Este 7-től Pistons-Suns a Sport TV-n

Hajnalban lesz Nuggets-Jazz rangadó és pályára lép a GSW is. 

Detroit Pistons - Phoenix Suns 19:00 (Sport 1)

A magyar idő szerinti esti tévés meccsen egyértelmű a helyzet, a papírforma magabiztos Suns-győzelmet ígér. A vendégek jelenleg másfél mérkőzésnyi előnnyel vezetik a ligát, az elmúlt egy hétben összesen kétszer léptek pályára, mindkétszer nyertek és egyszer sem kaptak 95 pontnál többet, fontos hiányzójuk pedig a kulcsemberek közül nem lesz - Cam Johnson bokája mondjuk még nincs rendben, az ő játéka kérdéses. A Pistons mostanában többször is megmutatta, hogy ha az aktuális ellenfél lenézi, akkor azt képes megbüntetni, legutóbb teljesen váratlanul a Torontót lepte meg 103-87-re, és összességében 5-3-ra áll az utóbbi nyolc meccsén, de amikor az ellenfél 100%-on pörgött, akkor abból kiütéses vereség lett. Így most is az a kérdés, hogy a Phoenix hogyan áll hozzá a derbihez, ha meglesz a kellő intenzitás Bookeréknél, akkor egyértelmű favoritok, ha nem, akkor viszont őket is érheti kellemetlen meglepetés. 

 

Sacramento Kings - Houston Rockets 00:00

A felek két napja ugyanitt találkoztak, akkor látványos, pontgazdag, védekezésben "nem bővelkedő" meccsen nyert a Kings úgy, hogy De'Aaron Fox betöréseivel és főleg a szezonja legjobb teljesítményét nyújtó, különösen a palánk környékéről nagyon veszélyes Marvin Bagley-vel nem tudott mit kezdeni a Rockets. Kérdés, hogy most tud-e erre valamit válaszolni a vendégcsapat, illetve hogy a Sactónál az említettek hozzák-e még egyszer ugyanazt - a texasiaknál Christian Wood játéka volt a kulcs, amikor pályán volt, akkor partiban voltak, amikor nem, akkor nehezebben ment a szekér, az ő perceit is érdemes lesz figyelni. Persze most is a Kingsnek kellene nyernie, hiszen Hieldék a playoffért mennek, a Houston pedig nyugati utolsó, de az utóbbi meccseken támadásban egész jók Gordonék, úgyhogy nem lehet félvállról venni őket. 

 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 02:00

A Warriors gyenge formában volt az elmúlt időszakban, de éppen az előző találkozóján pusztította el a Chicagót Klay Thompson és Draymond Green nélkül - kérdés, hogy az átbillentette-e a gárdát, mert Steph Curry például ott sem játszott jól. A Wolves több szép győzelem után két szoros vereséggel zárta idegenbeli túráját, azóta viszont pihenhetett két napot és most otthon szeretne nekimenni a Golden State-nek - a hazai alakulatnak nincs fontos hiányzója, a Russell-Edwards-Towns trió egyben van, szeretnének nyerni. A vendégek oldalán akadnak gondok, Green még mindig nem játszhat, Thompson visszatérhet, viszont Gary Payton II pályára lépése bizonytalan, Curry pedig pihenőt kap - nem 100%-os már egy ideje, ezúttal pedig inkább kiültetik. Kérdés, hogy ebben a formában mire lesz elég a ligamásodik kerete, hiszen Curry és Green nélkül nyilván egy egész más csapatról beszélgetünk - jó esélyei lesznek a győzelemre a Wolvesnak. 

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 02:00

Ez rangadó lesz, bár a felek között 5,5 meccs a különbség a Utah javára. A vendégek viszont mostanában nagyon megtorpantak és teljesen váratlanul beleszaladtak egy négymeccses vereségsorozatba, bár tény, hogy azóta három teljes napot pihenhettek, így bőven volt idejük rendezni a soraikat. A Nuggets ezzel szemben sokkal jobb formában van, viszont back-to-backet játszik, előző este a Lakerst gyalulta bele a földbe, így viszont sokkal-sokkal fáradtabb lehet, mint az "agyhonpihent" Jazz, ami általában jelentős különbségeket szokott okozni. A vendégek esélyeit ráadásul borzasztóan megnöveli az, hogy az eddig karanténban lévők visszatérhetnek: Rudy Gobert, Joe Ingles és Rudy Gay is ott lehet majd a parketten, így pedig természetesen egész mások lesznek, mint a vereségek idején. Gobert egyébként kritizálta társait az utóbbi napokban, érdekes lesz látni, hogy hogyan működik majd a kémia, illetve hogy előkerül-e az a "sense of urgency", amit a francia hiányolt. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus