Éjszaka jön az újabb Sixers-Celtics presztízsharc

Kilenc összecsapást rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes előzetesen tudni!

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 00:00

A Milwaukee back-to-back lép pályára, miután viszonylag simán hozta a Lakers ellen hazai kötelezőt, meglátjuk, hogy most fáradtabban átlép-e a Clevelanden is - Giannis Antetokounmpo játéka most is kérdéses és Ilyasova sem 100%-os, Brogdonnal pedig még sokáig nem számolhatnak a csapatnál. A Cavs legutóbb legyőzte a szintén b2b, legjobb játékosa nélkül érkező Detroitot, ráadásul Kevin Love lehet, hogy most már vállalja a játékot és az utóbbi időben látott Clevelandet bizony komolyan kell venni, mert bőven van pont Collin Sextonékban - a Bucksnak védekeznie kell, ha nyerni akar, a lötyögéssel nem lesz meg a győzelem. Az esélyes persze a vendégcsapat, de a fáradtság és Antetokounmpo esetleges hiánya okozhat gondokat, bár ha a görög játszik, az sok mindent megold...

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 00:00

Fontos meccs a Magic számára, Vucsevicsék másfél mérkőzésre vannak a playofftól, a hazai találkozóikat biztosan hozniuk kellene, főleg az ilyeneket, ahol egy motiválatlan csapat az ellenfél. A Pels egy vereségszéria után legutóbb hosszabbításban nyert Dallasban és ha már motiváció, az Orlandóban nem kellő Elfrid Payton sorra hozza a tripla-duplákat és alighanem most is meg akarja majd mutatni, meglátjuk, hogy ez mennyire jön össze. A Magic az előző két hazai meccsét megnyerte, mindkétszer 91 ponton tartotta aktuális ellenfelét, a sikerhez pedig most is a védekezés lehet a kulcs - fontos sérült nincs, mindenki játszhat Gordonéknál.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 00:00

A játéknap kiemelt rangadója több szempontból is pikáns, hiszen egyrészt a tavalyi playoffban éppen a Boston ejtette ki a Phillyt, másrészt a Celtics valami félelmetes sorozatot produkál már a Sixers ellen, nagyon ott van ez a csapat Embiidék fejében - ők maguk is arról beszélnek, amiről a média, vagyis hogy a Philly nem tudja megverni a Bostont, ezt pedig az idei szezon is bizonyítja, ahol eddig 3-0-ra vezet az egymás elleniben a Celtics. Most ráadásul a Sixers back-to-back lép pályára azok után, hogy a Hornets ellen 37-39 percet játszottak a kezdők, kivéve a "szabadnapos" Joel Embiidet, ez pedig meglátszódhat a teljesítményen, bár a center visszatérése azért nyilván módosít Butlerék feladatain és a csapatvédekezésen is. A Celtics egy jó széria után legutóbb otthon kapott ki a Denvertől, az nem nézett ki jól, de most pihentebben, a Sixers elleni közelmúlt miatt magabiztosan léphetnek pályára Irvingék, ráadásul Gordon Haywardot leszámítva gyakorlatilag teljes kerettel. Nagyon kellene ez a győzelem mindkét félnek, a Phillyn óriási már a nyomás a Bostonnal szemben, otthon a közönség sem túl megbocsátó, illetve a playoff előtt ezen a mumus kérdésen túl kellene azért lendülni - ezt viszont jelentősen nehezíti most a back-to-back. Plusz adalék, hogy a tabellán három meccs van a felek között, a Bostonnak pedig emiatt lenne nagyon fontos, hogy közelíteni tudjon.

New York Knicks - Utah Jazz 00:30

Kötelező meccs a Jazz számára, Rudy Gobert-ék sorozatban négy győzelemnél járnak és ott vannak a "tökegál" nyugati 5-8. helyen, ahol minden hiba pozíciókat jelent jelenleg - idegenben is pozitív a mérlegük, ráadásul a fontosabb emberek közül csak Favors küzd egy kisebb sérüléssel, de a hírek szerint ő is játszani fog. A New York hozott egy szép győzelmet a Lakers ellen, aztán másnap rommá verte a Toronto, úgyhogy túl sok bizakodásra nincs ok a csapatnál, ha a Utah megfelelően fog pörögni, akkor óriási a különbség a felek között.

Chicago Bulls - Washington Wizards 1:00

A legutóbbi vereség után gyakorlatilag már csak matematikai esélye maradt a Wizardsnak a rájátszásra és idegenben egyébként is sokkal kevésbé hatékony, mint otthon, úgyhogy érdeklődve várhatjuk, hogy mit mutat a gárda Chicagóban - a Bulls éppen legutóbb villantott és nyert simán Phoenixben, pedig előtte elég mélyen volt, szóval meglátjuk, hogy most melyik arcát mutatja. A kulcs mindenképpen Bradley Beal játéka lesz, ha őt sikerül lelassítaniuk Dunnéknak, akkor otthon lesz keresnivalójuk, ha nem, akkor dobópárbajról beszélünk, amit egyébként szintén lehet esélyük megnyerni, ha LaVine, Markkkanen és Porter is jó napot fog ki. Ezt mondjuk gátolhatja, hogy LaVine és Porter játéka sem biztos, sőt, utóbbiéra jelenleg nincs is sok esély...

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 1:00

Itt a Houston játszik back-to-backet az atlantai siker után, amelyet ismét elég magabiztosan, egy jó negyeddel húzott be a társaság és bár fáradtabb, de Memphisben is abszolút esélyes - a Grizzlies korábban nagyon tetszetős és kemény játékot mutatott egy ideig, de az elmúlt két találkozóján 132 és 135 pontot kapott, ez nem férhet bele. Meglátjuk, hogy Conley-ék összedik-e magukat hátul, ha igen és fizikálisak lesznek, akkor okozhatnak gondot a fáradtabb Rocketsnek, főleg, hogy Eric Gordon elvileg pihenőt kap, ő nem fog pályára lépni. A hazaiak számára tét nincs, csak a becsület, a vendégek kisebb előnyhöz jutottak az üldözőikkel szemben, de ettől még olyan ritmusban és lendületben vannak, hogy aligha akarnak visszavenni.

San Antonio Spurs - Miami Heat 1:30

Ha már lendület, akkor éppen ez jellemző a San Antonióra, a védekezésben hatalmasat javuló Popovich-legénység jelenleg a liga legjobb formájában lévő csapata sorozatban kilenc győzelemmel, ráadásul legutóbb a GSW-t is legyőzte több élcsapat után, úgyhogy toronymagas favorit most is. A Heat szintén nincs rossz passzban, legutóbb egy b2b második felén Oklahoma Cityben is nyert a gárda és összességében kilencből hetet nyert, a playoffba jutás miatt neki is fontos a meccs, de azért most komoly bravúr lenne, ha győzni tudna a vendégcsapat. Winslow és McGruder egyébként nem is fog játszani a floridaiaknál, a hazaiaknál nincs sérült.

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 2:30

Nagyon mélyen van mostanában a Thunder, 13-ból 9 vereséget szenvedett el a gárda és bár Russell Westbrook legutóbb hiányzott, illetve ebben a szériában Paul George is hagyott ki meccseket, ez több egy rövid kihagyásnál, most már jó ideje tart a hullámvölgy. Westbrook ezen az összecsapáson visszatérhet, de meglátjuk, hogy a hazaiak elő tudják-e kapni azt a fojtogató védekezésüket, amellyel mindenkit meg tudnak szorítani - a Raptors azért verhető mostanában, a Knicks elleni gála "csak egy dolog", egyébként továbbra sem tudnak stabilak maradni, főleg persze a folyamatosan változó rotáció miatt. Kyle Lowry most is sérült, lehet, hogy nem tud játszani, Kawhi Leonard a pihenő után elvileg pályára léphet és az eltiltását követően most visszatérhet Serge Ibaka is, meglátjuk, hogy mennyire működnek majd olajozottan. 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 3:00

Legutóbb a Portland jól menedzselte CJ McCollum hiányát és most is hasonlóra lesz szüksége az együttesnek, bár a Dallasnál azért még így is bőven jobbak, úgyhogy otthon természetesen kötelező lenne számukra a győzelem. A Mavs legutóbb a Pelstől is kikapott otthon és továbbra is ott tart, hogy Luka Doncic jó számainak lehet tapsolni, legutóbb Dirk Nowitzki előzésének is lehetett, de a győzelmek nem akarnak jönni, a tank üzemmód már a nyugati utolsó előtti helyre repítette őket. Idegenben egyébként is nehezebb a helyzetük és mivel a Blazersnek nagyon kellene a győzelem a nyugati közelharcban, komoly blama lenne, ha Damian Lillardék nem hoznák a kötelező hazait.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus