Elképesztő Jokics-dobással nyert a GSW csarnokában a Denver

A hajrában pár perc alatt fordított 18 pontos hátrányból és nyert dudaszóra a Nuggets, míg a Milwaukee Giannis Antetokounmpo 44 pontos estéjével gyűrte le a San Antoniót.

 

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 121-125

Giannis extrájával nyert a Bucks. A Pacers elleni újabb vereség másnapján a back-to-back ellenére is kötelező volt nyernie a Milwaukee-nak a nyugati alsóházi Spurs vendégeként, de egészen az utolsó pillanatig izzadnia kellett ezért a vendégcsapatnak, és Giannis Antetokounmpo extrájára is óriási szüksége volt a sikerhez. A Bucks az egész este folyamán nem tudott igazán meglógni, néha volt ugyan tíz pont feletti előnye is, de a San Antonio mindig vissza tudott kapaszkodni, az utolsó negyed is egálról indult, és szűk négy perccel a mérkőzés vége előtt a SAS vezetett 117-112-re. Itt azonban jött Giannis és nem hagyta, hogy betlizzen a Milwaukee: megcsinált egy 2+1-et, a következő támadásból bevágott egy hatalmas triplát, az ezt követő játékból azonnal elsüllyesztett még egy távolit, majd 53 másodperccel az órán, 121-121-nél összehozott még egy 2+1-et - négy labdabirtoklásból 12 pontot tett fel a táblára a legfontosabb időszakban, ezzel pedig megfordította, és megnyerte a meccset csapatának. A Spurs itt még eldobhatott két hármast is az egyenlítésért, de mindkettő kimaradt, úgyhogy Pat Connaughton büntetője beállíthatta a végeredményt, így óriási csatában, a vártnál azért nehezebben tudott nyerni Adrian Griffin együttese. Giannis egyébként végül 44 pontig jutott 19/28-as mezőnymutatóval, 14 lepattanóval és 7 gólpasszal, ő 40 percet töltött a parketten a b2b második felén, míg Damian Lillard (25 pont, 10 gólpassz) 38-at, úgyhogy alaposan megküzdött a győzelemért a Milwaukee...

A Spurs fiataljai is megvillantak. Elsősorban Victor Wembanyamát emelhetjük ki, hiszen az újonc magasember végig remekül játszott, a végjátékban is ő volt a Spurs vezére, és ő az villanásai, kosarai, védekezései miatt kellett ennyi extra Antetokounmpótól. Az 1/1-es végül 27 ponttal, 9 lepattanóval és 5 blokkal zárt úgy, hogy faultgondok miatt csak 26 percet tölthetett a parketten, de így is ő volt a texasiak legjobbja. Mellette Devin Vassell is extrát játszott (34 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 0 eladott labda, 14/21 mezőnyből, 6/9 tripla), de Tre Jones (18 pont, 6 gólpassz) vagy Keldon Johnson (14 pont, 10 lepattanó) is igyekezett, és Jeremy Sochan is próbált a húzóemberek keze alá játszani. Ez most egy meglehetősen szoros, éles meccsre volt elég az egyik bajnokesélyes ellene, de a vége vereség lett, így már csak 5-29 a társaság mérlege.

A Spurs legjobb dobói: Vassell 34/18, Wembanyama 27/6, Jones 18
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 44/6, Lillard 25/3, Middleton 12/6

 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 127-130

Elképesztő Jokics-dobással, nagy hajrával nyert a Denver. Az elmúlt két szezon bajnokának összecsapása szoros első félidőt hozott, ugyan a Golden State a nyitó játékrészben rögtön meg tudott lépni tíz ponttal, de ezt pillanatok alatt eltüntette a Denver, majd a második negyed hajrájában fordult a kocka, és a nagyszünetben a Nuggets járt előrébb hét egységgel. A fordulás után azonban sebességet váltott Steve Kerr alakulata, és a harmadik negyedben lerohanta a címvédőt: 79-84 után előbb egy 9-2-vel fordított a GSW, majd egy újabb 19-4-es futással állva is hagyta ellenfelét a vendéglátó. A negyedet összességében 44-24-re nyerte meg a társaság, hat triplát küldött a gyűrűbe (hármat az újonc Brandin Podziemski) ezzel magabiztos előnybe került a záró etapra, és úgy tűnt, hogy el is döntheti a küzdelmet, ám a hajrára egyszerűen elfogyott a tudomány, és jött a totális leolvadás. Szűk hét perccel a vége előtt még 123-105 állt az eredményjelzőn, a GSW szétesését viszont kihasználta a Nuggets és egy 15-2-es futással visszajött látótávolságra, majd egy perccel a vége előtt egy alley-ooppal 127-125-ig, vagyis egy labdán belülre zárkózott. Az időkérés után Chris Paul triplája kimaradt, úgyhogy 26 másodpercnél Nikola Jokics ki is egyenlített, majd a Warriors utolsó támadásánál Steph Curry eladta a labdát, így három másodpercnél időt kérhetett Michael Malone. Ezt követően pedig jött Jokics, aki egy elképesztően távoli, egészen őrült (alig vitte át a félpályán, majd az oldalvonal mellől, futtából, Kevon Looney-val az  arcában...) triplát emelt a gyűrűbe a dudaszó pillanatában, ezzel teljes sokkot okozott az arénában: 123-105-ről lett 127-130, vagyis az utolsó szűk hét percet 25-4-re nyerte meg a Nuggets, és félig már vesztett helyzetből fordítva nagy győzelmet aratott a GSW csarnokában.

Ez betli volt a Warriorstól. Három és fél negyeden keresztül jól állt a GSW, nagyon közel járt a fontos sikerhez, amivel visszakapaszkodhatott volna 50%-ra és javíthatta volna az egyre pocsékabb hazai mérlegét, de ez a leolvadás minden szempontból nagyon fájdalmas volt a csapat számára. A végén sem Steph Curry (30 pont, 6 gólpassz, 5/12 tripla), sem Chris Paul nem tudott egy játékot sem megcsinálni, mindkét klasszis irányító sokba kerülő hibát vétett, a korábban villogó (24 pont, 4/10 tripla) Klay Thompson eddigre szokás szerint már eltűnt, és hiába dobtak náluk hatan is tíz pont felett, az utolsó percekben mintha mindenki a másiktól várta volna a megoldást. A Denvernél ellenben Jokics újabb mestesrmunkát (34 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz, 13/16 mezőnyből) zárt le clutch játékokkal, Jamal Murray (25 pont, 6 gólpassz, 0 eladott labda) és Aaron Gordon (30 pont, 9 lepattanó) is nagyot játszott, a padról pedig a negyedik negyedben is többször előkerült a fiatal Peyton Watson, aki 19 ponttal, 6/10 jó dobással tolta meg a szekeret. A Nuggets összességében az utóbbi 10 idegenbeli meccséből nyolcat is megnyert, úgyhogy a győzelmek számát tekintve már meg is előzte a Minnesotát, most pedig jöhet az Orlando elleni kötelező.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Thompson 24/12, Kuminga 16
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 34/6, Gordon 30/6, Murray 25/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus