Este 9-től Nets-Nuggets a Sport TV-n, hajnalban 76ers-Raptors rangadó

Otthon játszik a Lakers és a Mavs, idegenben a Clippers és a Nuggets - nyolc meccs következik már ma estétől, íme a beharangozó.

 

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 21:00 (Sport 1)

A Nets kifejezetten jó formában van, az utóbbi tizenegy meccséből nyolcat megnyert, otthon játszhat és a megszokott rotáció most is rendelkezésre áll, a Nuggets viszont kicsit elvesztette a fonalat, négyből háromszor kikapott és egyre egyértelműbbek a problémái. A támadójátékon mindenképpen javítaniuk kell, ha ott akarnak maradni a nyugati élmezőnyben és legutóbb Bostonban a fáradtság is nagyon látszott rajtuk, meglátjuk, hogy most mennyire sikerül frissebben mozognia a társaságnak. A Nets kiválóan képes triplázni, ha ülni fognak Joe Harrisék távoli kísérletei, akkor nagyon nehéz dolga lesz a Denvernek, persze ha a legjobb védekezésüket kapják elő Nikola Jokicsék és Gary Harrist rászabadítják mondjuk Spencer Dinwiddie-re, akkor minden további nélkül uralhatják is a találkozót.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 23:00

Mindkét csapat a könnyed dobálgatásban hisz, de a Hornets ezt egyelőre tudatosabban és okosabban csinálja, mellette amikor kell, akkor védekezik is, miközben az Atlantára ez egyelőre egyáltalán nem jellemző - ez és a hazai pálya is a Charlotte mellett szól. A Hawks képes lehet a győzelemre, Trae Young bárkit szédobhat, ha olyan napot fognak ki, akkor egy látványos, pontgazdag mérkőzésen kijöhetnek ők győztesen és azért a Hornets is csak egyet nyert meg az utóbbi négy meccséből, de előzetesen inkább a hazaiaknak áll a zászló. Az Atlantánál Hunter nem bevethető, a Charlotte-nál pedig Marvin Williams játéka kérdéses, de jelen állás szerint arra van több esély, hogy pályára léphet.

Miami Heat - Chicago Bulls 00:00

Sokadszor írjuk le, de ez egy újabb kötelező meccs a Heat számára, hiszen jelenleg elég nagy a különbség a két csapat között. A Miami hazai pályán még veretlen, 9-0-ra áll ebben a csarnokban és összességében is ott van Kelet legelejében 16-6-tal, míg a Bulls két biztató győzelem után kikapott a Golden State-től és úgy fest, hogy tartós javulást továbbra sem sikerült elérnie. A vendégekben elvileg megvan a kellő tűzerő ahhoz, hogy bravúrt mutassanak be, de a Heat minden tekintetben jobb csapat jelenleg, védekezésben és támadásban is a top10 környékén van, míg a Bulls egy alsóházi alakulat, amelyben ennél több is lehet, csak nem tudja egyelőre megmutatni. A hazaiaknál az jelent problémát, hogy Goran Dragic továbbra sem játszhat és a Winslow-Adebayo duó pályára lépése is kérdéses, pedig főleg utóbbi játéka lenne nagyon fontos nekik.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 00:00

A Sixers back-to-backet játszik azok után, hogy átgázolt a Clevelanden, Brett Brown pedig figyelt is a játékpercekre, meglátjuk, hogy mennyire sikerül frissíteni a játékosokon - főleg úgy, hogy Josh Richardson és az előző este megsérülő Matisse Thybulle biztosan nem játszik, de a Cavs elleni meccset kihagyó Joel Embiid állapota is kérdéses. A Toronto nincs jó formában, az előző két meccsét elbukta és a hazai pálya most a Philly mellett szól (11-0...), de a vendégek pihentebbek, egészségesebbek és ha sikerül rendezniük a Kyle Lowry visszatérésével kicsit talán megboruló játékukat, akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek. Döntő lehet a palánk alatti csata, illetve az is, hogy Ben Simmonst meg tudják-e állítani VanVleeték, de emlékezhetünk még a két csapat torontói összecsapására, amely abszolút a kiemelkedő védekezésekről szólt és arról, hogy Marc Gasol vezetésével szó szerint lenullázták Embiidet a kanadaiak. Nos, ha Embiid játszik (a hírek szerint egyébként fog), akkor ezért valószínűleg szeretne visszavágni...

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 00:00

A Milwaukee-ban kapott óriási pofon után és a jelenlegi keleti túra további menetét tekintve ez a meccs most abszolút kötelező a Clippers számára - nehéz időszakuk van és a Bucks elleni vereség után muszáj lenne javítaniuk. A Wizards érdekes ellenfél, gyors, rohanós, pontzáporos meccseket játszik, nem nagyon védekezik, így alapvetően nem nehéz ellene kosárlabdázni, de tartani kell a lépést a pontháborút és a rohanást tekintve is. A két keret között egyértelmű a különbség, a Leonard-George páros ott lesz a pályán, úgyhogy blama lenne, ha nem nyerne a Rivers-legénység, de azt bevallották, hogy támadásban kicsit még keresik a helyüket, úgyhogy egy extra dobóformával kellemetlenkedhet a Washington.

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 01:00

A Dallas back-to-backet játszik egy könnyed "edzőmeccs" után, ahol kiütötte ellenfelét, Rick Carlisle pedig a játékperceket is próbálta menedzselni, hogy spóroljon egy kicsit a játékosaival - meglátjuk, hogy ez mennyire sikerült, otthon mindenesetre egyértelműen favoritnak számít a jelenlegi nyugati második helyezett. A Kings zsinórban három vereségből érkezik, legutóbb hosszabbítást bukott San Antonióban, úgyhogy sokkal rosszabb formában van, az egyedüli, ami mellette szól, az az, hogy nem b2b lép pályára - azt viszont még látni kell, hogy mihez kezdenek Luka Donciccsal és a most már jó ideje száguldó dallasi támadójátékkal. A vendégeknél Bogdan Bogdanovics játéka valószínű, Cory Joseph-é viszont kérdéses, míg a Dallas oldalán elvileg mindenki bevethető.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 03:00

Egyik csapatot sem egyszerű megítélni, a Portland összeszedte magát, de azért a komoly együttesek ellen továbbra is alulmarad, az OKC pedig valahogy nyert négy meccsből hármat, de igazán jónak, vagy meggyőzőnek még távolról sem nevezhetjük. Hogy ebből mi sül ki, az rejtély, érdekes lehet, hogy a portlandi támadójátékot működtető Lillard-McCollum duó mihez kezd a védekezésben elég erős Chris Paul és Shai Gilgeous-Alexander ellen, illetve érdekes csatának ígérkezik Carmelo Anthony és Danilo Gallinari párharca is - ahogy centerposzton a Whiteside-Adams csörte is izgalmas lehet. A hazai pálya a Blazers mellett szól és az OKC eddig csak két meccset nyert meg idegenben, de ha meg tudja állítani a portlandi playmakereket, akkor bőven lehet esélye.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 03:30

Természetesen toronymagas favorit a holtversenyben ligaelső és 20-3-mal álló Lakers, amely újabb idegenbeli túrát tudott le hibátlanul és a következő előtt jutott neki egy hazai mérkőzés is - a Minnesota nem gyenge, de azért a listavezető számára verhető ellenfélnek tűnik. Az idegenben alapvetően eredményes Wolves az előző két meccsét már elvesztette vendégként, igaz, ahogy Oklahoma Cityben kikapott, azt tanítani kellene, kérdés, hogy ezek után mennyire szedi össze magát fejben a társaság - sérültjei vannak, Wiggins és Teague játéka is kérdéses, Layman pedig biztosan nem tud pályára lépni. A hazaiaknál elvileg szinte mindenki a fedélzeten van, aki szokott (Rajon Rondo játéka mondjuk kérdéses, ha végül nem játszik, az fájhat nekik), ha megfelelő fordulatszámon pörögnek LeBron Jamesék, akkor nekik áll a zászló.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus