Este Clippers-Grizzlies a Sport TV-n, a Spurst fogadja a Milwaukee

Idegenben játszik a Nuggets, a Celtics, a Raptors, a Jazz, a Thunder és Pacers, míg a Dallas otthon lép pályára - íme a játéknap felvezetője.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 21:30 (23:30-tól Sport 1)

A Clippers természetesen egyértelmű esélyes úgy is, hogy Paul George és Patrick Beverley most nem játszhat, de azért így komoly teher lesz a Leonard-Williams-Harrell trión, a Memphist pedig komolyan kell venni, nem dőlhetnek hátra a hazaiak. A Grizzlies támadásban képes szép dolgokra, kintről és bentről is megvannak a fegyvereik, hiányzójuk pedig Jae Crowder lehet, az ő játéka kérdéses - ha hátul lazábban veszi az estét a LAC, akkor lehet keresnivalójuk a vendégeknek. Idei első találkozásuk szoros meccset hozott, végül két ponttal győzött Memphisben a Clippers, otthon viszont 15-3-ra áll, ez azért nem véletlen - a két hiányzó kezdőjük nélkül is jobbnak kellene lenniük, mint a fiatal, rutintalan, idegenben eddig 6-10-et hozó, legutóbb Sacramentóban vereséget szenvedő Grizzlies.

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 00:00

A Raptors legutóbb Miamiban szinte mindent rosszul csinált támadásban, kérdés, hogy most mit mutat a gárda elöl, mert nagyjából ezen múlnak a meccsei mostanában - az utóbbi négyből azt a kettőt nyerte meg, ahol működött a támadójáték. A Nets nagyon rossz formában van, zsinórban négyet bukott, otthon és idegenben is gondban volt, egy plusz faktor viszont felzárhatja a gárdát: Caris LeVert hosszú idő után végre visszatérhet és bár elsőre még nem kell tőle túl sokat várni, de biztos, hogy segíthet gödörben lévő csapatán. A Torontónál nincs változás a rotációban, ugyanúgy hiányzik a Gasol-Siakam-Powell trió, de így is bizonyítottak már például Bostonban, ha a jobbik arcukat mutatják, akkor most is képese lehetnek a győzelemre.

Orlando Magic - Utah Jazz 01:00

Az Orlando back-to-backet játszik a Miami legyőzése után, de azzal a védekezéssel otthon most is lehet keresnivalója, hiszen hazai pályán azért több jó csapatot is megfogott már - igaz, Isaac nélkül kell megoldani a feladatot fáradtabban, de így sem szabad leírni Vucsevicséket. A Jazz viszont most az egyik legnehezebb ellenfélnek tűnik, ligaszinten az egyik legjobb formában lévő csapatról beszélünk, amely tízből kilencet nyert és bár idegenben csak 9-9-re áll, de az utóbbi időben már ez sem jelentett neki problémát. Emiatt és a frissesség miatt azért esélyesebbek a vendégek, ha a támadójátékuk nem is mindig tökély, de a védekezésük összeállt az elmúlt időszakban - egy back-to-back második felén ellenük játszani nem éppen pihentető program...

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 01:30

Kiváló formában érkezik meg erre a meccsre a Thunder, Chris Paulék kilencből nyolcat és sorozatban négyet nyertek, idegenben is képesek bármire, úgyhogy ők tűnnek esélyesnek - játékban és eredményességben jelenleg élcsapatnak számítanak. A Cavsnek is volt egy jobb időszaka, de most megint elvesztett négyből hármat, legutóbb a Hornets elleni hazai meccsen kapott ki, úgyhogy nincs igazán jó passzban és jelenleg egyértelműen az OKC-nek áll a zászló. A hazai pálya azért segíthet Kevin Love-éknak és ha a fiatalok jó napot fognak ki, akkor okozhatnak meglepetést, de alapvetően Paulék rutinja, mélysége a vendégek sikerét jövendöli.

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

A Hawks a szoros bostoni vereség másnapján lép pályára és nagy kérdés, hogy mennyi maradt a társaságban, ugyanis az utóbbi két meccsen összekapták a védekezésüket és elöl sem elveszettek, próbálják megtalálni az egyensúlyt - egy dobáson múlt a bravúrjuk a Celtics vendégeként, erre azért lehet építeni. A Pacers persze jobb csapat, ráadásul pihentebb, de nincs jó formában, négyből hármat elvesztett, mindhárom vereség során 110 pont felett kapott, ráadásul idegenben csak 7-9-re áll, úgyhogy Saboniséknak is van min dolgozniuk. Ezzel együtt kötelező lenne nekik a győzelem ebben a helyzetben, hiszen szoros csatában vannak a keleti élmezőnyben, a ligautolsó ellen nem kaphatnak ki - egyébként idén kétszer megverték már az Atlantát, igaz, egyik alkalommal sem simán. A vendégeknél Malcolm Brogdon még biztosan nem játszhat, a hazaiaknál többek pályára lépése is kérdéses, már csak a back-to-back miatt is.

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

A Celtics back-to-backet játszik az Atlanta legyőzése után és most sem lesz könnyű feladata, hiszen fáradtabban, valószínűleg továbbra is Kemba Walker nélkül kell nyernie idegenben - persze alapvetően sokkal előrébb tartanak, mint a Bulls, de ezek a hátráltató körülmények is egyértelműek. A Chicago egyébként nincs igazán rossz passzban, egy jobb időszak után kikapott a Buckstól és a Jazztől, de utóbbi ellen szoros lett a vége, most pihentebben lehet keresnivalója a társaságnak, ha a jobbik arcát mutatja - elvileg LaVine és Carter Jr. is kimozogta kisebb sérülését, mindketten ott lesznek a pályán, úgyhogy közel teljes fegyverzetben lehetnek. Nagy kérdés, hogy a back-to-back mennyit vett ki Smartékból, az Atlantával nagyon meg kellett küzdeniük otthon is, ráadásul most már Enes Kanter játéka is kérdéses.

Washington Wizards - Denver Nuggets 02:00

A Wizards előző este simán kikapott a Portlandtől ebben a csarnokban és most sem számíthat sok jóra, a meccs toronymagas esélyese a Denver. A hazaiaknál még mindig rengeteg a sérült, fáradtabbak és egyébként is teljesen más szintet képviselnek, mint a Nuggets, amely a komoly houstoni pofont legutóbb egy indianai győzelemmel kozmetikázta. Kíváncsian várhatjuk, hogy folytatja-e jó szereplését Michael Porter Jr., mert ha igen, akkor azzal komoly pluszt adhat csapatának, de ezen az estén minden mellettük szól akkor is, ha a fiatal éppen gyengébb napot fog ki - a keretüket, a védekezésüket össze sem lehet hasonlítani, ahogy az egészségi állapotukat sem, főleg a frissességgel kombinálva.

Golden State Warriors - Detroit Pistons 02:30

Két gyenge csapat találkozója lesz ez, mindketten sorozatban három vereségből érkeznek és ez még nem is mondja el, hogy mekkora a gond - igaz, a GSW a kerethez képest így sem rossz, tízből négyet nyert, de legutóbb Steve Kerr szerint is csalódást keltő teljesítményt nyújtott. Meglátjuk, hogy felpörögnek-e most Draymond Greenék, akik D'Angelo Russellre továbbra sem számíthatnak, így pedig támadásban azért biztosan megint limitáltabbak lesznek, de a jelenlegi Detroitot még így is elkaphatják - pocsék formában vannak Drummondék, akik főleg idegenben gyengék, ráadásul most már cserepletykák is okozhatnak náluk zavart. Sérültjeik, betegeik most is bőven vannak, Griffin és Morris biztosan nem fog játszani, a többieket majd meglátjuk...

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 02:30

A Bucks legutóbb kicsit szenvedősebben játszott, de végül azt a meccset is megnyerte, most pedig otthon természetesen megint egyértelmű esélyesnek számít - a liga legjobb csapatáról beszélünk, ez nem is lehet kérdés jelenleg. Donte DiVincenzo ugyan sérülés miatt nem fog játszani, de azért elég mélyek ahhoz, hogy ezt elbírják, kérdés, hogy a Spurs mit csinál a túloldalon, hiszen a Milwaukee rengeteg hármast ad fel védekezésben, a SAS pedig ezeket nagyon inkonzisztensen dobja - jobb napjain brutális dobófesztivált is tud rendezni, ha egy ilyen este következik, akkor azért lehet esélyük a vendégeknek. A San Antoniónál Dejounte Murray személyes okok miatt nem lesz majd ott a pályán, a többiekre viszont elvileg számíthat Gregg Popovich.

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 02:30

Két vereség után legutóbb 123 dobott ponttal nyert a Dallas és otthon most is Luka Doncicék az esélyesebbek, bár a sérülések azért megnehezítik a dolgukat - Porzingis és Hardaway biztosan nem fog játszani, de Wright pályára lépése is kérdéses. A Hornets legutóbb egy hosszabb vereségszériát zárt le azzal, hogy szoros meccset nyert Clevelandben, meglátjuk, hogy ezzel ismét összeszedik-e magukat, az mindenesetre biztos, hogy a Rozier-Graham páros jól játszott és ha ők így folytatják, akkor most is lehet esélyük a győzelemre. Ezzel együtt otthon azért nyernie kellene a Mavsnek, amíg Doncic játszik, addig nagy baj nem lehet, ha Curry, Barea, vagy más fel tud lépni mellé, akkor a védekezésben nem túl acélos, támadásban pedig a két hátvédre építő Charlotte ellen felülkerekedhetnek.

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 04:00

A New Orleans a Lakers elleni vereségből érkezik és az a fő kérdés, hogy mennyire fáradtak el abban a meccsben, hiszen nem adták fel 20+ pontos hátrányban sem, hanem rohamoztak és nagy erőket mozgósítva visszajöttek hét pontra - győzni viszont nem tudtak, úgyhogy erre az estére vetítve csak a kivett plusz energia az, ami számít. A Kings egy komolyabb negatív széria után legutóbb megverte a Memphist, de ez még nem jelenti azt, hogy le is tudta rossz formáját, ráadásul sem Bogdanovicsra, sem Bagley-re nem számíthat most. Érdekes meccs lehet, de túl nagy színvonalra előzetesen nem kell számítani - a pihentség és a hazai pálya a Kings, a forma inkább a Pelicans mellett szól.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus