Este dupla NBA-meccs a Sport TV-n

A játéknap 20:00-kor kezdődik egy Chicago-Brooklynnal, majd jön a Los Angeles-i derbi és a Boston-Charlotte is a tv-ben - mutatjuk, hogy mit várhatunk az egyes mérkőzésektől. 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 20:00

Ellentétes formában érkeznek a csapatok, a Chicago az előző hat meccsét elvesztette, bár legutóbb már legalább látszott valami fény az alagút végén, Zach LaVine-ék visszatérése és a magas szerkezet nem nézett ki rosszul a ligaelső Jazz otthonában. A Nets zsinórban négyet nyert, jó passzban van, viszont továbbra sem számíthat sem James Hardenre, sem Kevin Durantre, mindkét szupersztár kihagyja ezt a mérkőzést is, így kérdés, hogy meg tudják-e ismételni a legutóbbi jó védekezésüket és hogy melyik arcát mutatja Kyrie Irving. Egy kicsit tompább Nets ellen lehet keresnivalója egy feljavuló Bullsnak, főleg otthon, de csak akkor, ha minden feltétel teljesül ehhez.

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 21:30 (Sport 1)

Egyik csapat sem kirobbanó formában érkezik meg a Los Angeles-i derbire, a Clippers fáradtnak, leharcoltnak tűnik, ebben benne vannak az elszaporodó sérülések is, míg a Lakersnél a James-Davis duó nélkül akadt meg a gépezet, így nyilván közel sem ugyanarról a csapatról beszélünk - aztán Drummond is azonnal megsérült, úgyhogy abszolút tartalékosak. Legutóbb így is nyerni tudtak és ebben a felállásban az eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották, ebben bízhatnak most is, de a realitás azért a LAC sikerét jósolja akkor is, ha az előző két mérkőzésükön csak erőlködtek Leonardék - így is több náluk a "star power" és nem a legfőbb húzóemberek hiányoznak, mint a Lakersnél. Alapvetően nem számíthatunk sok pontra, kemény védekezésre annál inkább és plusz faktor lehet, hogy a Clippers oldalán állítólag van esély Rajon Rondo debütálására, ironikusan éppen tavalyi csapata ellen - egyébként a túloldalon Drummond játéka jelenleg kérdéses, még nem zárták ki, hogy pályára lépjen. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 00:00 (Sport 1)

A Charlotte legutóbb nagyon értékes győzelmet aratott, de közben óriási veszteséget szenvedett azzal, hogy hosszú hetekre elvesztette Gordon Haywardot, így nagy kérdés, hogy hogyan küzd meg az ő hiányával a gárda. LaMelo Ball sérülését kimozogták Rozierék, sőt, abszolút jól játszottak mostanában, de Hayward kiesése már lehet, hogy sok lesz, nagyon fel kell pörögnie mindenkinek, hogy pótolni tudják. A Bostonnak így most itt az esély a javításra, Tatumék továbbra is 50% körüli eredményen állnak és ha most nyernek, akkor jönnek fel ismét "döntetlenre", ami fontos lenne - két vereség után legutóbb megverték a Houstont, Evan Fournier is kosárlabdázónak tűnt, úgyhogy megint lehet bizakodni a felemelkedésben. Meglátjuk, a tartalékos Hornets ellen nagyon kéne a győzelem a hazaiaknak és bár Jaylen Brown játéka kérdéses, de így is inkább feléjük billen az esélyesség mérlege. 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 01:00

A Sixers back-to-backet játszik a Minnesota leküzdése után és ezen a mérkőzésen már visszatérhetett Joel Embiid, úgyhogy kimozogta a nélküle töltött időszakot a gárda - igaz, arra azért van esély, hogy a b2b második felén nem erőltetik a centert, bár erről még nem tettek bejelentést. A Memphis egy nappal többet pihenhetett és előtte szintén a Minnesotát győzte le, de nehéz megítélni a csapatot, mert az és a Rockets elleni is kötelező siker volt, a Jazz ellen pedig 0-3-at hozott a gárda, ott egyszer sem jött össze a bravúr. Most a fáradtabb Philly ellen lehet keresnivalójuk, Valanciunas játéka kulcskérdés lesz, ha Embiid nincs, vagy van, de nem 100%-os, akkor a center nagyon élhet, de a Simmons-Morant csatát is kíváncsian várjuk egyes poszton - a vendégeknél Winslow nincs, amúgy a megszokott kulcsemberek bevethetőek. 

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 01:30

Az Atlanta jól zárta le az idegenbeli túráját és egyelőre nincs gondja John Collins nélkül, otthon amúgy is jó formában van, úgyhogy esélyesként léphet pályára, főleg hogy a GSW hogy néz ki mostanában: sorra jönnek a vereségek, a Toronto elleni 130-77-re pedig nehéz jelzőket találni. A Warriors már csak a playinben bízhat, meglátjuk, hogy mennyire tüzeli fel együttesét Steve Kerr erre az estére, de valami nagyon nincs rendben Curryéknél, ráadásul idegenben amúgy is csak 9-17-et hoztak eddig, nagyon nem megy nekik vendégként. Paschall egyébként biztosan nem játszik náluk, Green pályára lépése is kérdéses, Curry sem 100%-os, úgyhogy nincsenek jó állapotban - a Hawks magabiztosabb és mélyebb is, igaz, Gallinari és Young játéka is kérdéses besorolást kapott. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 02:00

A mérkőzés fő kérdőjele a New Orleans egészségi állapota, mert a legutóbbi két találkozót kihagyó Ingram-Williamson páros játéka most is bizonytalan - ha ők visszatérnek, akkor a Houstont meg kell vernie a Pelsnek, ha viszont nem, akkor bármi elképzelhető, nélkülük nagyon nem ugyanarról a csapatról beszélünk. A Rockets szívósabb ellenféllé vált mostanában, de védekezni továbbra se nagyon tud, ráadásul John Wall biztosan nem játszik, úgyhogy ismét Kevin Porter Jr. intézheti a játékszervezést. Nehéz mit jósolni, a New Orleansnak borzasztó fontos lenne a győzelem, de a két vezér (és persze Lonzo Ball) nélkül nagyon nehéz dolguk lenne még így is. 

Denver Nuggets - Orlando Magic 04:00

Több bravúrmeccs után az Orlando előző este a "helyére került", hiszen 137-91-re kapott ki a Jazz vendégeként - ha azt nem is írjuk, hogy most is ez a realitás, de ez a keret egy back-to-back második felén valami hasonlóra lehet képes Denverben is. Persze ezt érvényesíteni is kell, de a Nuggets jó formában van, az előző négy meccsét megnyerte, 100 pont alatt tartotta a Sixerst és a Clipperst is, előtte az Atlantán is simán átlépett, most nagyon egyben vannak Jokicsék, a szükséges rotáció egészséges és megvan a lendület is a jó eredményekhez. Most otthon, pihentebben természetesen kötelező a magabiztos győzelem és ha nem veszik túlságosan félvállról a derbit, akkor reálisan nézve nem is érheti őket meglepetés. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus