Este 7-től Celtics-Wizards és Bucks-Mavs

21:30-tól pedig a tv is közvetíti a Lakers-Nuggets mérkőzést - mutatjuk a sűrű játéknap felvezetőjét. 

Boston Celtics - Washington Wizards 19:00

A Boston két vereség után legutóbb javított az Indianával szemben és bár a védekezése még nem volt az igazi, de hozta a kötelezőt, most pedig hasonló feladatot kell megoldania a Washington ellen. A fővárosiak viszont váratlanul jó formába lendültek, ugyan már nem küzdenek semmiért, de teher nélkül, könnyedén és valamiért mégis motiváltan játszanak, ötből négyet nyertek, legutóbb például a Dallast győzték le. Leírni most sem lehet őket, ha Porzingis és KCP hasonló energiával és agresszivitással játszik, akkor okozhatnak kellemetlenségeket, de nyilván toronymagas favorit a keleti élmezőnyben helyezkedő, otthon játszó, Williams III-öt leszámítva 100%-os Celtics. 

 

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 19:00

Mindkét csapat csúnya vereséget szenvedett legutóbb, a Mavs 32 ponttal kapott ki Washingtonban, a Bucks pedig 153 pontot engedett a Clippersnek, de a címvédőnek legalább megvolt erre a magyarázata: B kerettel állt ki azon a találkozón. Most elvileg nem ez lesz a helyzet és újra ott lesznek a pályán a sztárok (bár Antetokounmpo és Lopez még azért fel van tüntetve a sérültjelentésben), így otthon természetesen sokkal jobb esélyeik lesznek, a vendégeknél pedig az a kérdés, hogy a legutóbbi energiahiányt sikerül-e most kijavítani, meglesz-e a szükséges akarat. A nyugati harmadik helyért csatáznak a Warriorsszal és nagyon kellene nekik ez az idegenbeli siker is, de természetesen a Milwaukee is harcban áll, Giannisék jelenleg másodikak Keleten, de ha kikapnak, akkor minden bizonnyal hátrébb csúsznak. Két olyan csapatról van szó, amely szeretne messzire jutni a rájátszásban, Giannis és Doncic révén két MVP-kaliber feszül majd egymásnak, úgyhogy jó meccsre számíthatunk - alapvetően több láton áll a Bucks, de jobb napjain a Mavsnél is minden adott a sikerhez, főleg ha újra a korábbi ligaelit védekezést húzza elő Jason Kidd csapata. 

 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 21:30 (Sport 1)

A Lakersnél legutóbb LeBron James és Anthony Davis is visszatért, de ők sem tudtak eleget segíteni, a csapat így is kikapott a New Orleanstól, úgyhogy most tesznek még egy próbát - el kell kezdeniük bravúrgyőzelmeket hozni, különben egy héten belül véget ér a szezonjuk. A Nuggets elleni siker természetesen most is bravúrnak számítana, a vendégek teljesen más szinten vannak, Nikola Jokics remek és bár az eladott labdákkal folyamatosan küszködnek, illetve legutóbb három győzelem után kikaptak a Minnesotától, de egészen más kategóriát képviselnel, mint a Los Angeles. A hazaiak talán abban bízhatnak, hogy most a keret "többi része" nem b2b fog pályára lépni, mint legutóbb és ha a James-Davis páros azt a szintet hozza, a végjátékban pedig szerencsésebbek lesznek, akkor lehet keresnivalójuk - mindennek össze kell állnia náluk ahhoz, hogy győzzenek, márpedig már-már kötelező lenne nyerniük. A hazaiaknál egyébként Carmelo Anthony játéka finoman szólva sem biztos. 

 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 23:00

Tét nélküli meccs a keleti alsóházban, egyik csapat sem küzd már semmiért elég régóta, lényegtelen, hogy itt mi történik - három találkozó van köztük a Pacers javára, a Detroit kettővel vezet a Magic előtt, tehát nagyon már hátra sem tud csúszni, igazából az fog nyerni, aki akar. Otthon lehetne motiváltabb a Pacers, de a Detroit talán stabilabb és be is húzta az előző két meccsét, jó formában van, meglátjuk, hogy ez mennyit fog számítani. A Haliburton-Cunningham csata egyébként kifejezetten érdekesnek ígérkezik egyes poszton. 

 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 00:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Sixers 30 ponttal, 144 dobott egységgel verte meg a Charlotte-ot, míg a Cavs simán, 119-101-re nyert New Yorkban előző este. Az esélyek a Philly mellett szólnak, a vendégek ezzel a meccsel talán kicsit kiegyenesítették magukat, a Cleveland viszont továbbra sem tud megkapaszkodni a már a szezont elengedő Knicks elleni siker ellenére. A pozitívum az lehet, hogy Evan Mobley közelít a visszatéréshez, voltak olyan hírek, melyek szerint akár már most is rendelkezésre állhat, de majd meglátjuk, hogy mikor számíthatnak rá - Joel Embiid ellen mindenesetre szükségük lenne rá. A Philly nagy csatában van a keleti top négyben, minden győzelem nagyon kell, elvileg nem lesznek hiányzói, úgyhogy nyernie kell a papírforma szerint. 

 

Orlando Magic - New York Knicks 00:00

Lényegtelen találkozó, a New Yorknál egyértelműen látszott tegnap, hogy elengedte a szezont és csak a végét várja, a Magic pedig ugyna pihentebb, de sorozatban ötöt bukott és egyre biztosabban utolsó Keleten, mivel a Pistons motiváltabbnak tűnik. Valószínűleg egyik felet sem igazán érdekli most a győzelem, de mivel a Magic lesz otthon és "belefér" az is, ha nyer a gárda, lehet, hogy rámegy erre a mérkőzésre saját közönsége előtt. Viszont a hírek szeront Suggs, Carter Jr. és Franz Wagner sem lép pályára hazai oldalon, míg a vendégeknél Randle-lel nem kell már számolni idén. 

 

Toronto Raptors - Miami Heat 01:00

Ez kiemelt keleti rangadó, amelyre a Heat back-to-back érkezik: előző este pont a Raptors fő riválisát, a Chicagót győzte le az ismét magára találó keleti éllovas, így az a fő kérdés, hogy mennyi energia maradt "másnapozni" a floridaiakban. A Toronto kiváló formában van, sorozatban ötöt nyert, pihentebb is, otthon játszhat, úgyhogy remek esélyekkel léphet pályára és idén eddig 2-1-re vezet is a Miami elleni párharcban, így abszolút bizakodó lehet. Két remek védekezésre számíthatunk, a mérkőzés különlegességét pedig Kyle Lowry adhatja, aki a Miami első torontói látogatását kihagyta, így először lép pályára vendégként eddigi sikerei színterén. Sérültekről, hiányzókról nincs információ, elvileg a legjobb rotációk állhatnak ki. 

 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 01:00

Kötelező meccs a Timberwolves számára, a nyugati sereghajtó ellen nem hibázhat a társaság, amely legutóbb Denverben is értékes győzelmet aratott és még van matematikai esélye arra, hogy playin nélkül bejusson a rájátszásba. A vendégeknél elvileg nem lesz fontos hiányzó, míg a sorozatban három hazait bukó Rocketsnél Schröder, Gordon és Wood biztosan nincs már és Sengün pályára lépése is kérdéses. Nincs mit ragozni, a Wolves minden szempontból más kategória, blama lenne, ha kikapna. 

 

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 01:00

Itt már nincs tét, a Suns tutibiztos ligaelső, a Thunder tutibiztos sokadik, de nyilván nem lehet összehasonlítani a két keretet. A Phoenix legutóbb kikapott Memphisben, most pedig Bookernek, Aytonnak és Crowdernek is pihenőt ad Monty Williams, egyikük sem lesz ott a parketten, de még ebben az összeállításban is egyértelműen jobb csapatról beszélünk, mint az OKC. Hiányzók a hazaiaknál is lesznek és összességében még így is vaskos meglepetés lenne, ha ők nyernének, bár nyilván kérdés, hogy a Suns játékosai mennyire akarnak megfeszülni egy ilyen lényegtelen összecsapáson. 

 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 01:00

A felek két napja találkoztak és akkor a Spurs érvényesítette a papírformát, ha pedig most is megteszi, míg a Lakers nem tudja megverni a Denvert, akkor fél lábbal már ott lesz a playinban Gregg Popovich alakulata. A Blazers ellen nyilván nem kérdésesek az erőviszonyok, egy tétért hajtó, egyébként jó formában is lévő csapat nem hibázhat a liga leggyengébb alakulatával szemben, még az sem okozhat jelentős fennakadást, hogy Dejounte Murray beteg és kérdéses a pályára lépése. 

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 03:00

A Kings 4-1-gyel hozta le az idegenbeli túráját, ami váratlanul jó formának tűnik, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Miamiban simán kikapott, egyébként pedig körömrágós meccseken verte meg a Pacers-Magic-Rockets-Rockets sort. A Warriors viszont back-to-backet vív, Thompsonék óriásit játszottak előző este és nagyon fontos győzelmet arattak a Jazz ellen, de kérdés, hogy ezzel (és az azt megelőző meccsen látott javuló védekezéssel) valóban érdemi változás történt-e a csapatnál. A b2b miatt viszont a vendégeknél Thompson nem lép majd pályára, nélküle kell megoldani a feladatot, de ez a feladat igenis számít, ugyanis a Dallas ismét megelőzheti a gárdát, ha nem győznek most Poole-ék Sacramentóban. Nem egyértelmű a helyzet, a GSW nyilván jobb csapat, sokkal jobban kell is neki a siker, de a formája egyelőre bizonytalan. 

 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 03:30

A Pelicans remek formában van, sorozatban hármat nyert, már három meccsel vezet a 11. Lakers előtt, így gyakorlatilag lassan hivatalossá teszi a playin-részvételét. A Clippers is háromból kettőt behúzott, Paul George visszatért és bár tétje nincs a LAC meccseinek, de azért a playin előtt nem árt egy kis lendület - George elvileg játszhat, fontos hiányzó egyik oldalon sem lesz, meglátjuk, hogy ki lesz motiváltabb. Mindkét félnek számít valamennyire a győzelem, de nem vérre megy a játék - majd a playinben találkozhatnak egymással olyan körülmények között is...

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus