Este Celtics-Rockets rangadó a Sport TV-n

19:00-kor kezdődik az NBA következő játéknapja, jöhet a Bulls-Hawks visszavágója, javítania kell az OKC-nek, pályára lép a Toronto is.

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 19:00

A Portland legutóbb egylabdás meccset vesztett a remekül játszó Toronto vendégeként, amellyel megszakadt a győzelmi szériája, de itt a lehetőség, hogy elkezdjen egy újat, ráadásul az említett mérkőzést kihagyó Enes Kanterre már ismét számíthat Terry Stotts. A Hornets a playoffért van óriási harcban, legutóbb kulcsmeccset nyert Brooklyban, de továbbra sem tud igazán kiegyensúlyozottan teljesíteni James Borrego alakulata, meglátjuk, hogy most otthon melyik arcát mutatja a társaság. A Blazers győzelem esetén megelőzheti a Thundert és felléphet a nyugati harmadik helyre, úgyhogy Lillardék számára is van tét - Evan Turner játéka erősen kérdéses, míg a Charlotte-nál mindenki bevethető.

Boston Celtics - Houston Rockets 21:30 (22:15-től Sport 1)

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem és mindkettő esélyes lehet a konferencia-döntőre, sőt, a saját terveik szerint akár még ennél is többre. A Boston nagyon gyenge formában volt az elmúlt időszakban, de aztán legutóbb jó védekezéssel sikerült hoznia a Washington elleni hazai kötelezőt, meglátjuk, hogy a Houston ellen is képesek-e hasonlóan védekezni Marcus Smarték, illetve hogy ez a siker visszaadott-e annyit az önbizalmukból, hogy támadásban is összeszedjék magukat. A Rockets a kiegészült kerettel hozza az eredményeket, az előző négy találkozóját megnyerte és most Eric Gordon, valamint Kenneth Faried is játszhat a hírek szerint - Gerald Green pályára lépése kérdéses, Iman Shumpertet pedig minden bizonnyal nélkülözniük kell. Érdekes csatára számíthatunk Irving és Harden között, Paul és Smart is igazi kullancs védő lehet az ellenfél vezérén, meglátjuk, hogy mire mennek egymással - az előző találkozójukat a Rockets uralta a stílust tekintve és nyerni is tudott a D'Antoni-legénység Houstonban.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 21:30

A csapatok alig két napja feszültek egymásnak egy már-már történelmi, négy hosszabbítást és a liga históriájának harmadik legtöbb pontot hozó mérkőzésén - ezek után pikáns visszavágóra készülhetünk. Akkor is leírtuk, hogy bár elvileg tankolnak a csapatok, gyakorlatlag igenis nyerni szeretne mindkettő, akkor a Bulls jött ki jobban a thrillerből, de ugyanúgy visszavághat most az Atlanta, bár John Collinsra elvielg még most sem számíthat a társaság. Jósolni lehetetlen, de az izgalom szinte garantált, sok motivált és nagyon tehetséges fiatal lesz a pályán ezúttal is - alapvetően azért több lábon áll a Chicago és a hazai pálya is Markkanenéket segíti, jobb formában is vannak, de ahogy múltkor egy-egy játék döntött, úgy ez most is benne van a pakliban. 

Los Angeles Clippers - New York Knicks 21:30

Ez természetesen kötelező meccs a Clippers számára, Danilo Gallinariék egyre közelebb vannak a playoffhoz és mivel a Kings-Lakers páros "bénázik", így aligha fog visszavenni Doc Rivers alakulata. A keleti sereghajtó ellen otthon még akkor is masszív favorit a Los Angeles, ha a Knicks mostanában nyeregetett meccseket, főleg hogy a sérülések nem nehezítik Lou Williamsék dolgát. Érdekes lehet DeAndre Jordan visszatérése a Clippers ellenfeleként, de a center az elmúlt találkozókat kiülte és most is erősen kérdéses a játéka.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 00:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és bár a papírforma egyértelműen a Magic mellett szól, azért illik óvatosan kezelni a helyzetet. Ennek leginkább két oka van: az egyik, hogy előző este pihent Kevin Love, így most frissen lehet ott a pályán és az ő jelenléte mindig sokat jelent a Cavsnek, a másik pedig, hogy a mostanában félelmetes Orlando éppen az ilyen találkozókon szokott betlizni - az elmúlt időszakban megvert minden élcsapatot, de éppen a Bulls és a Knicks ellen kapott ki. Szóval kötelező meccs ez a vendégek számára, de kérdés, hogy mennyire tudják érvényesíteni a papírformát egy back-to-back második felén, főleg úgy, hogy DJ Augustin előző este bokasérülést szenvedett, őt minden bizonnyal nélkülözni fogják most.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 00:00

A Detroit back-to-back lép pályára, de Dwane Casey azért igyekezett figyelni a játékpercekre a Cavs elleni gála során, úgyhogy nagyon azért nincsenek leharcolva Drummondék. Szükség is lesz minden erejükre ahhoz, hogy a Toronto ellen legyen keresnivalójuk, mert bár a Pistons jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata, a Raptors ugyanilyen kiváló passzban van, egészséges és most pihentebb is, azt pedig talán ecsetelni is kár, hogy mi a különbség a két játékoskeret között. Kíváncsian várhatjuk, hogy most Ibaka vagy Gasol kezd-e centerposzton a vendégeknél, illetve hogy Siakam képes-e lassítani Griffint, vagy Lowry Reggie Jacksont - a hazaiak játéka azért fáradtabban fogható még vendégként is. Ettől függetlenül a színvonal garantált és egy jó kinti dobóformával bármire képes lehet a Detroit.

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 00:00

Mindkét csapatnak már csak matematikai esélye van a playoffra és ez az állapot tulajdonképpen a játékerejüket is tükrözi, elég hasonló szinten vannak jelenleg. Ebben a párosításban a hazai pálya lehet döntő, mert az mindkét fél számára kulcsfontosságú és ezt a meccset Washingtonban rendezik, úgyhogy inkább a Wizards tűnik esélyesebbnek. Ettől függetlenül érdekes lehet, hogy Thomas Bryanték mihez kezdenek Karl-Anthony Townsszal, mert a Minny centere eléggé foghatatlan mostanában és az ő extra estéje azért ellensúlyozhatja a fővárosi hazai pályát. Új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz hátráltató tényező.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 1:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, de most mindentől függetlenül muszáj nyernie az OKC-nek: zsinórban négy vereség nem fér bele a mostani nyugati élharcban, még egy-két pofon és több helyet is visszacsúszhat a társaság. Paul George az utóbbi két összecsapást kihagyta és jó eséllyel most sem léphet pályára, de most már ez sem lehet kifogás a jelenlegi Memphisszel szemben. A vendégeknél is vannak hiányzók, a back-to-back miatt újabbak is előfordulhatnak és még George nélkül sincs egy súlycsoportban a két keret, úgyhogy komoly blama lenne, ha nem törnék meg rossz szériájukat Westbrookék.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus