Este Blazers-Clippers rangadó a Sport TV-n

19:00-től Paul George-ékkal meccselnek Damian Lillardék, de lesz Nuggets-Jazz, Pacers-Lakers, Heat-Suns és Mavs-Bucks derbi is.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 19:00 (Sport 1)

A Blazers legutóbb a Denverrel, a nyugati második helyért taposó egyik csapattal találkozott, most pedig a másikkal fut össze, miközben próbálja beverekedni magát a rájátszásba. Utóbbi versenyszámban egyelőre nagyon jól állnak a portlandiek, a play-in egyre reálisabb, ráadásul játékban folyamatosan fejlődnek: az említett, Nuggets elleni összecsapáson új franchise-rekordot állítottak fel 23 beszórt triplával, Damian Lillard is megtalálta a dobásait, Jusuf Nurkic egyre félelmetesebb, és még egy titkos fegyvert is találtak a kispadon Gary Trent Jr. személyében. A Blazers tehát óriási lendületben van, lassan beérhetik a Grizzliest is, és most is egy megoldható teszt következik. A Clippersben nem lesz Leonard (pihenőt kapott), csak Paul George játszik, Lou Williams is igyekszik még felvenni a ritmust -  Montrezl Harrell ma is hiányozni fog, jó eséllyel a kiváló periméter-védő, Patrick Beverley is. Érdekes csatára van kilátás, hiszen Beverley igen jó opció lenne Lillardékra, ugyanakkor ha Jusuf Nurkic esetleg faultproblémákba kerülne, akkor a kisebb sérüléssel bajlódó Hassan Whiteside ezúttal lehet, hogy nem tudja kisegíteni, erősen kérdéses a játéka.

Denver Nuggets - Utah Jazz 21:30

Kicsit roncsderbi-jelleget ölthet a két nyugati playoff-csapat találkozása, hiszen a Nuggetsnál várhatóan továbbra sem lesz Jamal Murray, Gary Harris és Will Barton, ráadásul valószínűleg Paul Millsap kisebb sérülésével sem fognak kockáztatni, ha nem muszáj - Mike Malone leszögezte korábban, hogy egészséges playoff-keret a cél. Ezúttal viszont a túloldalon is akadnak kérdőjelek, bár Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Mike Conley és Royce O'Neale is inkább pihentetés miatt nem játszottak a back-to-back első felén, szinte az összes húzóember várhatóan pályára fog lépni. A Denvernél azért bízhatnak abban, hogy ismét parádésan működik a Jokic-Porter páros, és a továbbra is igen mély magasember-rotáció esetleg faultgondokba hajszolja Gobert-t - ha ez bekövetkezik, onnantól még előnybe is kerülhetnek. Nehéz jósolni, hiszen nem tudhatjuk, ki kerül pályára, és azt is nehéz eldönteni, melyik csapatnak fontosabb ez a mai összecsapás. 

Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 00:00

A Pacersnél eleve több húzóember maródi, az eddig buborék-MVP szinten kosárlabdázó TJ Warren, Myles Turner és Doug McDermott állapota is day-to-day - Malcolm Brogdon szerint láthatóan kicsit elfáradtak az eddigi menetelés során (három győzelemmel kezdtek Orlandóban). A Lakersnél LeBron James, Anthony Davis, Alex Caruso, Dwight Howard és Markieff Morris sem egészséges, azonban a legfrissebb hírek szerint a két sztár pályára lép. Frank Vogel ugyanis lenyilatkozta a minap, hogy össze kell csiszolni a csapatrészeket, mert a támadójáték igencsak döcögős - várhatóan azért JR Smith és Dion Waiters kezében is sokat lesz a labda, Jamesék nem biztos, hogy 30+ percig fent lesznek.

Miami Heat - Phoenix Suns 01:30

A Suns remekül kezdett a buborékban, nagyon egyben van a társaság, Devin Booker szenzációs, Deandre Ayton All-Star szint közelében teljesít, és a kiegészítők is remekelnek, a kezdőötös parádésan összeállt és a padról is rendre jól szállnak be a többiek - nem is csoda a 4-0-s mérleg. A Suns lendületben van, és valószínűleg egy nagy hajrát még szeretnének nyitni a play-in helyekért, az akarattal tehát biztosan nem lesz gondjuk. A Miami szintén jó teljesítményt nyújtott eddig, de  jóval több gondjuk akad az egészséggel: Jimmy Butler továbbra sem hadrafogható, Goran Dragic bokasérülése miatt nem 100 százalékos (ha egyáltalán pályára küldik), Kendrick Nunn pedig személyes okok miatt elhagyta a buborékot, biztosan nem játszhat. A Miaminak azért így is akadnak fegyverei, igazi csemege lehet az Ayton-Adebayo csörte, illetve a Phoenix és Rubio periméter-védekezése a Herro-Robinson triplavető duó ellen. 

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 02:30

A Dallas gyakorlatilag biztos hetedik Nyugaton, míg a Milwaukee holtbiztosan keleti első, úgyhogy egyik csapat számára sincsen különösebb tétje az összecsapásnak, élvezetes kis dobópárbaj kerekedhet a nap zárásaként. Elvileg a Bucksnál mindenki egészséges, de valószínűleg megint kimarad majd néhány idősebb/sérülékenyebb játékos, míg a Dallasnál Seth Curry és Dorian Finney-Smith nem teljes értékű harcos - talán utóbbi játékára van némi sansz. A Dallas még decemberben Miwaukee-ban győzte le a Bucksot, ez viszont most inkább hátrány, mint előny, Giannis Antetokounmpót ismerve szeretne egy kis revansot venni Doncic-ékon. Érdekes párharc lehet az unikornisok, Giannis és Porzingis találkozása, de a Doncic-Middleton párosítás is finom - természetesen akkor, ha valamelyik edző nem dönt úgy, hogy pihenőt ad egyik-másik sztárjának. 

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus