Este Blazers-Knicks a Sport TV-n

Lesz Sixers-Cavs és Warriors-Lakers, de megnézhetjük a két konferencia első helyezettjét is.

Portland Trail Blazers - New York Knicks 23:00 (Sport 1)

Egyik csapat sincs túl biztató helyzetben, de legutóbb mindkettő bravúrgyőzelmet aratott: a Blazers a Lakerst verte meg, a Knicks pedig a GSW csarnokából távozott sikerrel. A New York már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett, nem lehet túl friss, viszont a jelenlegi, szétszedett Portland ellen elvileg bőven nyerhető lehet ez a meccs a vendégcsapat számára - csak a Lakers is így gondolta legutóbb, a vége mégsem ez lett. Lehetetlen jósolni, mert alapvetően egyik csapattól sem várhatunk sokat, de a legutóbbi játék mindkettőnél biztató volt, a Blazers kifejezetten erős csapategységet mutatott és a játékosok el is mondták, hogy valami megváltozott náluk. A Knicksnél Barrett nem játszhat és Noel pályára lépése is kérdéses, a Portlandnél viszont Josh Hart elvileg debütálhat, Eric Bledsoe ugyanakkor még nem. 

 

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 01:00

A Hornets back-to-backet játszik, miután előző este 141 dobott ponttal hozta a kötelezőt Detroitban és ezzel lezárta hatmeccses vereségsorozatát, egyúttal az utóbbi meccsek gyengélkedései után feljavította a támadójátékát. A Memphis pihentebb, hiszen egy nappal korábban szintén Detroitban nyert kiütéssel és mostanában nem nagyon járt otthon, de így is egyértelmű favoritnak számít, ha a saját játékát hozza. A Morant-Bane-Jackson Jr. trióra épülő produkció az előző négy meccsét megnyerte, mind a négyszer dobott legalább 120, de az utóbbi három alkalommal minimum 132 pontot, ellenállhatatlan formában van a liga harmadik legjobb mérlegével bíró csapata. Idei első találkozójukat egyébként érdekes módon Memphisben nyerte a Hornets, úgyhogy van is miért visszavágniuk Morantéknek, meglátjuk, hogy mennyire tudnak ellenállni a fáradtabb Ballék

 

Washington Wizards - Sacramento Kings 01:00

Legutóbb a Wizards és a Kings is nyerni tudott, így bár mindkettő alulról támadna a playinért, de valamilyen reménysugár azért felrémlett náluk. A Sactónál Domantas Sabonis remek játékkal debütált és a vezetésével legyőzték a Minnesotát, míg a Bradley Bealt elveszítő, Dinwiddie-t és Bertanst is elcserélő Washington a Brooklyn ellen nyert egylabdás meccset. Jelenleg elég nehéz megmondani, hogy egymáshoz képest hol tartanak a felek, a hazai pálya nyilván a fővárosiakat segíti, de lehet, hogy a keret minőségét illetően egy jó Fox-Sabonis párossal jobban áll a Kings. A vendégeknél elvileg a Milwaukee-ból érkező Donte DiVincenzo is játszhat, míg a hazaiaknál van esély rá, hogy a Dallastól megszerzett Kristaps Porzingis már ezen a találkozón bemutatkozik. 

 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 01:00

A Spurs back-to-backet játszik egy csodálatosra sikerült győzelem után, amelyet Atlantában aratott a gárda szenzációs első negyeddel és látványos, olajozott, rendkívül hatékony támadójátékkal. A New Orleans is valami hasonlót szeretne, CJ McCollum már debütált és bár a Miami ellen a második félidőben sem ő, sem a csapat nem találta igazán a dobóformáját, de most pihentebben, otthon, egy közel sem olyan feszesen védekező csapat ellen jöhet a javítás. A Pels egyébként az említett vereség előtt jó formában volt és nyerte a meccseit, Ingramre és Valanciunasra is lehet számítani, utóbbinak pedig komoly szerepe is lehet most Jakob Pöltllel szemben. Meglátjuk, hogy a San Antoniónál mennyi töltény maradt az előző este után és mennyire lesznek fáradtak Vassellék, de idén egyszer már megverték a Pelst és egyébként is közvetlen riválisnak számítanak, úgyhogy lesz tétje az összecsapásnak. 

 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:30

Kiemelt keleti rangadó két top ötös csapat között, de egyikük sincs éppen topformában: kezdve azzal, hogy mindkettő back-to-back érkezik és folytatva azzal, hogy mindegyiknél hiányzik a kezdő irányító. A Cavsnél tegnap LeVert és Rondo valahogy megoldotta ezt a feladatot a Pacers ellen, a Philly már nehezebben boldogult vele Maxey révén, mindenesetre az nagy előny, hogy a Sixers így is képes kiemelkedő védekezésre és van egy Joel Embiidje. A centernek most komoly feladata lesz, hiszen az Allen-Mobley duó ellen a legjobb formájára lesz szükség, ha dominálni akar, márpedig csapatának nincs más esélye támadásban, csak az, ha ő bizony dominálni tud - Harden még nem játszhat, így ezúttal is sok múlik majd a Maxey-Harris duón, de a lényeg természetesen Embiid teljesítménye lesz. A Cleveland oldalán sem túl acélos a támadójáték, ha nincs Garland, de LeVert azért érezhetően javított ezen, kíváncsian várjuk, hogy Thybulle-ékkal szemben mire lesz elég ez az ohiói gépezet. Mindkét gárda messze van most az optimális állapottól, de így sincs rossz passzban és így is képes nyerni...

 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 01:30

A Denver back-to-backet játszik a Bostonban elszenvedett szoros vereség után, amely során a második félidőben már nagyon nehezen, küszködve támadtak Nikola Jokicsék. A bombaformában lévő Celtics után pedig most fáradtan mehetnek Kelet másik tűzforró csapatához: a sorozatban nyolcat nyerő Raptorshoz látogat Michael Malone legénysége, amely ezúttal is kőkemény feladat előtt áll. A Toronto pihentebb, otthon játszhat és egyrészt van esély rá, hogy visszatérhet Fred VanVleet (de nem biztos), másrészt pedig a hírek szerint megejtheti debütálását új csapatában Thaddeus Young is. Jokicsot nyilván sosem lehet leírni, de jelenleg bravúr lenne, ha fáradtabban, az előző esti akadozó játék után megállítanák a Raptorst, amely egyébként a sokáig pocsék szezonja ellenére már több győzelemmel rendelkezik az idei alapszakaszban, mint a Nuggets.

 

Miami Heat - Brooklyn Nets 02:00

A keleti listavezető Miami sorozatban négy győzelemmel zárta az idegenbeli túráját és jó formában térhetett haza, hogy fogadja azt a Brooklynt, amely jelenleg a liga legmélyebben lévő csapata zsinórban tíz vereséggel. A vendégeknél azt nem látni, hogy most mi hozna változást, hiszen Ben Simmons egyelőre nem játszhat, de az sem biztos jelen pillanatban, hogy Seth Curry és Andre Drummond debütálhat. Azért ha ők végül ott lehetnek a parketten, az sokat dobna a gárdán, Kyrie Irving mellett nagy szükségük lenne rájuk úgy, hogy Durant, Harris, Aldridge és Claxton sem játszhat majd. Mindenesetre ha Curryék végül pályára is kerülhetnek, a Heat akkor is esélyesnek számít, egy kiegyensúlyozottan működő gépezetről beszélünk hazai pályán, amelynél minden fontos láncszem bevethető - jelenleg komoly blama lenne Butlerék részéről, ha kikapnának ettől a szedett-vedett Netstől. 

 

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 02:00

Mindkét csapat back-to-backet vív, a Bulls előző este a Minnesotát dobta túl, a Thunder viszont csak 87 egységre volt képes Philadelphiában. A legnagyobb különbség egyébként is ez a két csapat között, a Chicago szellősen védekezik, de ellenállhatatlan támadójátékra képes, míg a Shai Gilgeous-Alexandert nélkülöző OKC pont hogy elöl nélkülöz minden átütőerőt és ezt hátul próbálja meg ellensúlyozni. A LaVine-Dosunmu-White-DeRozan sornak viszont papíron képesnek kell lennie arra, hogy kezelje a Dorték által okozott nyomást a periméteren, a palánk alatt Nik Vucsevics is csodálatos dolgokra képes, a két keretet nem is lehet összehasonlítani, egész mások a célok és a hazai pálya is a Chicago mellett szól. Mindezek alapján meglepetésként hatna egy vendégsiker, de az tény, hogy a hazaiak nem dőlhetnek hátra, ha csak csoszognak, azt képes megbüntetni ez a Thunder. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

A felek két napja találkoztak ugyanitt és akkor a Dallas Luka Doncic 51 pontos karriercsúcsával, valamint 28 pontos első negyedével kiharcolta a győzelmet, de azért alapvetően a Clippers elképzelése is működött, Doncic őrülete ellenére is partiban tudtak lenni a vendégek. Tyronn Lue most abban bízik, hogy hasonlóan meg tudják fogni a Mavs gépezetét, csak ezúttal a szlovén sem dob be minden nehéz helyzetet és így akár el is lophatják ezt a sikert. Az esélyes nyilván a 6,5 meccsel előrébb tartó, zsinórban négyet nyerő Dallas és nem az előző három találkozóját elbukó Los Angeles, de egy koncentrált, fizikális játékkal benne lehet a pakliban a vendégek sikere is - elöl a Jackson-Powell párosra építve, egy jó Zubaccal, jó triplázással lehet bennük elég potenciál a győzelemhez. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Mavsnél Spencer Dinwiddie most bemutatkozhat-e.

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 02:30

Mindkét csapatnak szüksége lenne a javításra, a GSW a kilences sikerszéria után némileg váratlanul futott bele két vereségbe, főleg a legutóbbi, Knicks elleni hazai után vonhatták fel a szemöldöküket a szurkolók. A Lakersnél persze ennél jóval komolyabb baj van, Russell Westbrook helyzete a csapaton belül lassan tarthatatlanná válik, de a cserehatáridő lejártakor nem léptek vele kapcsolatban, legutóbb pedig még a kiüresített Portland is legyőzte őket - nem véletlenül jönnek azok a hangok, hogy nagyon régen volt ilyen kilátástalan helyzetben a gárda. Nehéz is mit jósolni, hiszen a James-Davis páros ott lehet a parketten, és ennek a két játékosnak már önmagában sokkal többet kellene jelenteni az eredményesség szempontjából - az nem biztos, hogy a sérüléssel bajlódó Westbrook most játszik, az pedig már eldőlt, hogy Carmelo Anthony ezúttal sem térhet vissza. A Warriors oldalán Green, Wiseman és Iguodala nem lesz, a többiek pályára léphetnek és otthon a mostani szétesett Lakers ellen természetesen toronymagas favoritok az előző két vereség ellenére is. 

 

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

Itt nem lehet kérdés, a Magic back-to-backet játszik a Salt Lake Cityben elszenvedett szoros vereség után, míg a Suns jelenleg az egész ligából kimagaslik: már 4,5 meccsel vezet a Warriors, 7-tel a Memphis, illetve majdnem tízzel a Miami előtt, az utóbbi 20 találkozójából 18-at megnyert és legutóbb a jó formában lévő Milwaukee-t is olyan simán verte meg, hogy ahhoz kétség sem férhetett. Mivel új sérültjük nincs Bookeréknek, otthon vannak, pihentebbek, így nincs miről beszélni, csak a "véletlen" és egy esetleges váratlan hátradőlés, rossz hozzáállás okozhat kellemetlenségeket a Phoenix számára, egyébként a tükörsima hazai siker a realitás.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus