Este 7-től Hawks-Lakers a Sport TV-n

Szintén 19:00-kor kezdődik a Hornets-Clippers, 21:30-kor pedig a Bulls-Blazers, de pályára lép a Suns, a Cavs, a Jazz és a Mavericks, illetve lesz egy Bucks-Nuggets rangadó is.

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 19:00 (Sport 1)

Az Atlanta kirobbanó formában van és sorozatban hat mérkőzést nyert meg, míg a Lakers a keleti túra ötödik állomásához érkezett és közel sincs ideális állapotban. A vendégeknél LeBron James még most sem lesz ott a parketten, így a vezér nélkül kell megoldaniuk a feladatot, de Anthony Davis és Russell Westbrook játszani fog, így pedig azért nem lehet őket leírni még idegenben sem. A Hawks formája és a hazai pálya ugyanakkor mindenképpen Trae Youngék mellett szól, bár hivatalosan Hunter és éppen Young játéka is kérdéses, de nagyon meglepődnénk, ha legalább utóbbi nem lenne ott a parketten. Lendületben vannak, nagyjából egészségesek, most addig kell ütniük a vasat, ameddig meleg - ha az utóbbi meccseken látott védekezésüket ezúttal is előhúzzák, akkor inkább nekik áll a zászló. 

 

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 19:00

A Hornets két vereség után két győzelemmel javított, legutóbb a Lakerst győzte le ebben a csarnokban, most pedig a szintén hosszú idegenbeli túrát teljesítő, azon viszont egészen jól szereplő Clippers ellen kellene ismét domborítani. A vendégek ugyan legutóbb kikaptak Miamiban, de így is 3-3-ra állnak a kirándulásukon, támadásban meccsek óta abszolút potens gépezetként működnek, úgyhogy most is lehet keresnivalójuk. Természetesen tűzerőben a Charlotte előrébb tart még Hayward és (lehet, hogy) Oubre Jr. nélkül is, védekezésben viszont Reggie Jacksonékban van több kakaó, akik ha egyszer végre nem adnak 20+ pontos előnyt az ellenfélnek, akkor talán nem kell lélekszakadva felzárkózniuk a végén. Ezek a nagy futások egyébként valószínűleg sokat kivettek most már a társaságból, kérdés, hogy mennyi energia maradt a hosszú túra végén - ha kevés, akkor az el is döntheti a derbit a Hornets javára. 

 

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 21:30

Két győzelem után legutóbb szellős védekezést mutatott be a Chicago és vereséget szenvedett San Antonióban, most otthon "indíthatja újra a rendszert" Billy Donovan legénysége - amely egyetlen meccsre van a keleti éllovas Heattől, győzelem esetén ezt pont sikerülne megfeleznie. A Blazers két hazai vereséget követően legutóbb nagyon hatékony, nagyon olajozott támadójátékot bemutatva 125 pontot dobott a Houstonnak és összességében azért nincs rossz passzban, elöl a Simons-McCollum-Nurkic trió egyre jobban működik együtt és egyre jobban kiegészítik egymást, egyre jobban megtalálják az egyensúlyt. A kérdés inkább a védekezés lesz, hiszen dobni a Bulls is bőven tud még úgy is, hogy Ball és Caruso nincs, hiszen a LaVine-DeRozan-Vucsevics hármas éppen az említett portlandi vezérekkel nézhet majd farkasszemet. Ezen matchupok alakulása nyilvánvalóan döntően befolyásolja majd a végeredményt, de otthon azért esélyesebb a Chicago - a Blazersnél természetesen továbbra sem lesz ott Damian Lillard, illetve Nassir Little-t is elvesztette a társaság. 

 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 00:00

Ez kötelező meccs a Cavs számára, J.B. Bickerstaff legénysége legutóbb viszonylag simán nyerte meg a Milwaukee elleni rangadót, azóta pedig három teljes napot pihenhetett, úgyhogy egyrészt felfrissülten, másrészt remek formában, kilencből nyolc győzelem után léphet pályára. A Detroit ezzel szemben legutóbb az orlandói ki-ki meccset is elvesztette és bár összességében jó csapatok ellen is tudott mostanában szoros mérkőzéseket játszani, vagy akár itt-ott még nyerni is, de most már zsinórban négy vereségnél tart. Teljesen más szinten van a két gárda és mivel a Clevelandnél semmi sem indokolja előzetesen, hogy gyengén játsszon (Lauri Markkanen ugyan nem lesz, de ez beleférhet), így a papírforma magabiztos vendégsikert ígér. 

 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 01:00

A Warriors elleni "felejtsük el" meccs óta egymás után kettőt nyert simán a Dallas és mindkétszer 132 pontot dobott, annyi, hogy most viszont a back-to-back második felén lép pályára, ráadásul Tim Hardaway Jr. után Kristaps Porzingis is megsérült, most egyikük sem lehet ott a parketten. A Magic az utóbbi három meccséből kettőt nyert, legutóbb ráadásul a Detroit ellen váratlanul nagy különbséggel tudott győzni, úgyhogy nem lehet leírni, de a papírforma természetesen még fáradtan, két fontos játékos nélkül is Mavs-sikert jósol. A kérdés az, hogy mennyi energia maradt Doncicékban és hogy a b2b második felén milyen dobóformával rukkol elő a gárda, de alapvetően a két hónapja ligaelit védekezés és a szlovén sztár átlagos meccse akár elég is lehet a sikerhez. 

 

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 01:00

A clevelandi vereség után legutóbb ismét magabiztos volt a Bucks és úgy fest, hogy a címvédő otthon azért összeszedte magát az elmúlt időszakban, így a Nuggets ellen is jó esélyekkel léphet pályára. A vendégek viszont szintén jó formában vannak, eddig 3-0-ra állnak az idegenbeli túrájukon, összességében pedig egy 9-3-as etapon vannak túl, ugyan sok szoros mérkőzést játszanak, de ezeket rendre a maguk javára döntik el és mindig találnak megoldást. Giannis Antetokounmpo és Nikola Jokics révén két MVP-esélyes feszül majd egymásnak, ráadásul mindketten jó passzban is vannak, de a vendégeknél a sokszor második opcióvá előlépő Will Barton beteg, kérdéses a játéka - a Milwaukee-nál George Hill nem lesz ott a parketten, egyébként a megszokott rotáció áll rendelkezésre. Szoros meccsre van kilátás, de a pályaelőny miatt talán a Bucks az esélyesebb.

 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

Fontos meccs a Jazz számára, Mike Conley-ék a szezonjuk messze legrosszabb időszakát élik, tizenkettőből tíz vereséget szenvedtek és ebben a sérülések, elrontott meccsek, valamint a kedvezőtlen sorsolás is benne van. Ezzel együtt az utóbbi két-három derbin már javulni látszott a játék, csak az ellenfelek voltak túl erősek, a Wolves viszont azért a verhető kategóriába tartozik, ha tényleg összeszedik magukat - igaz, Gobert most sem lesz és Mitchell besorolása is "kérdőjeles", lehet, hogy még rá sem számíthatnak. A Wolvesnál D'Angelo Russell sérült meg, valószínűleg nem léphet pályára most sem és Patrick Beverley játéka is kérdéses, de az utóbbi találkozókon a csapatvédekezésük jelentette a legnagyobb gondot, az előző négy meccsükből például csak egyszer szorították be aktuális ellenfelüket 120 pont alá. Ezen mindenképpen javítaniuk kell, így nekik is fontos lenne a siker, de a Jazznél most tényleg nagy a nyomás, muszáj lenne nyerniük és elindulniuk felfelé. Eddig egyébként az alapszakasz során 3-0-ra vezet az egymás elleni csatában a Utah. 

 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 02:00

Itt természetesen a ligaelső a favorit, a Suns hibátlanul menetel és zsinórban kilenc győzelemnél tart, a nehezebb meccseit is behúzza mostanában, Chris Paul fantasztikus formában van, de Devin Booker is hozza a feladatát - Ayton és Crowder nincs, illetve McGee is sérült, de ezen az estén már mindhárom játékos visszatérésére van esély. A Spurs alapvetően gyenge formában van már hetek óta, ugyan az utóbbi három meccsből kettőt is megnyertek Murrayék, legutóbb 131 pontot dobtak a Chicagónak, de nincsenek egy súlycsoportban a listavezetővel, így óriási meglepetés és bravúr lenne, ha nyerni tudnának. A fő gond egyébként a San Antonio védekezése és idén már háromszor ki is kapott a társaság a Sunstól úgy, hogy abból minimum kétszer nem volt ellenszere Bookerékre - ha ez nem változik jelentősen, akkor egyértelmű hazai siker a realitás.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus