Először lép pályára az OKC ellen Russell Westbrook

Otthon javíthat a Clippers és a Bucks, pályán a Nuggets, a Sixers és a Raptors, San Antonióban rangadózik a Portland, a Jazzt is elkapná a Suns - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 00:00

A Pistonsnál Blake Griffin és Reggie Jackson sem lesz még, de eddig úgyis Andre Drummond és Derrick Rose vitte a prímet, ők pedig ott lesznek a parketten, úgyhogy semmi gond - a Pacersnél Jeremy Lamb játéka kérdéses a kisebb sérülése után, Victor Oladipo pedig természetesen még nincs. A Detroit egyébként eddig jobban nézett ki, ráadásul Drummond révén magas psozton is van egy komoly fegyverük, itt pedig az Indynek eddig meggyűlt a baja annak ellenére, hogy Myles Turnerben papíron bízhatnának. A vendégek eddig meglehetősen puhán kosárlabdáztak védekezésben és lepattanózásban, ha ezen tudnak változtatni, akkor a szezont jól kezdő Malcolm Brogdon vezérletével lehet esélyük, ha nem, Rose pazar formája pedig megmarad, akkor harmadik hazai meccsét már megnyerheti a Pistons. 

New York Knicks - Chicago Bulls 00:00

A Bulls talán előrébb tart, de legutóbb annyira pocsék támadójátékkal kapott ki a gárda a Raptorstól, hogy azt nem teszi ki az ablakba, igaz, a Knicks pedig egyelőre még nyeretlen - bár azt is hozzátehetjük, hogy eddig csak jó csapatokkal találkozott. Meglátjuk, hogy otthon mire lesz képes a New York, RJ Barrett és Mitchell Robinson jól mozog, ha melléjük a fiatalok, illetve a Randle-Morris páros is össze tudna rakni egy hatékony meccset, akkor bőven lehet esélyük, főleg hogy a Chicagónál Porter és Carter Jr. is sérüléssel küzd, így fogják vállalni a játékot. A hazaiaknak egy hiányzójuk biztosan lesz, Dennis Smith Jr. személyes okok miatt nem tart a csapattal.

Toronto Raptors - Orlando Magic 00:30

A Raptors legutóbb játszotta eddigi legjobb meccsét, háromból kettőt nyert, most hazai pályán a támadásban limitáltabb Magickel szemben esélyesebbnek számít - a kérdés velük kapcsolatban továbbra is az, hogy a húzóemberek mennyire lesznek jók, Marc Gasol például gyengén kezdte a szezont és túl sok betlit azért nem bír el ez a minőségi, de talán rövidebb keret. Az Orlando az első két meccsén nem érte még el a száz dobott pontot, nagyon gyengén céloznak Vucsevicsék, se ritmus, se jó dobóforma, így pedig nagyon nehéz lesz meccset nyerni Torontóban, meglátjuk, hogy magukra találnak-e a vendégek. Náluk nincsenek sérültek, de a Raps is egészséges, Siakam és VanVleet is remekül nyitotta az idényt, Anunoby is élvezi a nagyobb szerepet, ha nem fog ki igazán rossz napot Lowry, akkor szinte minden mellettük szól. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 00:30

A Sixers nem villogott igazán az első két meccsén, de kemény védekezéssel hozta mindkettőt, a másodiknál egy komolyabb hullámvölgyet is kimozogtak, ráadásul azt Joel Embiid nélkül tették meg - a center játéka most is kérdéses, ha nem tud pályára lépni, akkor ismét Al Horford kap nagyobb szerepet. A fő kérdés az, hogy a döbbenetes formában lévő Trae Young kihűl-e, vagy hogy a Simmons-Richardson páros a magasemberek segítségével emberi számokon tudja-e őt tartani, mert ha nem, akkor a nagyon fiatal, nagyon lendületes, otthon játszó Atlantának lehet esélye a bravúrra - ők kettőből kettőt nyertek, ők is egész jól védekeztek és amíg Young így játszik, bármire képesek lehetnek. Összességében persze jobb csapat a Sixers, még Embiid nélkül is esélyesebbnek számítana, de a Hawksnak meglehetnek az eszközei arra, hogy meglepje ellenfelét. 

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 01:00

A Bucks Houstonban nagy hátrányból felállva nyert, majd a Heat ellen tetemes előnyt leadva, hosszabbításban kikapott, meglátjuk, hogy most melyik arcát mutatja a tavalyi alapszakaszgyőztes. Egy dolgon biztosan változtatniuk kell, Giannis Antetokounmpo faultjain, a regnáló MVP az első két meccsén egyaránt kipontozódott, neki erre sokkal jobban kell figyelnie - ezzel együtt nagyon komoly blama lenne, ha nem vernék meg simán ezt a Clevelandet. A vendégek egészen más projektben vannak, mint ellenfelük és bár legutóbb óriási bulit csaptak és a Thompson-Love páros vezetésével megverték a Pacerst, ez most nem ugyanaz a szint lesz - azt viszont azzal a sikerrel már jelezték, hogy komolyan kell őket venni, mert ha a két magas hozza magát, a fiatal hátvédek pedig jó napot fognak ki, akkor képesek kellemetlen perceket okozni. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 01:00

A Warriors back-to-backet játszik a Thunder elleni hatalmas zakót követően és két meccs után egyelőre a szezon legszomorúbb története az, ami velük történik - úgy néznek ki, mint egy középiskolás csapat, védekezni semennyire sem tudnak, támadásban is erőtlenek, D'Angelo Russell nem tud hozzátenni és az első három játékos után olyanok következnek (Looney és Cauley-Stein sérülése miatt), akik eddig nem ütik meg a liga szintjét. Most egy b2b második felén megint nem számíthatnak sok jóra, a Pelicans eddig a 0-3-as mérleg ellenére jó kosárlabdát mutatott be, Brandon Ingram remekül kezdett új csapatában, de a többiek is hozzák, amit kell, csak a szoros végjátékokat, a fontos időszakokat kezelték rosszul - viszont ha a GSW nem javul váratlanul kategóriákat, akkor itt nem lesz szoros végjáték. Zion Williamson természetesen még nincs, Jrue Holiday játéka pedig kérdéses a házigazdánál. 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 01:00

Az OKC back-to-backet játszik a GSW "pihentető" legyőzése után, de a találkozón mindent felülír az, hogy Russell Westbrook először lép pályára pályafutása során a Thunder ellen - igaz, nem Oklahoma Cityben, hanem Houstonban, de ez akkor is különleges pillanat lesz. Ugyanígy Chris Paul is farkasszemet néz a Rocketsszel és James Hardennel, ő annyit mondott erről, hogy bizonyára kicsit kínos lesz a helyzet, de semmi különöset nem vár azért, mert őt elcserélték Westbrookra. A Houstonnak van mit bizonyítania egyébként, otthon, pihentebben természetesen esélyesebb Mike D'Antoni alakulata, de a szezont nem kezdte túl jól, James Harden pedig teljesen vállalhatatlan dobott eddig - meglátjuk, hogy összeszedi-e magát, de ha nem, a hazaiaknak ilyen körülmények között még úgy is nyerniük kéne.

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 01:30

Nyugati rangadó, ahol a Portland back-to-back lép pályára az előző esti dallasi győzelmet követően - ott jó játékkal tudtak szoros végjátékot nyerni Damian Lillardék, most fáradtabban kell helytállniuk a Spurs vendégeként. A texasiak kettőből kettőt nyertek, de két gyenge keleti csapatot vertek meg, mindkétszer elég szellősen védekeztek és legutóbb DeMar DeRozan clutch dobására volt szükségük a Wizards legyőzéséhez, most ennél akkor is több kell tőlük, ha a hazai pálya mellett a pihentség is mellettük szól. Nekik egyébként nincs sérültjük, a vendégeknél viszont Zach Collins nem játszhat, ő megsérült Dallasban és egészen biztosan ki kell hagynia ezt a találkozót. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 03:00

A 2-0-val álló Nuggets látogat a 0-3-as Sacramentóhoz, úgyhogy bár megint nehéz dolguk lesz a hazaiaknak, de egyre fontosabb lenne megtörni a negatív szériát, mielőtt túl nagy hátrányt szednek össze már a szezon elején. Ők eddig mindhárom meccsükön 110 pont felett kaptak, támadásban pedig csak 96-ot átlagoltak, úgyhogy bőven van min javítani, a Denver pedig a Portland legyőzése után hosszabbításban verte azt a Phoenixet, amely azóta elkapta a Clipperst - két pihenőnapjuk volt felkészülni erre a derbire, jobbak, mélyebbek, a pályaelőnyt leszámítva minden adott a sikerükhöz. A Sacramentónál Marvin Bagley az, akit továbbra is nélkülözniük kell, magas poszton azért lehetnek gondjaik Nikola Jokicsékkal, meglátjuk, hogy tudják-e ezt ellensúlyozni. 

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

Ez nagyon érdekes meccs lehet, hiszen bár előzetesen azt mondtuk volna, hogy a Jazz sokkal jobb csapat a Sunsnál, az eddigiek nem ezt bizonyítják: a Phoenix agyonverte a Sacramentót, hosszabbításban kapott ki Denverben, majd back-to-back megverte a Clipperst, mindezt ráadásul már Deandre Ayton nélkül, miközben a Utah a Thunder legyőzése után gyenge játékkal kikapott a Lakerstől, majd legutóbb szintén nagyon megverte a Kingset. Viszont Donovan Michellék játéka csak azon az egy utolsó meccsen nézett ki úgy, ahogy azt sokan várják tőlük, míg a Suns messze felülteljesített eddig, ráadásul ugyan Ricky Rubio kisebb sérülése okozott némi riadalmat, a friss hírek szerint az irányító ott lehet a pályán. Az ő párharca Conley-val érdekes lehet, ahogy a Booker-Mitchell csata is és bár a palánk alatt Rudy Gobert-rel papíron jelentős fölényben lehet a Jazz az Aytont nélkülöző Suns ellen, de Kaminskyék ezt a Clippers ellen is megoldották, miért ne oldanák meg most is?

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 03:30

És ha már Clippers, Kawhi Leonardék teljesen váratlanul kaptak ki a Suns ellen, hiszen előtte két sima győzelmet arattak, majd kaptak 130 pontot Devin Bookeréktől - most mindenképpen állítaniuk kell az irányzékon, főleg otthon. Ebben segítségükre lehet az, hogy a Hornets back-to-backet játszik, előző este ugyanitt a Lakerstől kapott ki egy gyenge második félidővel és a két csapat egyébként sincs egy szinten, úgyhogy ha most is kikap a LAC, akkor Doc Riversnek rendet kell tenni - Paul George és Rodney McGruder továbbra sincs náluk, a Charlotte-nál pedig Nic Batum az, aki hosszabb távra dőlt ki, rá nem számíthatnak. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus