Embiid Gobert ellen, jön a Sixers-Timberwolves rangadó

Sacramentóba látogat a Celtics, Chicagóba a Lakers, Dallasba a Clippers, Orlandóba a Heat: nézzük a hajnali meccsek felvezetőit.

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 01:00

Mindkét együttes viszonylag biztató formában érkezik: a Cavs több vereség után megnyerte az előző két mérkőzését hazai pályán, míg a Utah négyből három győzelem után léphet pályára, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy idegenben csak 2-12 a csapat mérlege eddig. Összességében esélyesebb is a Cleveland, Donovan Mitchellék öt meccsel állnak jobban mostani ellenfelüknél, és bár támadásban egyik csapat sem brillírozik, de a hazaiakban több a fantázia, és náluk játszik a párharc legjobb játékosa is. A palánk alatt érdekes csatát várhatunk, mindkét gárda erősen épít a magasaira, de egészségesen ez a Cavaliers jóval stabilabb, sokoldalúbb védekezésre képes, mint az ezen a területen a liga alsó harmadába tartozó Utah. A Cavsnél Mobley és Garland, a Jazznél pedig Clarkson, George és Yürtseven sem léphet pályára.

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

Ezt a meccset most nyernie kell a Pacersnek, mert a szezont jól kezdő alakulat nagyon megtorpant, és az előző négy találkozóját zsinórban elveszítette, Rick Carlisle vezetőedző ki is mondta, hogy a Szezonközi Tornán mutatott jó formájuk óta érzi a hátukon a céltáblát. Ezzel együtt elit támadójátékra képesek, csak a védekezésük elképesztően lyukas, amit nem biztos, hogy ez a Hornets képes megbüntetni. a vendégek az előző öt meccsüket elbukták, és összesen 7-18-as mérleget tudnak eddig felmutatni. Az Indy otthon most nem hibázhat, nagyjából egészséges, még ha Haliburton nem is 100%-os, de a harmatos Charlotte ellen rendezniük kell a soraikat: az előző négy meccsükön kaptak 151, 140, 137 és 127 pontot is, ezeket érthetően nem tudják mindig túldobni, de most legalább valami akaratot mutatniuk kellene hátul.

 

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A Magic hosszú napokat pihenhetett most, még múlt héten kapott ki back-to-back Bostonban, azóta viszont bőven volt ideje összekapnia magát, hiszen nem kellett meccset játszania - ráadásul most hazai pályán, abszolút felkészülve léphet pályára. A Heat fáradtabb, és a formája is elég ingadozó, a jó hír az, hogy legutóbb már visszatérhetett Adebayo és Herro is, de 17 pontos előnyből sikerült kikapni a Minnesotától, majd egy nap pihenővel most újra neki kell veselkedni egy jó ellenfélnek. Az Orlando eddig előrébb tart, otthon 11-2-re áll, de érdekes módon a Miami vendégként egyelőre jól szerepelt, a 8-6-os mérleg biztató - egymással még nem találkoztak a felek, meglátjuk, hogy Herróék mennyire tudnak felpörögni Bancheróékkal szemben. Update: Jimmy Butler és Kevin Love nem játszik a Heatnél, így azért egyértelműbbek az erőviszonyok.

 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két abszolút élcsapat között, hiszen a Sixers keleti harmadik 18-8-cal, míg a Minnesota nyugati éllovas 20-5-tel, a liga legjobbjai között szerepelnek mindketten. A Sixers egy szép győzelmi sorozat után legutóbb némileg váratlanul otthon kapott ki a Chicagótól, és azért már négyszer is hibázott otthon, míg a Minny 9-4-re áll idegenben. Idén egyszer találkoztak a felek, november 23-án Minnesotában 112-99-re győzött a Wolves, de akkor nem lépett pályára Joel Embiid, márpedig a regnáló MVP az egész liga talán legjobb formában lévő játékosa: sorozatban 11 mérkőzésen dobott legalább 30 pontot és szedett le legalább 10 lepattanót, decemberben eddig kereken 40 (!) pontot átlagol 13 lepattanóval és 60,5%-os mezőnymutatóval, egyszerűen foghatatlan bárki számára. A túloldalon viszont a posztján érkezik az Év Védője díj jelenlegi legnagyobb várományosa, Rudy Gobert, aki egészen elképesztő munkát végez hátul, de általában nem az Embiid-szerű centerek elleni védekezés a legfőbb erénye - meglátjuk, hogy az MVP-jelölttel mire megy a DPOY-jelölt. Mint ahogy jelenleg a liga legjobb támadójátéka feszül neki a legjobb védekezésnek, emiatt is rendkívül érdekes lehet ez a derbi, és az biztos, hogy érdekes, izgalmas, illetve színvonalas összecsapásra van kilátás. A vendégek kerete nagyjából egyben van, a hazaiaknál viszont Batum nem lesz, és Covington, valamint Morris játéka is kérdéses.

 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

A városi derbire a Knicks érkezik valamivel jobb formában, amely egy négymeccses nyugati túra után térhetett vissza, és ebből a négyből kettőt megnyert, legutóbb a Lakers ellen tudott győzni - miközben a Nets zsinórban hármat bukott, és egy még hosszabb nyugati kirándulást követően utazhatott haza. A New York a tabellán is jobban áll, a Randle-Brunson páros próbálja húzni a társaságot, de egyelőre azért elég hasonló szinten dolgoztak a felek támadásban és védekezésben is. Lepattanózásban ligaelit a Knicks, de Mitchell Robinson kiválása nem segített ezen, ugyan legutóbb Hartenstein nagyot ment a palánk alatt, de nagy kérdés, hogy ő mennyire lesz megoldás - és egyébként a Nets is top 10-es ezen a területen. Talán több fegyvere van a Knicksnek, és a forma is inkább Randle-ék mellett szól, de ez szoros találkozó lehet.

 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 01:30

A Denver stabilizálta magát, de a kétarcúság továbbra is adott, a hazai 11-2-höz csak 7-8-at tudott eddig hozzátenni idegenben, meglátjuk, hogy most mennyire lesz éles a társaság, amely legutóbb hazai pályán lesimázta a Dallast. A Toronto ingadozó teljesítményt nyújt még saját környezetében is, a Hawksszal 1-1-et játszott itt, majd legutóbb legyűrte a Charlotte-ot, de összességében egész más szintet képvisel, mint a Nuggets, és a mérkőzés kimenetele leginkább a vendégek formájától függ. Ha Jokicsék felülemelkednek az idegenbeli gondjaikon, akkor nekik áll a zászló, ha a védekezésüket most összeszedik, akkor támadásban egyértelműen több van bennük, de nem véletlenül jött össze ez a mérleg vendégként, van min dolgozni. A Nuggetsnél egyébként Aaron Gordon játéka kérdéses.

 

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 02:00

A Bulls legutóbb bravúrgyőzelmet aratott a Sixers ellen, előtte 1-1-et játszott a Miamival, és szoros csatában kapott ki a Buckstól, illetve a Nuggetstől is, úgyhogy kemény meccsek után érkezik, méghozzá elég harcos formában - míg a Lakers eléggé szétzuhant a Szezonközi Torna óta, az utóbbi négy meccséből hármat is elbukott, ebből egy a Spurs elleni kínos betli volt. Anthony Davis legutóbb már panaszkodott is arra, hogy szinte az egész decembert idegenben töltik, és most is vendégségbe érkeznek, ahol egyelőre 5-9 a mérlegük. Nehéz jósolni, egyelőre egyértelműen a Los Angeles mutatott többet, de nincs túl jó passzban, a Chicagóé a hazai pálya, ráadásul DeRozanék még LaVine nélkül is biztató dolgokat produkáltak mostanában - nagyon szoros küzdelemre van kilátás.

 

Houston Rockets - Atlanta Hawks 02:00

A Rockets két vereségből érkezik, legutóbb hosszabbítást bukott Clevelandben, de alapvetően nem voltak ezek sima meccsek, és otthon kategóriákkal jobban teljesít a csapat: jelenleg is 11-1 a hazai mérlege, úgyhogy ezúttal is esélyesként léphet pályára. A Hawks katasztrofálisan védekezik, ez akkor is igaz, amikor éppen nyer, a Pistons elleni szoros hazai győzelem sem nevezhető éppen megnyugtató teljesítménynek, úgyhogy nem túl jó előjelekkel utazik Houstonba a társaság. Trae Young ugyan nincs rossz passzban, de a csapat körülötte nem az igazi, a Rockets több lábon áll, valamivel jobban védekezik, és élvezi a hazai pálya előnyét - előzetesen inkább a texasiak felé billenhet a mérleg nyelve, a vendégeknél pedog Bogdanovics játéka kérdéses.

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

A Clippers a liga egyik legforróbb csapata, hiszen sorozatban nyolc győzelem után léphet pályára a társaság, és most már beszélhetünk arról, hogy bejött a Harden-csere: Szakáll jobbnál jobb meccseket hozott az utóbbi időszakban, éppen legutóbb játszotta az eddigi talán legjobbját, Kawhi Leonard hetek óta hozza magát, és mostanában Paul George-tól is láttunk jó teljesítményt - támadásban nagyon működnek az elmúlt időszakban, a lendület is megvan, már-már esélyesként érkeznek Dallasba. A Mavsnél sok a sérült, Kyrie Irving is nagyon hiányzik, így bár Luka Doncicot nem igazán tudja megfogni senki ,de a mostani LAC-gépezettel szemben még az ő varázslata is kevés lehet önmagában - védekezésben ráadásul nem állnak a helyzet magaslatán, az előző három meccsükön 119, 120 és 130 pontot kaptak, ennél sokkal stabilabbnak kell lenniük, ha nyerni akarnak ezen az estén.

 

Sacramento Kings - Boston Celtics 04:00

A Celtics back-to-backet játszik, előző este még a Golden State vendége volt, és bár magabiztosan vezeti Keletet, de azért elsősorban a makulátlan hazai mérlege miatt, és idegenben foghatóbbnak tűnt eddig. A Sacramento jó formában van, az előző három mérkőzését behúzta, otthon 10-3 a mérlege, és jobb napjain kiemelkedő támadójátékra képes, meglátjuk, hogy most milyen napot fog ki. Érdekes lehet a Fox-Holiday csata, és az is, hogy Sabonisra milyen megoldásokkal állnak elő Tatumék, de a Boston gépezet közel foghatatlan akkor, ha ülnek a triplái, úgyhogy a hazaiak periméter-védekezésére is kíváncsiak lehetünk. Ha már védekezés: ebben a Celtics azért jóval előrébb tart, az egyénileg remek védők rendszerként is jól működtek eddig, de meglátjuk, hogy idegenben mennyire fog majd harapni a gárda egy b2b második felén, valamivel fáradtab - főleg, hogy a GSW ellen hosszabbítást kellett vívni. Kristaps Porzingis játéka egyébként kérdéses

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus