Este Bucks-Nets a Sport TV-n

Visszavághat a Portlandnek a Warriors - New Orleansba utazik a Rockets - pályán a Nuggets és a Celtics is - íme a játéknap felvezetője. 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 23:00 (Sport 2)

Jelen pillanatban a Milwaukee-é a liga legjobb mérlege, mivel a Raptors kikapott hajnalban és ha most is nyernek Giannis Antetokounmpóék, akkor meg is szilárdíthatják ezt a pozíciójukat. Márpedig az esélyek mellettük szólnak, az utóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, otthon pedig 15-3-ra állnak, ezzel szemben a Nets egy back-to-back második felén érkezik meg - előző este gyenge játékkal kaptak ki Russellék Charlotte-ban. A hazaiaknál különösebb sérültek nincsenek, pihentebbek, úgyhogy minden az ő sikerüket ígéri, viszont természetesen ilyenkor szokott jönni a meglepetés - fáradtabb a Brooklyn, de Dinwiddie-nek aligha lesz egymás után két ilyen gyenge meccse és ha a Milwaukee kicsit lazábban áll az estéhez, egy jó dobóformával okozhatnak zavart a vendégek. 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 1:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Wizards egy Chicago elleni hazai zakóból, a Hornets pedig a Nets elleni győzelemből érkezik. A fővárosiaknál elég nagy a probléma, John Wall is kidőlt, ez a Bulls elleni játék már borzalmas volt és tizenegyből kilenc vereség után, minden szempontból meggyötörten érkezhetnek meg a csarnokba - a Charlotte azért ennél jobban áll, legalábbis a Brooklyn ellen mindenképpen jól nézett ki. Az idegenbeli 4-10-es mérleg azért figyelmeztető jel Kemba Walkerék számára, de különösebb sérültjük nincs, előző este önbizalomnövelő sikert könyvelhettek el és ha Tony Parker megint hozza magát, akkor jóval gördülékenyebbek, mint a Wall nélkül erőlködő Washington. A hazai pálya Bealék mellett szól, viszont ezen felül sok minden most nem. 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 1:00

Ezen a találkozón a Pelicans lesz a fáradtabb, a Dallas elleni kiélezett meccs másnapján lép pályára a társaság úgy, hogy a kulcsemberek nagyon komoly terhelést kaptak - Anthony Davis például 43 percet játszott, a második félidőben pedig egy másodpercet sem pihent. Márpedig óriási szükségük lenne arra megint, hogy ő továbbra is hozza az MVP-kaliberű teljesítményét, mert nagyon rövid a rotáció és ez most sem fog változni, úgyhogy mindenkitől extra kell, csakhogy éppen emiatt még inkább megérezhetik a back-to-backet. A Houston nagy formában van, sőt, talán idei legszebb időszakát éli, pedig Chris Paul nem játszhat, de James Harden döbbenetes statisztikákat produkál és olyan szinten viszi a hátán az együttest, hogy az félelmetes. Kérdés, hogy ezt képes-e tartani, de ha igen, a csapatvédekezés pedig kellően agresszív lesz náluk megint, akkor jó esélyeik lehetnek még idegenben is - a Pels otthon sokkal veszélyesebb, mint vendégként, de a back-to-back az back-to-back, Harden Harden és nem lepődnénk meg azon, hogy ha a negyedik negyedben kicsit kifulladna a Gentry-legénység. 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 1:30

Mindkét gárda back-to-back érkezik, de bár egy-két hete ez még egy érdektelen alsóházi meccs lett volna, azóta az Atlanta azért kezd érdekessé válni: az utóbbi öt meccsükből négyet behúztak Trae Youngék, előző este Minnesotában is nyertek, úgyhogy parádés formában vannak. Viszont az ő dolgukat nehezíti, hogy nem egyszerűen back-to-backet, de hosszabbítást játszottak, úgyhogy borzasztóan fáradtak lehetnek, míg a Cavs egy újabb sima vereséget gyűjtött be - Collin Sextonék továbbra sem tudnak NBA-szinten támadni, így pedig nem nagyon van esélyük senki ellen. A Hawks jóval potensebb támadásban, egészségesebb is, a fáradtságot pedig valamelyest ellenssúlyozhatja a hazai pálya, de azért ha a Cleveland éppen most fog ki egy jobb dobóformát, ahogy előző este is volt egy ilyen negyede, akkor bajban lehet az Atlanta. 

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 2:00

Jó kis védekező csatára számíthatunk, hiszen mindkét csapat elsősorban erre épít, ezzel eredményes. A Bostonnál úgy tűnt, hogy sikerült elindulni felfelé, de legutóbb simán kikaptak Houstonban úgy, hogy akkor már a védekezés sem állt összze, míg a Memphis egy gyengébb időszaka után éppen most nyert zsinórban kettőt és most Conley-ék bízhatnak abban, hogy talán összeszedték magukat. Mindkét oldalon vannak azért kérdőjelek és mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, de egyikük sem tud igazán stabilan jól teljesíteni idén - a minőség inkább a Boston mellett szól, a hazai pálya viszont a Memphist segítheti. Ami a sérüléseket illeti: a hazaiaknál a megszokott rotáció rendben van, míg a vendégeknél továbbra is hiányzik Aron Baynes. 

Utah Jazz - New York Knicks 2:00

A New York jelenleg a liga leggyengébb csapatának számít, zsinórban hat vereség után, már-már reménytelen játékot mutatva léphet pályára a társaság, míg a Utah egy kiváló időszakot követően legutóbb meglepően simán kikapott a Phillytől, egy újabb teljesen érthetetlen meccset produkáltak Mitchellék. Ettől függetlenül most kötelező a győzelem a hazaiak számára, jelenleg nincs "kötelezőbb" meccs, mint a Knicks elleni hazai, de annyira ingadozó teljesítményt nyújtanak továbbra is Korverék, hogy nem lehet biztosra venni a sikerüket - már úgy tűnt, hogy elindultak, de ez a Sixers elleni blama kicsit visszarántotta őket a korábbi helyzetükbe. Ráadásul sérültjeik is vannak, Exum nem 100%-osan fogja vállalni a játékot, Rubiónak több gondja is van és lehet, hogy nem tud pályára lépni, Crowder pedig biztosan nem tud majd játszani - pedig akárhogy is, de nyerniük kell, mert a playofftól még mindig messze vannak és ilyen vereségek nem fognak beleférni. 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 3:00

A Suns és a Nuggets is back-to-back második felén lép parkettre és ebből egy igazán jó mérkőzés is kisülhet, tekintve a Phoenix formáját - az OKC ellen ugyan a negyedik negyedben összeomlott, de előtte kiválóan tartotta magát (sőt), azt megelőzően pedig 3-2-vel hozta idegenbeli túráját. A Denver két idegenbeli vereség után nagy csatában, kiváló védekezéssel otthon megverte a San Antoniót, de a több sérült alapember mellett Malik Beasley is kidőlt, aligha tud most játszani, sőt, Murray sem 100%-os - így azért nagyon kemény minden meccs, főleg idegenben és főleg a back-to-back második felén. Lesz esélye a Sunsnak, ők egészségesek, megérezhetik a "vérszagot" és ha fáradtabban a Nuggets nem tudja hozni a ligaelit védekezést, akkor Jokicséknál lehetnek gondok, mert tűzerő kevesebb van bennük - a center egyébként taníthat egy-két dolgot az újonc Aytonnak, érdekes lehet az ő párharcuk is. 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 4:00

A Warriors szezonja eddig abszolút elmarad a korábbiaktól és két napja hosszabbításban a Portlandtől is kikaptak Curryék, méghozzá hazai pályán, úgyhogy van miért visszavágniuk - viszont idegenben csak 8-8-ra állnak és bőven van mit bizonyítaniuk az elmúlt időszak után. A Blazers egy-két gyengébb meccset leszámítva összességében jobb formában van, az oaklandi siker után hazai pályán is magabiztosan lehetnek Damien Lillardék, új sérültjük nincs, viszont természetesen azért ha a GSW felpörög, akkor csarnoktól függetlenül nagyon kevesen tudják megállítani - a kérdés csak az, hogy mikor pörög fel ténylegesen a bajnok elöl-hátul, mert ha ez nem történik meg most és ugyanúgy lötyögni fog, akkor megint bajban lehet. 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 4:30

Ez is egy olyan meccs lesz, ahol mindkét csapat back-to-backet vív, a Clippers megverte a Lakerst, míg a Spurs kikapott Denverben és idegenben csak 5-12-re áll, az egyértelmű, hogy vendégként annyira nem működik DeRozanék játéka - a LAC 12-4-es hazai mutatója viszont jelzi, hogy Lou Williamsék otthon nem sűrűn hibáznak. A back-to-back is nekik jöhet jobban a hazai pálya és a hosszabb kispad miatt, egyébként is jó formában vannak, ötből négyet nyertek és ebben a csarnokban idén egyszer már megverték a San Antoniót - új sérültjük nincs és az eddigiek alapján talán inkább nekik áll most a zászló.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus