Este 7-től Magic-Bucks, fél tíztől Heat-Pacers a Sport TV-n

Talál-e megoldást a Rocketsre a Thunder, megfordítja-e a Portland elleni párharcot a Lakers?

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 19:00

Az első meccsen még meglepetést okozott a Magic, a másodikon viszont visszavágott és egyértelmű győzelmet aratott a Bucks, látszott azért, hogy mennyivel jobb csapat a ligaelső a keleti nyolcadiknál. Ezzel együtt mivel a Milwaukee a buborékban magához képest pocsék, egy jó meccs után még ne engedjük el teljesen az Orlandót, ha az első meccsen látott védekezési intenzitás mellett továbbra is ilyen formában lesz Nik Vucsevics, akkor a Bucks nem dőlhet hátra - főleg, hogy Khris Middleton eddig vállalhatatlan teljesítményt hoz. Giannis rendben van, de a csapatjáték és a csapatvédekezés még mindig nem az igazi, kérdés, hogy elindulnak-e felfelé ezen a téren - persze ha nem, akkor is megverhetik a Magicet, főleg hogy Aaron Gordon játéka még mindig erősen kérdéses.

A párharc állása: 1-1.

Miami Heat - Indiana Pacers 21:30 (Sport 1)

Két nem túl jó meccset hozott eddig ez a széria és mindkettő ugyanúgy végződött: a Pacersben nem volt elég pont, a Miami pedig köszönte szépen és behúzta a győzelmet. Ettől függetlenül Jimmy Butlerék sem játszanak igazából jól, ők is tudnak ennél többet, de a fő kérdés az, hogy az Indy tud-e: mindenképpen jobb, hatékonyabb támadójátékra lesz szükségük ahhoz, hogy nyerni tudjanak. Meglátjuk, hogy tudnak-e bármin változtatni, finomhangolni, vagy hogy a Brogdon-Oladipo-Warren trióból valaki esetleg kifog-e egy extra napot most, mert ha igen, akkor az önmagában is változtathat a dolgokon. A Miami oldalán Jones és Crowder játéka nem 100%, a Pacersnél nincs változás.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 00:00

Itt 2-0-ra vezet a Rockets úgy, hogy az első meccsen támadásban volt parádés Mike D'Antoni alakulata, a másodikon pedig védekezésben, miközben az OKC-nek igazából nem volt minderre válasza - ha most sem lesz, akkor gyakorlatilag eldől a széria. A Thundernél Chris Paulnak kellene nagyot javulnia és felnőnie arra a szintre, amire ő egyébként képes, de Dennis Schrödertől is sokkal több kellene és magas poszton is ki kell találni valamit, mert Steven Adams nem tűnik fix megoldásnak - vagy őt kell jobban használni, vagy Nerlens Noelt többet játszatni, de ez a szerkezet így nem jó. A Rocketsnél kicsit a legutóbbi dobóformát kellene javítani, főleg a Harden-Gordon párosnál, de amíg megvan ez az intenzitás, addig biztos, hogy lesz esélyük - Russell Westbrook továbbra sincs, kontakt nélküli edzésen tudott csak részt venni egyelőre. 

A párharc állása: 2-0 a Rockets javára.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 02:30

Itt a második meccsen visszavágott a Lakers és parádés védekezéssel radírozta le a pályáról az erejéből kifogyó Portlandet, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy Terry Stottsék újra tudták-e tölteni a tankot az egy pihenőnapon - ha igen, akkor lehet esélyük, ha nem, akkor nem valószínű. Persze a Lakersnél Anthony Davis nem ereszthet le megint, a kinti dobásoknak is legalább a legutóbbi szinten be kell esni ahhoz, hogy támadásban rendben legyenek és azért LeBron Jamesnél még maradt bennük tartalék, de a kulcs akkor is az lesz, hogy meg tudják-e ismételni azt a védekezést. Kérdés, hogy Damian Lillard milyen állapotban lesz, mert elvileg játszani fog, de nem biztos, hogy 100%-os lesz, igaz, egy nem dobókézen lévő ujjsérülés ilyen helyzetben tuti, hogy nem fogja jelentősen visszafogni sem. Ha nyer a Lakers, akkor azzal azért már kézbe veszi ezt a párharcot, ha viszont megint a Portland jut előnyhöz, akkor bármi lehet a folytatásban. Rajon Rondo pályára lépése egyébként hivatalosan kérdéses.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus