Este 9-től Jazz-Pacers, hajnalban Sixers-Clippers

Tizenegy mérkőzéssel, köztük egy magyar idő szerinti esti találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, íme a beharangozó. 

Utah Jazz - Indiana Pacers 21:00

Jóval korábbra hozták előre ezt a mérkőzést, az esélyes pedig mindenképpen a Jazz, hiszen a listavezető hazai pályán bárki ellen az lenne. A Pacers sincs rossz formában, a LeVert-Brogdon-Sabonis trió támadásban kifejezetten szép dolgokat csinál mostanában és ha a Utah nem figyel, akkor okozhatnak is meglepetést a vendégek pont azzal, hogy bárkit képesek lehetnek túldobni, ha olyan napjuk van. Ezzel együtt Mitchelléknek nyerniük kell, a Suns rohamait is vissza kell verni, meg amúgy is hibáztak egyet négy napja, most nem tehetik meg megint. Clarkson és O'Neale elvileg játszhat, Favors viszont nem, míg a túloldalon McDermott és Turner pályára lépése kérdéses. 

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 01:00

Érdektelen alsóházi derbi, ahol a Pistonsnak otthon azért jobb esélyei vannak a sikerre, hiszen Granték mostanság is bizonyították többször, hogy ha hagyják őket, akkor képesek alkotni. Az OKC-ben ez ezzel a kerettel igazából nincs meg, sorozatban nyolcat bukott, de nyilván a keleti sereghajtó ellen akár lehetne is keresnivalója, legalábbis elméletben - a gyakorlatban azonban meglepő lenne a vendégek sikere, a Detroit jobban egyben van és a hazai pálya is segít. Mindezt viszont boríthatja, hogy Plumlee, Joseph és Ellingston sem játszhat a társaságnál...

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 01:00

Ez kiemelt rangadó lesz, a Sixers megnyerte a keleti csatát a Brooklyn ellen, míg a Los Angeles zsinórban hét győzelemmel, gyakorlatilag a liga egyik legjobb formában lévő csapataként érkezik annak ellenére, hogy vannak sérültjei. Két bajnokesélyes csapatról beszélünk, amelyek egyaránt jó passzban vannak, úgyhogy a színvonal garantált, érdekes lesz látni, hogy Zubacéknak milyen válaszuk van Joel Embiidre, illetve hogy Danny Greenék le tudják-e lassítani a Clippers parádés periméterét - eltérő hangsúlyokkal operálhatnak a csapatok, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A hazaiaknál Harris és Howard játéka is kérdéses, főleg előbbire lenne nagy szükségük azon a poszton, míg a vendégeknél Leonard szereplése kérdéses, George és Morris játszhat, míg Beverley és Ibaka nem áll rendelkezésre.  

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 01:00

A Wizards váratlanul elindult felfelé, jó formában van, az utóbbi öt meccséből négyet is megnyert, a Westbrook-Beal páros nagyszerűen játszik és körülöttük működik a csapat - van is még esélyük a playinre, ha így folytatják, de kérdés, hogy kitart-e ez a lendület. A Pelicans is jó passzban volt, de három győzelem után legutóbb kikapott a Knickstől úgy, hogy Zion Williamsont levette az ellenfél, ez most is kulcskérdés lesz - azon azért meglepődnénk, ha Rui Hachimura is levédekezné a New Orleans nagy formában lévő vezérét és egyébként csapatszinten sem ez a fővárosiak erőssége. Jó eséllyel lehet ebből dobópárbaj, ahol az fog nyerni, aki kevesebbet hibázik, vagy akinek kevesebb rövidzárlata lesz - a vendégeknél állítólag Ball is játszhat, vele erősödhetnek. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

A Netsnél alighanem hidegzuhanyként érkezett a frissen megszerzett LaMarcus Aldridge visszavonulása, de minden gondjuk ellenére most nyerniük kellene, hogy tartsák a lépést a Sixersszel. Irving már visszatért, Durant és Griffin is játszhat, de James Harden még mindig sérült, rá nem számíthatnak, de ezzel együtt otthon lesznek, így is lesz bőven sztárjuk, a játékuk tartalékosan is működni szokott, a Hornetsnek pedig még náluk is több gondja van. A vendégeknél Ball, Hayward, Monk, Graham és Washington is sérült, jelen állás szerint egyikük sem játszhat, úgyhogy óriási bravúr lenne számukra egy brooklyni győzelem - nem hibázhatnak Duranték. 

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:30

Két alsóházi csapatról van szó és bár a Raptors elvileg még odaérhetne a playinbe, de amilyen formát, sőt, igazából amilyen szezont fut, ez nem biztos, hogy reális - ezzel együtt a mostani Magicet otthon meg lehet verni, biztos, ami biztos. Legutóbb mindkét csapat nyert, a Toronto a Spurs ellen játszott jól, míg az Orlando Chicagóból vitte el a győzelmet meglepetésre, úgyhogy vigyázni kell Carterékkel, mert ha nem figyelnek rájuk eléggé, akkor képesek a bravúrra. Az ő játékuk eléggé megjósolhatatlan, a hazaiaknál pedig rengeteg a hiányzó: VanVleet állítólag bevethető, de Lowry, Siakam, Anunoby, Trent Jr. és Bembry sem játszhat, így kiállni sem lesz egyszerű...

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 02:00

A Chicago pocsék formában van, a gárdának minden esélye meg lehetne a playoffra, a kerete már adott hozzá, de mégis zuhanórepülésben van és az előző négy meccsét elvesztette - ebben pedig egy memphisi vereség is benne volt, négy napja 101-90-re nyert a Grizzlies. Ott abszolút Valanciunasék érvényesültek, szétvédekezték Vucsevicséket, nagy kérdés, hogy a padlón lévő, frusztrált hazaiak most tudnak-e válaszolni - a Memphis lélekölő vereséget szenvedett a Dallas ellen Luka Doncic dobásával, nekik abból kell most felállni. Jobb csapat a Grizzlies és neki is nagyon kell a siker, úgyhogy ez abszolút Moranték mellett szól, de a Bullsban sokkal több van az utóbbi négy meccsnél - kérdés, hogy a vezér, LaVine kiesése mit mozdít meg a gárdában, hiszen ha nem zárnak össze, akkor ebben a másfél-két hétben lemaradhatnak a playinről. 

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

Itt egyértelmű a helyzet, egyértelmű favorit a Denver, a gárda Jamal Murray kiesése után is magabiztosan nyert, a liga egyik legrosszabb csapata ellen pedig egyszerűen nem hibázhat, még idegenben sem. A hazai pályán kívül nem is szól semmi a Houston mellett, bár legutóbb kifejezetten szép támadójátékot mutattak be Wallék és nyilván ha nem fog érdemben védekezni a Nuggets, akkor érheti meglepetés, de teljesen más szinten vannak a felek. Érdekes lehet azért, hogy Wall mire képes, illetve hogy Wood mire megy Jokics ellen, de komoly baki lenne a felfelé igyekvő Denver részéről, ha itt botlana. 

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 02:00

A Miami a szép győzelmi sorozat után kettőt is bukott, de mindkettő vállalható volt Phoenixben és Denverben, a gond inkább az erőtlen játékkal volt megint, meglátjuk, hogy ezen sikerül-e változtatni. Oladipo nincs, Butler nem 100%-os, Dragic viszont játszhat és Minnesotában azért illene nyerni, főleg hogy a Wolves két kiütéses vereségből érkezik - igaz, azokon nem játszott Karl-Anthony Towns, most viszont visszatér és ott lesz a parketten. Őt azért megpróbálhatja limitálni Adebayo és ha kicsit javulnak Herróék támadásban, akkor nyerniük kellene, de a védekezés elengedhetetlen, mert a Minny Townsszal már képes jó támadójátékra, sőt, jobbra is, mint az idei Miami...

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 02:30

A Portland továbbra is gyenge formában van, az utóbbi hét meccséből ötöt is elvesztett, a védekezése a liga leggyengébbje (jó, a Sacramentónál talán nem rosszabb...) és mostanában támadásban is hiányzik a csí. A Spurs is gyenge időszakát élte, aztán nyert kettőt, majd legutóbb kikapott a Raptorstól, nehezen "olvasható" a texasi gárda, így aztán igazából teljes rejtély, hogy mit látunk majd ezen a meccsen. Mindkét félnek kellene a győzelem a playoff-harc miatt, ami érdekes, hogy a San Antonio hazai pályán rosszabb eddig, mint idegenben, viszont a keret természetesen a Blazers mellett szól - fontos hiányzók elvileg nem lesznek. 

Dallas Mavericks - New York Knicks 03:30

Ez jó meccs lehet, a Dallas nyugati hetedik, a Knicks keleti hatodik, ráadásul sorozatban négyet nyert, a visszafogottabb időszaka után most nagy formába lendült, nagyon keményen tud védekezni és az utóbbi időben támadásban is tudott megoldásokat találni az adott kérdésekre. A Mavs nem igazán meggyőző mostanában, legutóbb ugyan Luka Doncic varázslatával megverte a Memphist, de ott sem játszott jól, úgyhogy nehéz megmondani, hogy most mire megy, de otthon azért nyernie kellene. A Porzingis-Randle csata érdekes lehet és az említett Doncicon nyilván sok múlik, míg a vendégeknél a dobóformán, a védelembontáson lesz a hangsúly, ha az gördülékenyen fog menni, akkor lehet esélyük. Új sérült nincs, a megszokott keretekre számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus