Este 7-től Pacers-Heat a Sport TV-n, javíthat a Bucks és a Lakers

A Milwaukee-nak és a Los Angelesnek is muszáj lenne válaszolnia - jön a Rockets-Thunder második meccse is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt.

Indiana Pacers - Miami Heat 19:00 (Sport 1)

A párharc első meccsén jobb volt a Heat és végül nyerni is tudott, mert a Pacersben nem volt elég pont, így most is az a fő kérdés, hogy megdobja-e mondjuk legalább a 110-et Nate McMillan együttese. A Miami oldalán egy baj van, hogy Jae Crowder szenvedett egy kisebb bokasérülést, de jelen pillanatban nem biztos, hogy vállalja a játékot, márpedig ő azért elég fontos láncszemmé vált kezdő négyesként, aki eddig jól is dobta a hármasokat. A Pacersnél nagy változásra nem számíthatunk, annyi, hogy Oladipo valószínűleg játszhat a szemsérülése után, volt már egy teljes edzése, szóval vele azért erősödhetnek és nagy szükség is lenne arra, hogy hozzá tudjon tenni támadásban. Az előző meccs elején betörésekből és büntetőkből volt hatékony a gárda, de aztán ezeket levédekezte a Heat, úgyhogy maradtak a triplák - kíváncsian várjuk, hogy most melyik fegyver fog működni Warrenéknél.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 21:30

Itt komoly pofont osztott ki az első meccsen a Houston, amely rendkívül agresszíven, gyorsan, céltudatosan kosárlabdázott és remekül dobott kintről, így végig masszív fölényben játszott - persze lehet nekik is rosszabb napjuk, de az biztos, hogy az OKC-nek válaszolnia kell. Chris Paulék sokkal enerváltabbnak és bizonytalanabbnak tűntek, muszáj, hogy Gilgeous-Alexander és Schröder összeszedje magát és agresszív, de hatékony legyen, illetve az sem lenne baj, ha Steven Adamst tudatosabban használnák, hiszen ő jelent igazi matchup-problémát a Rocketsnek. Ezen felül védekezésben is kezdeniük kell valamit, mert ha mindenki, még egy Jeff Green is ilyen simán megbontja őket, mint legutóbb, akkor nem lehet sok esélyük. Érdeklődve várjuk, hogy kihűl-e a Houston és hogy elkapja-e a PO-fonalat a Thunder - Russell Westbrook még nem lesz, ahogy a túloldalon Luguentz Dort játéka is kizárt.

A párharc állása: 1-0 a Rockets javára.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 00:00

Amíg az esti meccseknél az a kérdés, hogy az egyébként is talán esélyesebbnek tartott (jó, az OKC esetében ez azért kérdéses) csapat el tud-e lépni 2-0-ra, addig a hajnali találkozóknál az, hogy a toronymagas esélyesnek gondolt együttes visszatalál-e az első mérkőzésen elszenvedett vereség után. A Bucks talán a legnagyobb meglepetést okozta azzal, hogy ennyire gyenge, erőtlen, enervált kosárlabdát mutatott be, míg a lelkes, jól felkészített, sokat dolgozó Magic ezt kihasználva győzni tudott - ha most sem változik a helyzet, akkor tényleg komoly bajban van a ligaelső. Gianniséknak mindenben fejlődniük kell, támadásban is kell megoldás a Magic "távolságtartó" védekezésére, de hátul is sokkal-sokkal aktívabbnak kell lenniük, mert az első meccs kutya füle volt tőlük. Egyénileg Middletontól és Brook Lopeztől kell sokkal több ahhoz, hogy elkezdjenek önmagukra emlékeztetni, utóbbinak Vucsevics ellen a pálya mindkét oldalán bizonyítania kell. Azért nyilván ők az esélyesebbek, de a legutóbb látottak miatt most nemcsak egy esetleges győzelemmel, hanem a játékukkal kell bizonyítaniuk - míg az Orlandónak igazából semmi mást nem kell csinálnia, csak a pálya mindkét oldalán megismételni azt, amit két napja művelt. Aaron Gordon játéka egyébként hivatalosan kérdéses, nincs kizárva, hogy pályára lép.

A párharc állása: 1-0 a Magic javára.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 03:00

Ez pedig a másik olyan párharc, ahol a konferencia első kiemeltje vereséggel kezdett és ahogy a Bucksnál, úgy itt is abszolút megvoltak ennek az előjelei, de valahogy nem vettük ezt annyira komolyan, míg az ellenfél élt a lehetőséggel. Ahhoz kétség sem férhet, hogy ebben a Portlandben a minőség is megvan ahhoz, hogy megverje a Lakerst, a Lillard-McCollum-Nurkic sor bármire képes, de az is egyértelmű azért, hogy a párharc kulcsa a Los Angelesnél van - pihentebbek, náluk játszik két (talán) top5-ös játékos, tele vannak PO-veteránokkal, illene megoldani az első kört. LeBron Jamesnek is jobban kellene kicsit dobnia, de elsőre valószínűleg úgy volt vele, hogy itt még csak nem kell tőle a hero-ball, dobatta a társakat, csak ők nem voltak hajlandóak eltalálni a berendezést, ez pedig Anthony Davisre is igaz volt. Nyilván jól működött a kétmagasas rendszer a Blazersnél és a Nurkic-Whiteside duó megnehezítette a kintről botrányos LAL dolgát a festékben, Davist is 33%-on tartotta mezőnyből, de ez nem maradhat így, ha komolyan gondolja ezt a szezont a Lakers - kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a válasz. A Portlandnél egyébként Collins egy ideig nincs még, a Lakersnél viszont van rá esély, hogy Rajon Rondo visszatér.

A párharc állása: 1-0 a Blazers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus