Este 7-től dupla meccs a Sport TV-n

19:00-kor Knicks-Pelicans, 21:30-tól pedig Heat-Nets derbi a tv-műsorban - mutatjuk a következő játéknap beharangozóját. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 19:00

Fontos keleti meccs, mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem a playoff-harcban, bár tény, hogy a Hawks a pályaelőnyért, az Indy pedig a playinért küzd. Emiatt otthon inkább az Atlanta az esélyes, de sok a sérült a hazaiaknál, Gallinari és Dunn most is biztosan hiányozni fog, John Collins állapota pedig ugyan kérdésesre javult, de az a reális, hogy még nem küldik azonnal parkettre, ha nem 100%-os. A Pacersnél a LeVert-Brogdon-Sabonis trióra épülő támadójáték nagyon jól nézett ki mostanában, eredményeket is hozott, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek Atlantában - ha mindhárom kulcsember jó napot fog ki, akkor bőven lehet esélyük. A vendégeknél Turner és McDermott játéka kérdéses még mindig, előbbire azért nagy szükségük lenne Capelával szemben. 

New York Knicks - New Orleans Pelicans 19:00 (Sport 2)

Zsinórban öt győzelem után, nagy formában várhatja ezt a mérkőzést a New York, amelynél Julius Randle egyénileg is parádézik, meglátjuk, hogy megmarad-e ez a lendület a hazaiaknál. A Pelsszel nemrég, alig négy napja találkoztak, akkor New Orleansban is nyert a Knicks és mivel Zion Williamsonék azóta Washingtonban is kikaptak, így most is inkább a Knicks felé billen a mérleg nyelve előzetesen. Persze a vendégekben is megvan a potenciál, főleg támadásban és könnyen lehet, hogy Williamsont még egyszer nem védekezi le úgy a New York, mint legutóbb a második félidőben, vagy ha igen, akkor is bedobálják a kiosztásokat Ballék - nekik is nagyon kellene a siker, hogy legyen esélyük a playinre. 

Miami Heat - Brooklyn Nets 21:30 (Sport 2)

Ez alapvetően keleti rangadónak számít, de a Miami jelenleg nagyon padlón van, a Wolves elleni vereség után pedig Jimmy Butler már ki is fakadt - most az a nagy kérdés, hogy a vezér szavai hatnak-e, összeszedi-e magát a gárda, nekiáll-e ismét olyan keményen játszani, mint amivel a sikereit szokta elérni. A Nets nyilván több tűzerővel bír még James Harden nélkül is, az Irving-Durant páros körül felépített támadójáték is bőven elég lehet nekik az idegenbeli sikerhez, más kérdés, hogy ők viszont pont védekezésben elég harmatosak, amit egy motivált, koncentrált Miami megbüntethet. Lehet, hogy a presztízs felpörgeti Adebayóékat, mindenesetre az aktuális formákat és a kereteket (a hazaiaknál Oladipo nincs és Iguodala játéka is kérdéses) elnézve most inkább a keleti első helyet célzó Brooklyn az esélyes. 

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 01:00

A Charlotte a várakozásoknak megfelelően kicsit megborult az utóbbi időben, a hazaiak sorozatban négy vereséget szenvedtek a tartalékos keretükkel és most is elég nehéz helyzetben vannak: Monk, Hayward és Ball nincs, Graham és Washington játéka pedig ezúttal is kérdéses. A Portland is rossz formában van, de legutóbb Damian Lillard nélkül is kiharcolt egy nagyon fontos győzelmet, az a kérdés, hogy arra a védekezésre most is tudnak-e építeni McCollumék, mert máshogy elég nehéz dolguk lesz. Lillard még mindig nem játszhat a combhajlítója miatt, úgyhogy a többieken ismét nagyobb lesz a teher, de még így is az övék az egészségesebb és a minőségibb keret, a motiváció adott a playoff-harc miatt, kíváncsian várjuk, hogy tudják-e mindezt érvényesíteni. 

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00

Ez valamelyest érdektelen mérkőzés, a Rockets már ligautolsó, a Magic pedig hasonló játékerőt képvisel, igazából csak az a kérdés, hogy melyik fél fog ki jobb napot. Mindketten képesek arra, hogy egy-egy meccsre komolyabb tartással, komolyabb dobóteljesítménnyel felszívják magukat, de hogy melyik teszi ezt meg most, az megjósolhatatlan - sőt, igazából nem is számít, egyiküknek sincs beleszólása a playin-csatákba, csak a szezon "letudása", esetleg egy-két fiatal fejlesztése a lényeg, főleg az Orlando esetében.

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 01:00

A Torontónak a gyenge szezonja ellenére még mindig teljesen reális esélye van a playinre, az előző két meccsét meg is nyerte a társaság, úgyhogy most otthon a zsinórban kilenc vereségből érkező Thunderrel szemben természetesen egyértelmű esélyes is. A tervek szerint Lowry, Anunoby és Siakam is pályára léphet, Trent Jr. sérülése az, ami még mindig bajos, de igazából otthon így is nyerniük kellene, mert a jelenlegi Thundert mindenki számára kötelező megverni - a vendégeknél sok a hiányzó és csak a fiatalok fejlesztése a cél, ezt pedig egy playinért hajtó csapatnak ki kell használnia. 

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 01:30

Ezen a mérkőzésen a Mavericks az esélyes, ugyan a hazaiak meccsek óta nincsenek jó formában és legutóbb is kikaptak a Knickstől, sőt, otthon csak 50%-ra állnak és az előző három itteni derbijüket elbukták, de a Sacramentót akkor is meg kell fogniuk. A vendégek zsinórban kilenc pofonból érkeznek, minden szempontból padlón vannak, a védekezésük könnyű prédának ígérkezik a Doncic-Porzingis páros köré felhúzott dallasi támadójátéknak és mivel komoly hiányzó nem lesz hazai oldalon, így elég komoly blama lenne, ha ezt nem tudnák érvényesíteni. 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:00

A Clippers legutóbb egy hosszabb győzelmi sorozat után kapott ki a Sixers vendégeként Kawhi Leonard nélkül, most viszont szeretne újabb sikerszériát építeni, igaz, Leonard játéka most erősen kérdéses, míg Beverley-re és Ibakára ezúttal sem számíthatnak a hazaiak. A Minnesota Towns visszatérésével megverte a Miamit és azért ha a center játszott mostanában, akkor általában korrekt csapatnak tűntek, támadásban mindenképpen van bennük fantázia, de összességében azért nyilván a Los Angeles a favorit még akkor is, ha Leonard esetleg nem lesz. Ha George-ék odateszik magukat védekezésben és úgy állnak az estéhez, hogy komolyan veszik a Wolvest, akkor nyerni fognak, ha viszont "lazáznak", akkor ez a Minny már képes büntetni, főleg ha jó napot fognak ki Edwardsék távolról.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus