a világot, csak 2-4 a mérlege, nem tud lendületbe jönni, de az elmúlt két találkozón már voltak jobb periódusai, és a Kingshez képest mindenképpen előrébb jár még így is a formát, pláne a keretet és a potenciált tekintve. Fontos sérült nincs a floridaiaknál, bár magas poszton kicsit vékonyak lehetnek, ha Dedmon sem tudja vállalni a játékot, nagy teher hárulhat majd Adebayóra, de így is több lábon állnak és főleg jobb védekezésre képesek, ha megfelelő hozzáállással játszanak. A Sactónál Huerter bajlódik vállsérüléssel, de edzett és a tervek szerint játszik. 

 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 01:00

A Hornets back-to-backet játszik a sima orlandói vereség után, úgyhogy nincsenek túl jó esélyei a társaságnak a címvédővel szemben. A GSW is ingadozó eddig, de mégsem lehet összehasonlítani a két csapatot, összességében teljesen más kategória a kettő, így az esélyek is egyértelműek. A Hornetsnél Ball, Rozier és Martin most sem játszhat, az idegenben egyelőre csak 0-1-et hozó Golden State-nél pedig Steph Curry helyzete nem biztos, hivatalosan "game-time call" - viszont Steve Kerr azt mondta, hogy most nem akarja pihentetni a veteránjait, ellenben a holnapi, Detroit elleni back-to.backen igen. Ha ez így lesz, akkor most kell nyerniük, és ha megfelelő intenzitással játszanak, akkor ez nem is jelenthet nekik különösebb problémát.

 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 01:30

A Brooklynnál áll a bál, a pocsék kezdés, a Durant-Irving páros körüli borzalmas játék, a liga eddigi legrosszabb netratingjét hozó kezdőötös, a Ben Simmons-nyomás után most itt az újabb "helyzet", Irving antiszemita ügye, ami a szervezeten belül is felháborodást váltott ki. Márpedig a Pacers ellen muszáj lenne nyerniük otthon, ha ezt sem tudják megoldani, akkor óriási bajban vannak - az Indy eddig két meccset nyert, gyengén védekezik, és csak azért nyert előző este a Wizards ellen, mert túl tudta dobni ellenfelét. Viszont emiatt most back-to-backet játszik az a keret, amely egyébként sem pályázik reálisan a playoffra, és a Turner-Hield párost legszívesebben elcserélné - nincs kifogás, ezt a meccset hoznia kell a Netsnek. 

 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 02:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Bulls San Antonióban kapott ki, míg a Philly Torontóban aratott magabiztos győzelmet feljavuló védekezéssel, extra Tyrese Maxey-vel, és Joel Embiid nélkül. Embiid térdéről nincs friss információ, jó esély van rá, hogy most sem lehet majd ott a parketten, így azért Maxey-től valami hasonló, Hardentől pedig sokkal jobb teljesítmény kellene a sikerhez az előző naphoz képest. A Bullsnál LaVine hagyta ki a Spurs elleni vereséget, de nála elvileg benne van a pakliban, hogy most frissen ott lesz a parketten, ez és a hazai pálya is DeRozanék mellett szól. Eddig egyébként is hatékonyabbak voltak, mint a védekezésben átjáróház Sixers, a vendégeknek még bizonyítaniuk kell, hogy nem csak a Raptors rossz napját láttuk péntek este...

 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

A Bucks a liga egyetlen veretlen csapata jelenleg és 4-0-ra áll, előző este a New Yorkot tudta legyőzni, míg az Atlanta Detroitban lépett pályára, ahol három nap alatt másodszor is nyert, ráadásul msot 136 pontot dobva. A Hawks 4-1-gyel áll, Youngék is jó formában vannak, és bár a dobóteljesítményük még nem az igazi, de egyrészt előző este már ez is rendben volt, másrészt a Bucks sem támadásban elit - sokkal inkább védekezésben, a Giannis-Lopez párossal visszatért a korábbi könyörtelen festékvédekezés. Emiatt biztos, hogy döntő lesz az atlantai triplázás, és persze az is, hogy Giannisra lesz-e bármilyen válaszuk - otthon mindenképpen esélyesebb a Bucks, de az eddigi Atlanta most képes kiemelt rangadót vívni Milwaukee-ban.

 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:00

Itt alapvetően kötelező nyernie a Dallasnak, de két jó meccs mellett két gyengét játszottak eddig a texasiak, míg a gyengébben kezdő OKC sorozatban kettőt nyert, méghozzá mindkettőt a Clippers ellen, amely azért másodjára már nem olyan gyenge kerettel érkezett. Ezzel együtt is a Mavsnek áll a zászló Ntilikina és Bertans nélkül is, Luka Doncic egyszerűen Luka Doncic, Christian Wood is hozza magát, Facundo Campazzo is bemutatkozott már, hazai pályán egy tankoló csapat ellen most nem hibázhatnak 2-2-es mérleggel egy pihenőnap után. A Thundernél ráadásul Josh Giddey bokája még mindig sérült, ő ezúttal sem lehet ott a pályán.

 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 02:00

Ez érdekes meccs lehet, a Jazz a remek kezdés után tegnap lejátszotta az első igazán roszs meccsét, simán kikapott Denverben, ráadásul emiatt most back-to-back lép pályára, ami szintén nem segíti Clarksonék dolgát. A Memphis pihentebb, visszakapta már Brooksot, és Morant mellett Bane is parádés formába lendült az utóbbi két meccsen, ha ő így folytatja, akkor nem lehet sok gondja a vendégcsapatnak. Egyébként is egyértelműen jobb együttesről beszélünk, most még pihentebb is, ráadásul a héten még csak két meccset játszott, úgyhogy tele lehet energiával. Ha a Jazz nyerni tud, azzal jelzi, hogy tényleg komolyan kell venni, de a papírforma a Grizzlies sikerét ígéri. Az egyetlen zavaró tényező Morant betegsége, hivatalosan kérdéses a játéka, ha nem tud ott lenni a parketten, az természetesen kicsit módosít a helyzeten - bár Bane vezetésével, frissebben még így is jó esélyeik lehetnek a sikerre.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus