Este 21:30-kor folytatódik az NBA rájátszása

A kényszerszünet után újra feldobják a labdát, visszatér Russell Westbrook, lezárhatja a Bucks és a Lakers - mutatjuk a játéknap beharangozóját.

 

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 21:30 (Sport 1)

Az első meccs Magic-bravúrja óta a Bucks irányítja a párharcot és érvényesíti a papírformát, igaz, legutóbb három negyeden keresztül így is partiban volt az Orlando - tovább kellene javulnia a ligaelsőnek, ehhez pedig elengedhetetlen lenne most már Khris Middleton állandó jó formája. Az ő "megdobatása" biztos, hogy most is szerepel majd a csapat "to do" listáján, de akár megy neki, akár nem, akkor is Giannis Antetokounmpóék az esélyesek - még nem az igazi a csapat, de az első meccs után azért javultak, azóta pedig a Magic igazából csak részsikereket könyvelhetett el. Egy jó kinti dobóformával persze most is okozhatnak kellemetlenséget Augustinék, Vucsevics remeklése pedig legutóbb is megvolt, úgyhogy ha nem figyel a Bucks, akkor bajba kerülhet, de ha a minimumszintet hozza, akkor este 4-1-gyel véget ér a párharc.

Persze tegyük hozzá, hogy a szünet után kérdés, hogy ki milyen formában tér vissza és hogy ki mennyire lesz ott fejben - a Bucks lendülete is elillanhatott ezzel, de a Magic tartása is megtörhetett a kisebb leállás során.

A párharc állása: 3-1 a Bucks javára.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 00:30

Ez a legérdekesebb széria ezen a játéknapon, hiszen a Rockets 2-0-s előnye után a Thunder két kiélezett végjátékot is megnyert, így feljött 2-2-re, Billy Donovan pedig tudott váltani játékban, felfogásban, talált egy jó meccszáró ötöst, amely nagyon megfogja a Houstont, úgyhogy jelenleg abszolút lendületben vannak. Illetve ez úgy helyes, hogy csak voltak - a szünet nekik biztosan rosszul jött, mert most ez a lendület eltűnhetett, a Rockets pedig találhatott valamilyen választ a feltett kérdésekre, nem kellett azonnal pályára lépni megint.

Szintén a Houstont segíti az, hogy a hírek szerint Russell Westbrook végre megkezdheti a rájátszást és bekapcsolódhat a sorozatba - volt már egy 5-5 elleni edzése, ahol a szemtanúk szerint rendkívül robbanékony volt és felkészült a visszatérésre. Az ő sebessége, agresszivitása nagyon kell is a kicsit megrekedt Rocketsnek, ugyan a spacing így biztosan nem lesz olyan, mint eddig, de nagyon kell, hogy valaki megbontsa a védelmet, hogy lerohanja az ellenfelet leindításnál, ilyesmi, hogy valami plusz energiát tegyen hozzá a csapathoz. Meglátjuk, hogy ez mennyit segít a texasiakon, illetve hogy a Thunder eddig működő szerkezetét, játékát mennyire befolyásolja - azért ha szoros végjátékra kerül sor, még talán mindig inkább ők érezhetik magukat nyeregben CP3 miatt...

A párharc állása: 2-2.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 03:00

Itt egyértelműnek tűnik a helyzet, a Portland egyrészt az első meccs győzelme után elfáradt, másrészt amikor még egy utolsó rohamot akart intézni a harmadik mérkőzésen, akkor sem volt elég jó hozzá minőségben, illetve taktikailag sem volt már mihez nyúlni, harmadrészt pedig újabb, valószínűleg végzetes csapást kapott ez a csapat azzal, hogy Damian Lillard nem játszhat. Ez a Blazers Lillard hősiessége miatt jutott el idáig és lett a buborék egyik sztárja, de a kisebb sérülései után most elszenvedett egy komolyabbat és biztos, hogy nem léphet pályára, el is utazott - az ő szerepét értelemszerűen senki sem tudja átvenni, CJ McCollum is sérülten küzd, más pedig igazából nincs, aki legalább egy estére megőrülhetne.

A Lakers a kőkemény védekezéssel megalapozta a sikerét, nyert is zsinórban hármat, legutóbb már rendkívül simán, Anthony Davis perceit óvatosan mérték a kisebb sérülésével, de most elvileg játszhat, úgyhogy nekik nincs mitől tartaniuk - őket is kicsit megfoghatta ez az egész leállás, náluk is dúltak az érzelmek, de ha sikerül rendezniük a soraikat és a gondolataikat, akkor az a papírforma, hogy 4-1-gyel lezárul a párharc.

A párharc állása: 3-1 a Lakers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus