Este Dallas-Sacramento a Sport TV-n

Kötelező nyernie a Brooklynnak és a Lakersnek, a Jazzt fogadja a Milwaukee és a Portlandet a Charlotte - itt a játéknap beharangozója. 

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 20:30 (23:00-tól Sport 2)

A Mavericks legutóbb botrányosan gyenge játékkal szenvedett vereséget a Denver ellen, alig 75 pontra volt képes a Kidd-legénység és a texasiak egyelőre elmaradnak a várakozásoktól - most hazai pályán mindenképpen javulniuk és bizonyítaniuk kellene, mert az eddigi találkozóik alapján nem hogy nem léptek előre tavalyhoz képest, de egyenesen visszaestek. A Kings megnyerte az előző két idegenbeli mérkőzését, mindkétszer szoros végjátékban tudott győzni, úgyhogy az önbizalom megvan, vendégként még veretlen a társaság és egyelőre több biztató dolgot mutatott, mint a Dallas. Az persze egyértelmű, hogy Luka Doncic miatt otthon a Mavsnek kellene nyerni, de a Kingsnek több éles fegyvere is van jelenleg (Fox, Hield, Barnes, Holmes), akik együttes erővel sikert arathatnak, ha nem pörög fel az eddiginél sokkal jobban a hazai együttes - amelynél Kristaps Porzingis játéka most is erősen kérdéses. 

 

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 00:00

A szezont remekül kezdő Charlotte az előző meccsen kicsit "igazodott", háromból kétszer kikapott, egyszer pedig a Magicet gyűrte le, míg a Portland a pocsék rajt után éppen mostanság kezdett el javulni és legutóbb a Clipperst fektette két vállra, ez bizakodásra adhat okot a csapatnál. Emiatt elég nehéz tippelni erre a találkozóra, mindkét együttesben bőven benne van akár egy sima, magabiztos győzelem is, nagyon sok fog múlni az egyéni formákon - Damian Lillard javulgat, de még nem az igazi, CJ McCollum jól kezdett, de ő is ingadozó, a túloldalon LaMelo Ball néha szenzációs, legutóbb éppen pocsék volt, stb. A hazaiaknál Terry Rozier még mindig nem bevethető, míg a vendégeknél elvileg nincsenek sérültek, teljes kerettel támadhatnak. 

 

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 00:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik egy-egy csalódást keltő vereség után, de a hazai pálya ellenére a Milwaukee van sokkal rosszabb helyzetben: továbbra is több kulcsember hiányzik, a "maradékból" Khris Middleton formája is visszaesett és az utóbbi két hazai meccsüket elvesztették - ráadásul látszott is, hogy támadásban nagyon meg van kötve a kezük. A Jazz a 4-0-s rajt után Chicagóban kapott ki előző este, amikor Mike Conley nélkül nem tudták kezelni a labdás emberekre érkező nyomást, de egyrészt ilyen most a Buckstól nem nagyon várható, másrészt Conley elvileg visszatérhet, ő friss lábakkal kezelheti ezt a problémát. Emiatt az esélyek inkább a vendégek mellett szólnak, meglátjuk, hogy Antetokounmpo és Gobert csatája hogyan alakul, vagy hogy Middleton megtalálja-e ismét a pontszerző kezét, illetve azért a Jazz támadógépezete sem volt zökkenőmentes eddig, ott is van hova javulni. 

 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 00:30

Itt a Detroit vív back-to-backet, méghozzá az idei első győzelme után: a csapat a Magicet verte meg otthon, Cade Cunningham pedig egyelőre nagyon rozsdásan, de végre bemutatkozott az NBA-ben. Az 1/1-es lehet, hogy b2b még nem lép pályára, de akárhogy is lesz, az esélyes mindenképpen a pihentebb, otthon játszó Brooklyn, amely eddig támadásban nagyon akadozik, de nyilván egészen más szintet képvisel és más célokért küzd, mint a Pistons. Legutóbb James Harden is megtalálta már a büntetőit, ha ő is elkapja a fonalat Kevin Durant mellett, akkor nagy gondjuk ezen a találkozón nem lehet - ugyan Claxton és Millsap nem játszik, de ezt el kell bírniuk ebben a párosításban. 

 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 03:30

Ahogy az előző meccsen a Nets, úgy itt a Lakers az egyértelmű favorit, az arany-liláknál legutóbb győzelemmel tért vissza LeBron James és bár a játék még mindig nem az igazi, de az "1/1-gyanús" Rockets ellen, otthon természetesen nem hibázhat Frank Vogel csapata. A Rockets jelenleg 1-4-re áll, a Porter-Green páros még csak tanulja a szakmát, ráadásul Porter játéka erősen kérdéses, Danuel House Jr. pedig biztosan kihagyja ezt a meccset a vendégek részéről, úgyhogy még magukhoz képest sem lesznek 100%-osak. A Los Angelesnél James játéka megint kérdéses, de ha legutóbb vállalta a pályára lépést, akkor valószínűleg most is fogja, így pedig nem hibázhat a társaság - az alapemberek mind bevethetőek lesznek, csak a megszokott, hosszabb távú sérültek fognak hiányozni. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus