Este Clippers-Kings a Sport TV-n, hajnalban Bucks-Sixers

Lesz még Rockets-Jazz rangadó is, pályán a Dallas és a Miami - mutatjuk a következő NBA-játéknap felvezetőjét. 

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 21:30

Az 1-3-mal lehozott idegenbeli túra után nagyon kellene ez a hazai győzelem a Clippersnek, hiszen komoly harcban van a gárda a nyugati második-negyedik helyen és egyébként a 22-5-ös (nyugati legjobb) hazai mérleg is kötelezi Doc Rivers csapatát. Két fontos hiányzójuk most is lesz, Paul George és Pat Beverley nem játszhat, de Kawhi Leonard körül így is megvannak a társak ahhoz, hogy nyerni tudjanak, kérdés, hogy ezt sikerül-e beváltaniuk, mert a Kings azért veszélyes csapattá nőtte ki magát az utóbbi időben - az AS előtt volt két vereségük, de két napja például megverték a Memphist is, úgyhogy oda kell rájuk figyelni. Hozzá kell tenni azt is, hogy a Sacramento a szezon során egyszer már nyert ebben a csarnokban is, ez is óva inti Lou Williamséket, akiknek a védekezésükre mindenképpen oda kell figyelniük, főleg a periméteren - magas poszton vannak hiányzói a Kingsnek, onnan kevésbé veszélyes a gárda, de kintről...

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

Sorozatban három meccset nyert meg a Charlotte és bár a játék továbbra sem nevezhető jónak, azért az eredményeket el kell ismerni, úgyhogy kíváncsian várjuk a mostani teljesítményüket - a Nets azért komolyabb feladat lesz, ha most is nyernek, akkor ki kell jelenteni, hogy nagy formában vannak. A Brooklyn előzetesen azért még idegenben is jó esélyekkel lép pályára, jó formában volt az All-Star előtt, azóta pedig a liga legnehezebb csarnokában, Philadelphiában kapott ki hosszabbítás után, kérdés, hogy ahhoz képest támadásban mennyit tud javulni, vagy hogy esetleg mennyit vett ki a csapatból az a mérkőzés. Így, hogy Irving már biztosan nem lesz idén, mindenki fejében letisztázódhatott a szerepe és felelőssége, Dinwiddie-ék bizonyították, hogy az irányító nélkül is képesek bármire, úgyhogy ez nem valószínű, hogy visszafogja őket - viszont olyan óriási tét számukra nincs, előrébb nem kerülhetnek, hátulról pedig ugyan nincs messze a Magic, de Vucsevicsék sem nagyon fenyegetik őket a parádés játékukkal. 

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 01:30

A Dallas back-to-backet játszik az orlandói győzelem másnapján, ott remek támadójátékkal, a Doncic-Porzingis-Kleber trió nagyszerű teljesítményével tudtak nyerni és az biztos, hogy tűzerőre most is szükségük lesz. A Hawks nem védekezik úgy, mint a Magic, cserébe viszont jóval nehezebb túldobni, főleg idegenben és főleg fáradtabban, bár azt megint le kell írnunk, hogy az idei Mavs számára a vendégség az új hazai pálya, 19-8-cal a liga egyik legjobb idegenbeli csapatának számít. Az Atlanta legutóbb Trae Young 50 pontjával a Miamit győzte le ebben a csarnokban, ezzel is jelezte, hogy jó csapatokat is képes megfogni és bár nyilván nem várhatunk mindig 50 pontokat Youngtól, de ez a csapat bizony bárkit képes megszórni - előzetesen egy látványos Young-Doncic csatára és sok pontra számíthatunk. 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 02:00

Kötelező mérkőzés a Miami számára, Erik Spoelstra csapata nagyon gyengén szerepelt az idegenbeli túrán, legutóbb Atlantában is kikapott, úgyhogy leszakadt a Bostontól és ha most is kikap, akkor már a Sixers is megelőzheti. A back-to-backet játszó Clevelandet otthon egyszerűen muszáj most megverniük Jimmy Butleréknek, hazai pályán egyébként is 22-3-ra állnak, ami szenzációs mérleg, jobb a keretük, pihentebbek, minden mellettük szól még úgy is, hogy Leonard és Herro aligha játszik, sőt, Jones Jr. pályára lépése is kérdéses. A vendégeknél az lesz az érdekes, hogy az előző esti akaraterő és védekezés most is meglesz-e, J.B. Bickerstaff új edzőként alaposan felpörgette a csapatot Washingtonban, ami győzelmet ért, de azért a back-to-back az back-to-back, sokat kivett belőlük az a találkozó, illetve azért a Miami sem Washington.

Chicago Bulls - Phoenix Suns 02:00

A Suns back-to-backet játszik a sima torontói vereség után, ott nagyon gyengén támadott a társaság, ennél most mindenképpen több kell Bookeréktől, de a fáradtság megnehezítheti a dolgukat. Ugyanakkor a Bulls teljesen más szint, mint a Raptors, sorozatban hétszer kaptak ki LaVine-ék, most is lesz öt-hat hiányzójuk, úgyhogy csak a hazai pályában és a frissességben bízhatnak, egyébként egy ponterősebb, jobb csapat hozzájuk képest a Phoenix. Túlragozni nem érdemes ezt a meccset, reális esélye egyik félnek sincs már a playoffra.

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 02:30

Kiemelt keleti rangadó két olyan csapat között, amelyek egyaránt esélyesek a bajnoki címre, bár ezt a Sixers szezonja abszolút nem támasztja alá, de azért ezt a csapatot majd a playoffban kell megnézni ahhoz, hogy ténylegesen ítéletet mondjunk róluk. Most az a biztos, hogy sorozatban négy hazai meccset megnyert a gárda, ezzel elindult felfelé, idegenben viszont továbbra is egy átlagos középcsapat szintjét hozza és mivel ezt a meccset Milwaukee-ban rendezik, így ez elég komoly faktornak számít. A Bucks mindenképpen jobbnak tűnik eddig, nem véletlenül ligaelső, az All-Star óta az egyetlen meccsét is nagyon simán nyerte, otthon van, úgyhogy minden adott az újabb sikeréhez, meglátjuk, hogy mi lesz ebből. Idén egyébként 1-1-re állnak egymással a felek, mindig az aktuális hazai csapat nyert és érdekesség, hogy Philadelphiában Joel Embiid dominált, Giannis Antetokounmpo pedig borzasztóan szenvedett, majd Milwaukee-ban éppen minden fordítva történt, Giannis parádézott, Embiid pedig csak erőlködött - kettejük párharca most is kulcsfontosságú lehet majd. Ami a sérülteket illeti: a hazaiaknál Kyle Korvert leszámítva mindenki bevethető és úgy fest, hogy a vendégek is teljes fegyverzetben állhatnak ki, a legutóbbi meccset kihagyó Ben Simmons ugyan nincs 100%-os állapotban, de a sérültjelentés szerint "valószínű" a pályára lépése.

Utah Jazz - Houston Rockets 03:00

Ez lesz a játéknap másik rangadója, amelyre a Jazz egy back-to-back második felén érkezik meg, ráadásul egy váratlan hazai vereség után. A Rockets megnyerte az előző két meccsét, az All-Star előtt a Boston elleni rangadót húzta be, azóta pedig a GSW-n gázolt át, jó passzban van, ráadásul pihentebb is, igaz, a hazai pálya viszont a Utah mellett szól. A felek egyébként találkoztak egymással nemrég Houstonban, akkor ott egy ponttal a Jazz győzött Bogdanovic dudaszós dobásával, úgyhogy most lenne miért visszavágniuk Russell Westbrookéknak és ha a Jazz nem pörög fel az előző esti teljesítményéhez képest, akkor bizony erre jó esélyeik is lehetnek a vendégeknek. Náluk Eric Gordon sérült még mindig, viszont az új igazolások már bemutatkoztak, Jeff Green remekül debütált, most éppen korábbi csapata ellen bizonyíthat ismét, míg a hazaiaknál Mike Conley térhet vissza a back-to-back második felén, kérdés, hogy mennyire tudja aktivizálni a társakat.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus