Éjféltől Sixers-Timberwolves a Sport TV-n, Brooklynban lép fel a Suns

Nyolc mérkőzéssel folytatódik a szezon, mutatjuk a tudnivalókat.

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 00:00 (Sport 1)

A hazaiak várhatják pihentebben a találkozót, ráadásul Joel Embiid visszatérésére is reális esély mutatkozik, ahogy Tobias Harris játéka sem kizárt, így a 76ersnél minden adott lehet ahhoz, hogy lezárják az egészségügyi problémáikból fakadó nehezebb időszakukat és új lapot nyissanak. Az aktuális forma a Timberwolves mellett szól, akik a 4-9-es idénykezdet óta remekeltek, és kiváltképp a kezdőjük működött eddig nagyon jól, ugyanakkor Patrick Beverley személyében kidőlt egy kulcsemberük, és nélküle 133 pontot kaptak a Charlotte Hornets ellen. A vendégeknél érdemes lesz figyelni, hogy mit mutat Anthony Edwards a legutóbbi csendesebb meccse után, de akkor sem mehetnek biztosra, ha Embiid és Harris nem tér vissza, mert Beverley nagyon hiányozhat Tyrese Maxey és Seth Curry lassításához.

 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

Mindkét csapat back-to-back meccset játszik, a Hawks viszont valószínűleg ennek ellenére sem lesz túlságosan fáradt, mert a Ja Morantot elvesztő Grizzliest lelépték a harmadik negyedben előző este, így a kulcsembereknek nem kellett sokat játszaniuk. Ezzel szemben a Knicks pocsék teljesítménnyel rukkolt elő a Suns ellen, nem tudták igazán megnehezíteni ellenfelük dolgát, és csak a támadólepattanóik miatt tudtak ideig-óráig meccsben maradni, de Clint Capela és John Collins mellett erre sem számíthatnak hasonló mértékben. Új sérült egyik oldalon sincs, a Knicksnél az előző meccsekről hiányzó Derrick Rose játéka továbbra is kérdéses, így az aktuális forma alapján az előző hét meccsét kivétel nélkül megnyerő Hawks lehet az esélyes, míg a Knicks mostanában felváltva nyeri és bukja a mérkőzéseket.

 

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 01:30

Igazi rangadónak ígérkezik ez az összecsapás, ahol a keleti első a nyugati második ellen lép pályára, minden adott, hogy egy nagyon jó meccset láthassunk. A Netsnél a hét közepén arról lehetett hallani, hogy Joe Harris akár visszatérhet ezen a mérkőzésen, és Bruce Brown is bevethető lehet, azóta viszont nagy a csend körülöttük. A Suns a liga legjobb formában lévő csapata, sorozatban 15 meccset nyertek, ugyanakkor ők is lehetnek a fáradtabbak, az előző este a Knicks otthonában léptek fel. James Hardennek kulcsszerep juthat ezen a mérkőzésen, mert ha a felemás szezont futó, de mostanában egyre jobb formába lenülő hátvéd a szebbik arcát mutatja, akkor a Nets megszakíthatja a Suns sorozatát, ha viszont őt meg tudják fogni Bridgesék, akkor back-to-backtől függetlenül is jó helyzetben lehetnek.

 

Chicago Bulls - Miami Heat 02:00

A Bulls az utóbbi időszakban kisebb hullámvölgybe került, ráadásul back-to-back játszanak, ugyanakkor a Magic ellen önbizalmat növelhettek, 35 pontos győzelmet arattak ellenük, és a meccs végén pihentethettek is. A Heat az utóbbi időszakban elkezdett meg-megbotolni, ugyanakkor a kulcsembereikre ezúttal maradék nélkül számíthatnak, csak a hosszabb ideje maródi Markieff Morris, valamint a szezon során még nem játszó Victor Oladipo hagyja ki biztosan ezt a találkozót. A Bullsnál is visszatértek már a sérültek, és az eddigiek alapján mindkét féltől szükség is lesz a teljes erőbevetésre, mert jó eséllyel az alapszakasz végén is közel lesz egymáshoz a két csapat, az egymás elleni eredményeik akár helyezésekről is dönthetnek.

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 02:00

Ötmeccses vereségsorozatból érkezik a Cavaliers, ugyanakkor nincs miért szégyenkezniük, mert a Celtics, a Nets (2x), a Warriors és a Suns ellen maradtak alul úgy, hogy mindannyiszor volt tartásuk, és az elmúlt négy meccsen mások mellett Evan Mobley sem állt a rendelkezésükre. A tervek szerint az újonc center visszatérhet ezen az estén, így az egész szezonra kidőlő Collin Sextonon kívül mindenki bevethető lesz náluk, míg a Magicnél Cole Anthony játéka továbbra is kérdéses. A Magic egy Bulls elleni back-to-backből érkezik Clevelandbe, előző este ráadásul hatalmas pofont kaptak így a hazaiak számára ez egy kiváló lehetőség lehet arra, hogy megszakítsák a rossz sorozatukat.

 

Houston Rockets - Charlotte Hornets 02:00

A Rockets hálaadás előtt megszakította a 15 meccses vereségsorozatát és a remeklő kispadjukra építve le tudták győzni a Bullst, ugyanakkor ez a győzelem vezéráldozattal járt, Jalen Greent elveszítették és legalább egy hétig nem is számíthatnak rá. Vele együtt sem ők lennének a mérkőzés favoritjai, de a hiányában még tovább nőnek a Hornets esélyei, attól függetlenül, hogy előző este még a Timberwolves ellen léptek pályára, ahol 23/40 bedobott triplával és 133 szerzett ponttal arattak hatalmas győzelmet. Az előző meccsükön Mason Plumlee nem léphetett pályára, az ő játéka most is kérdéses, ugyanakkor nélküle nagyon meggyőző volt a Hornets alacsony szerkezete kezdő ötösként.

 

Dallas Mavericks - Washington Wizards 02:30

A Mavericks hosszabb pihenő után léphet ismét pályára, és jól is jött nekik az extra szünet, mivel egy fárasztó négymeccses idegenbeli túrán vannak túl, amiből csak az utolsó meccsüket tudták behúzni. A Wizards sincs éppen kiváló formában, öt meccsből négyet buktak, mielőtt hajnalban ki tudtak volna izzadni egy győzelmet a Thunder ellen, és azon a meccsen sem remekeltek. A Mavericksnél Jalen Brunson, Reggie Bullock és Frank Ntilikina játéka is kérdéses, ugyanakkor a sérüléséből nemrégiben visszatérő Luka Doncic bevethető lesz, és neki biztosan jól jött, hogy az elmúlt napokban nem kellett játszaniuk.

 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

A két csapat az előző este is összecsapott egymással, és végül kisebb meglepetésre a Pelicans tudott nyerni 98-97-re, köszönhetően Devonte’ Graham 1,3 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett triplájának. A Jazz továbbra is nagyobb játékerőt képvisel, így alapvetően ők számítanak az esélyesebbnek, ugyanakkor az elmúlt meccseken mintha félrement volna náluk valami, Donovan Mitchell is csak 17,7 pontot átlagol 37,5%-os mezőnymutatóval, illetve 29,3%-os triplázással a legutóbbi hat meccsén, de csapatszinten sem működnek annyira gördülékenyen, mint ahogyan azt megszokhattuk tőlük. A Pelicans némiképp ellentétes utat jár be, Brandon Ingram visszatérése óta 4-4-re állnak, és ugyan ő sem hozott elképesztő számokat ebben az időszakban, de a jelenléte jó hatással van a csapata eredményességére.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus